Povežite se s nama

Novosti.rs

UKRAO 1.000 LITARA NAFTE: Policija iz Kolašina privela R. Č. (32)

Objavljeno

dana

IZVUČENO TELO MLADIĆA IZ REKE CIJEVNE: Mladić se oko 18 časova utopio u reci

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POLICIJA je u Kolašinu rasvetlila četiri teške krađe počinjene na teritoriji grada, na štetu četiri pravna lica.

Foto: B. Dabić

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u produženom trajanju, krivična prijava je podneta protiv R.Č. (32) iz Podgorice, sa prebivalištem u Mojkovcu.

Kako se sumnja, on je od januara do jula ove godine iz teretnih motornih vozila otuđivao gorivo - ukupno oko 1.000 litara dizela.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti

Novosti.rs

NOVA VLADA BI BILA FUNKCIONALNIJA: Kovačević o volji naroda u Crnoj Gori, nema rušenja sa DPS-om

Objavljeno

dana

Autor

NOVA VLADA BI BILA FUNKCIONALNIJA: Kovačević o volji naroda u Crnoj Gori, nema rušenja sa DPS-om

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


GRADONAČELNIK Nikšića Marko Kovačević ocenio je da bi nova Vlada bila funkcionalnija od sadašnje i održavala bi narodnu volju sa izbora 30. avgusta 2020. Smatra da za to još uvek ima vremena.

Foto: V.K.

- Ta inicijativa trebala bi da potekne od samog premijera i da on ponudi rekosntrukciju vlade koja bi odražavala izbornu volju. Mislim da postoji još vremena da premijer da ponudu i da uloži svoj autoritet, i da predlog koji će razrešiti trenutnu situaciju. Kada pokrivate tako odgovornu poziciju imate i odgovornost za to i obavezu da i vi tu situaciju razrešite. Ne vidim da se premijer trudi, mnogo više to čini parlamentarna većina ali mislim da bi to donelo novu stabilnost kako bi se moglo raditi normalno do kraja mandata - kazao je Kovačević u emisji Link na Radiju Crne Gore.

Ako se to ne desi, dodaje, DF neće rušiti vladu sa DPS-om.

Advertisement

- Mi se time nećemo baviti ali želimo da se sitaucija pozitivno razreši. Postoji i mogućnost da se u okviru nove paramentarne većine napravi dogovor o novoj Vladi koja bi funkcionisala i koja bi sigurno bila funkciolanija od trenutne - kazao je Kovačević.Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

KREĆE SE SA PROJEKTOM: Turističke valorizacije LJubišnje

Objavljeno

dana

Autor

KREĆE SE SA PROJEKTOM: Turističke valorizacije LJubišnje

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U NAJSKORIJE vreme krenuće se u turističku valorizaciju planine LJubišnje, dogovoreno je na sastanku ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i predstavnika Rudnika uglja, Pljevlja.

M.Drobnjak

Prilikom radne posete Pljevljima, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, posetio je i Rudnik uglja AD Pljevlja sa svojim saradnicima.

Tom prilikom postignut načelni dogovor o zajedničkom poslu na realizaciji ideje o turističkoj valorizaciji planine LJubišnja. Dogovoreno je da, u najskorije vreme, cela zamisao bude formalizovana i podrobnije razrađena kroz potpisivanje sporazuma o saradnji između resornog Ministarstva i Rudnika uglja.

Advertisement

Ministar Stijović je saopštio da će doprinos Rudnika u ovom projektu biti od velikog značaja, ističući da će resorno ministarstvo izmiriti sve obaveze po osnovu budućeg angažovanja mehanizacije Rudnika uglja za posao probijanja puteva i ostalih, projektom predviđenih usluga.

Kada je reč o rekultivaciji zemljišta rudničkih kopova  i eksperimentalnom projektu sadnje lekovitog bilja, izvršni direktor Rudnika uglja  je upoznao delegaciju Vlade Crne Gore sa idejom, do sada realizovanim i planiranim aktivnostima. Ministar Stijović  je poručio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

uputiti svaku moguću, na zakonu utemeljenu, konkretnu pomoć takvim i sličnim projektima.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

KATOLICI NEĆE KOVID-POTVRDE: Predstavnici verskih zajednica o novim merama za suzbijanje virusa korona

Objavljeno

dana

Autor

KATOLICI NEĆE KOVID-POTVRDE: Predstavnici verskih zajednica o novim merama za suzbijanje virusa korona

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


BARSKA nadbiskupija i kotorska biskupija neće tražiti kovid-potvrdu kao uslov za ulazak u verske objekte, što je propisano novim merama za borbu protiv virusa korona.

Foto Kotorska biskupija

Barski nadbiskup Rok Đenlješaj i kotorski biskup Ivan Štironja saopštili su da ih je iznenadila odluka zdravstvenih vlasti bez prethodnih konsultacija sa crkvenim poglavarima jer "duboko zadiru u versku slobodu i samu dobrobit vernika koji svojim odgovornim pristupom borbi za zdravlje daju i svoj doprinos nošenjem maske i vakcinacijom".

Merama za suzbijanje virusa verske zajednice dužne su da obrede organizuju uz obezbeđivanje najmanje četiri metra kvadratna prostora po osobi. Onemogućava se ulazak vernicima u verski objekat bez jednog od dokaza iz nacionalne digitalne kovid-potvrde i to da su potpuno vakcinisani, negativnog rezultata PCR testa koji je izdat od ovlašćenje laboratorije i nije stariji od 72 sata, ili negativnog rezultata brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 časova.

Advertisement

Iz barske nadbiskupije i kotorske biskupije poručuju da ih "zbunjuju i ponižavaju stavovi koji bi hteli da se verski delatnici pretvore u inspektore i policajce, kada je u pitanju pridržavanje i sprovođenje donesenih mera".

- Katolička crkva u Crnoj Gori je od samih početaka pandemije, da bi zaštitila zdravlje vernika koji pohađaju crkve, samostalno primenjivala mere za suzbijanje koronavirusa, kakve su bile na snazi u drugim zemljama. Zahvalni smo Bogu jer nijedna katolička crkva u Crnoj Gori nije bila žarište zaraze niti širenja virusa korona - navodi se u saopštenju.

U merama nadležnih apostrofira se da su verske zajednice obavezne da odrede jedno ili više lica koja će vršiti kontrolu prilikom održavanja verskih obreda. Te osobe će kontrolisati da li vernici prilikom ulaska i boravka u verskim objektima nose zaštitne maske i poštuju meru minimalne fizičke distance.

OTVORITI OSTROŠKA VRATA

Mitropolit Joanikije povodom najnovih epidemioloških mera kazao je da moramo držati vrata manastira Ostroga i ćivot Svetog Vasilije sve vreme otvorenim "da bi svi oni i koji boluju i oni koji se trude oko bolesnika, a koji žele da dođu ovde da se pomole Bogu i za svoje i za zdravlje svojih bližnjih, da im omogući pristup najvećem iscelitelju i čudotvorcu Svetom Vasiliju Ostroškom".

- Nije sve u medicini, nije sve u tome ni koliko će čovek živeti, nego kako će živeti.

Advertisement

Najvažnije je da sačuvamo veru, obraz, čast i ljubav prema Bogu i prema bližnjima - poručio je iz ostroške svetinje mitropolit Joanikije.Novosti
Nastavite čitati

Najčitanije