Povežite se s nama

Društvo

Траже састанак са Братић: Асистенткиње тврде да су незаконито остале без посла у никшићком вртићу

Objavljeno

dana

Траже састанак са Братић: Асистенткиње тврде да су незаконито остале без посла у никшићком вртићу

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


– Зашто не зауставите безакоње у никшићком вртићу – упитале су оне

Асистенткиње које су остале без посла у никшићком вртићу, упутили су отворено писмо министарки просвјете, културе, науке и спорта Весни Братић, те поручиле да се надају да ће у најскоријем периоду отклонити неправилности. Такође, замолиле су је да их прими на састанак јер су молбу послале почетком мјесеца.

Њихово отворено писмо преносимо у цјелости:

На велики број апела, иницијатива и дописа нико нам не одговара па сматрамо да ће ово отворено писмо видјети министарка Братић, премијер и сви они који се залажу да Закон и правду треба поштовати.

Advertisement

Уважени,

Зашто не зауставите безакоње у никшићком вртићу?

Зашто није поништен конкурс који је незаконито расписан од стране неовлашћеног лица?

Сигурни смо да сте поред тога што сте добили наша обраћања мејловима и из медија упознати са срамним догадјајем који се десио у никшићком вртићу услед чега су незаконито без посла остали асистенти а на њихова мјеста доведени нови. Ништа не би било спорно да је конкурс расписан у складу са Законом, уз сагласност Министарства и од стране овлашћеног лица. Све од наведеног је супротно урађено.

Иако је изјавила медијима, Ана Пејовић, васпитачица из ЈПУ ,,Драган Ковачевић“ која се представља као вд директорице, конкурс за асистенте у настави ипак није поништила. Толико о одговорности и тачности исказане јавне ријечи. Вјероватно је то био покушај како би ми одустали од правне процедуре, који је јој је пропао.

Advertisement

Сви су се оглушили о наше апеле у којима смо јавно скренули пажњу на незаконит и нелегитиман рад особе која нас је склонила са посла, довела себи подобне људе, упркос томе што на наш рад нико па ни она није имала замјерки. Испоставило се да, и поред свих очигледних незаконитости којих је свјесно и Министарство и инспекцијски органи, морамо заштиту тражити пред надлежним судом јер нико од не жели да предузме мјере да се те незаконитости отклоне. Ни по нашим пријавама, а јос мање по службеној дузности, по којој би требали да поступају.

Подсјећања ради, вијест да је пет асистенткиња остало без посла обиљежила је почетак октобра када је незаконитим конкурсом примљено пет нових.

Извјештаји инспекција јасно показују да нити је имала сагласност Министарства нити функцију вршиоца дужности и упркос томе довела је нове људе и склопила уговоре са њима. Па питамо представнике Министарства да ли сматрају да на ове догадјаје треба ћутати и чекати да их заборавимо и ми и градјани или се треба заузети да се такве незаконитости отклоне а будуће сличне спријече?

Не желимо да ово буде важна прича само онолико колико се пласира у медијима већ да јавност зна да проблем постоји и да се слична ситуација може десити свима услед самовоље послодавца.ДАН
Advertisement

Društvo

Варвари се опростили од Шомија: Твој дух ће вјечно шетати Подгорицом

Objavljeno

dana

Варвари се опростили од Шомија: Твој дух ће вјечно шетати Подгорицом

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Подгорички ориђинал сахрањен је данас на гробљу у Чепурцима, у породичној гробници

Навијачи ФК Будућност- Варвари опростили су се од подгоричке легенде Драгана Шомија Рогановића.

image

Одлазак подгоричког ориђинала: Преминуо Шоми Рогановић

Advertisement

– Твој дух вјечно ће да шета Подгорицом- написали су популарни Варвари, подсјетивши на Шомијев чувени цитат. 

“Фудбал је мој омиљени спорт и увијек сам уживао да га гледам. Највише ме је радовало кад гледам моју Будућност, какав су фудбал некад играли.”

Шоми Рогановић је преминуо јуче у 80-тој години живота. Сахрањен је данас на гробљу у Чепурцима у Шодгорици, у породичној гробници. 

– Знам да ме зову подгоричка легенда. Али то је пежоративан назив. Био бих легенда да квалитетно живим, да имам што да обучем и поједем. Овако, ја сам само човјек који је изгубљен у транзицији- причао је чика Шоми. 

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Društvo

Пар минута за… 7. децембар

Objavljeno

dana

Пар минута за... 7. децембар

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Погледајте преглед најважнијих вијести дана. ДАН

Nastavite čitati

Društvo

ИЈЗ: Три особе преминуле, 215 новопозитивних

Objavljeno

dana

ИЈЗ: Три особе преминуле, 215 новопозитивних

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


До 15:00 часова пријављен је опоравак код 262 пацијента

Из института за јавно здравље саопштено је да је након новог пресјека регистровано још  215 новопозитивних на вирус корона и да су преминуле још три особе.

– Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције новог коронавируса су током јучерашњег дана (понедељак, 06.12.2021. године) завршиле анализу и ИЈЗЦГ доставиле резултате за 2.126 узорака на нови коронавирус- саопштено је из ИЈЗ.

ДИСТРИБУЦИJУ НОВОПОЗИТИВНИХ СЛУЧАJЕВА ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

Advertisement

Током јучерашњег дана ИЈЗЦГ пријављена су три смртна исхода повезана са SARS-CoV-2 инфекцијом, из следећих општина: Пљевља (1), Бијело Поље (1) и Бар (1). Међу преминулима најмлађи је имао 64 а најстарији 82 године.

– Укупан број преминулих повезаних са КОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 2.334. До 15:00 часова пријављен је опоравак код 262 пацијената- наводе из ИЈЗ.

ТРЕНУТНО АКТИВНЕ СЛУЧАЈЕВЕ ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 2.023.

Од почетка епидемијских дешавања (март 2020. године) укупан број регистрованих случајева инфекције новим корона вирусом у Црној Гори је 158.838.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije