Povežite se s nama

Crna Gora

Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva: Sprečavanje krijumčarenja cigareta će sačuvati novac poreskih obveznika

Objavljeno

dana

Tužilaštvo ispituje obijanje hangara u Luci Bar i krađu cigareta

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva (UK) pozdravila je odluku Vlade Crne Gore da zabrani skladištenje duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar.

“Sprečavanje krijumčarenja cigareta će sačuvati novac poreskih obveznika kako u UK, tako u Crnoj Gori”, ocijenili su iz Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

Napominju da UK ostaje posvećena radu sa Vladom Crne Gore u suzbijanju ozbiljnog organizovanog kriminala i jačanju vladavine prava.

Advertisement

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Biznis kupci i vlasnici ugostiteljskih objekata od danas imaju sve na jednom mjestu

Objavljeno

dana

Autor

Biznis kupci i vlasnici ugostiteljskih objekata od danas imaju sve na jednom mjestu

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Na mjestu dosadašnjeg hipermarketa u Baru, otvoren je treći Voli HORECA centar. Predstavlja posebnu pogodnost za biznis kupce, koji u njemu mogu pronaći sve što je potrebno za njihovo poslovanje.

HORECA kupcima je omogućen širok asortiman koji broji preko 4000 artikala, po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Opseg djelovanja je od Ulcinja do Jaza, a cilj je biti bliži svojim partnerima na lokaciji njihovog poslovanja, predstavljati im svakodnevnu podršku i inspirisati ih da u svom poslu uvijek pomjeraju granice. Tim Voli HORECA centra broji 23 zaposlena, od čega i dva agenta prodaje, a dogovoreni transport će se obavljati sa 4 transportna vozila.

Kupovina u HORECA centru olakšava nabavku i za kupce maloprodaje, za njihove posebne prilike, ili veće kupovine koje u ovom objektu mogu obaviti na najjednostavniji način, uz pomoć i savjete našeg HORECA tima.

Advertisement

Voli HORECA centar će spremno i efikasno odgovarati na potrebe partnera iz trgovačke, hotelske i ugostiteljske branše kojima će Voli biti pouzdan oslonac i u potpunosti na raspolaganju u cilju što uspješnije realizacije planova i aktivnosti.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Vlaović: Kotor postao dinamična i savremena kulturna scena zahvaljujući festivalu Kotor Art

Objavljeno

dana

Autor

Vlaović: Kotor postao dinamična i savremena kulturna scena zahvaljujući festivalu Kotor Art

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Kotor je, zahvaljujući festivalu Kotor Art, postao dinamična i savremena kulturna scena na kojoj se pored prezentacije visokog umjetničkog stvaralaštva odvija i svojevrsni dijalog između recentne kulture i bogatog i kompleksnog nasljeđa, saopštila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović na otvaranju te manifestacije.

Ona je kazala da je Kotor Art, koji je na pragu treće decenije postojanja, izuzetna dostignuća savremenog umjetničkog izraza uspješno inkorporirao u viševjekovnu tradiciju Kotora, čiji je značaj, kako je podsjetila, prepoznat i u strogoj selekciji svjetske kulturne baštine.

„Posebno je bitno što se taj proces na 0ovom festivalu realizuje u jednom razuđenom umjetničkom konceptu, koji nas inspiriše da nađemo odgovore na sve zahtjevnija pitanja koja nam nameće epoha u kojoj živimo. Kotor Art nam godinama pokazuje da umjetnost ima mogućnost da širi saznajne horizonte, a da ni visoka umjetnost ne može biti lišena tog zadatka i da pored one direktne umjetničke angažovanosti postoji i ona posredna, čije se dejstvo, na koncu, uvijek ispostavi kao dublje i trajnije“, rekla je Vlaović.

Advertisement

Prema njenim riječima, upravo je takvim višegodišnjim djelovanjem ovaj festival uspio da odnjeguje brojnu publiku kojoj je, kako je navela, osim strogo selektovanog programa umjetničke muzike, ponuđena mogućnost da stekne uvid u najvažnije tokove savremene misli, ali i pozorišne umjetnosti za najmlađe.

„Poseban segment festivala zasigurno predstavljaju “Don Brankovi dani muzike”, manifestacija koja je postavila visoke standarde na muzičkoj sceni regiona, nudeći publici vrhunske programe različitih muzičkih žanrova i izraza, užitak u virtuoznosti izvođača, perfekcionizmu orkestara i dirigenata, kao i prisustvo velikih kompozitora današnjice“, kazala je Vlaović.

Istakla je da koncept ovogodišnjeg programa “Crna Gora i Evropa: muzika zajedništva” nije samo u funkciji podsjećanja na kulturne veze naših prostora sa Evropom, već da pokazuje i kulturološku orijentaciju savremene Crne Gore.

Advertisement

„Posebno nas raduje što ćemo u okviru ovog programa moći da čujemo gotovo nepoznata muzička djela koja su pisali strani kompozitori nadahnuti Crnom Gorom, pogotovo što će, nakon više od jednog vijeka, ona biti premijerno izvedena u Kotoru. Dodala bih da je podrška Kotor Artu ove godine upotpunjena i stavljanjem na raspolaganje kreativnog haba za potrebe festivalu, prostora kojeg je Ministarstvo kulture koncipiralo restauracijom nekadašnjeg zatvora u Starom gradu“, rekla je Vlaović.

Smatra da za uspješnost festivala, pored entuzijazma organizatora, velike zasluge ima i publika, „čija je brojnost uveliko nadilazila prosječnu posjećenost sličnih manifestacija u Crnoj Gori.

„Sve to je uticalo da se ovaj festival saživi sa gradom, da postane podrazumijevajuća činjenica njegovog savremenog razvoja i da bude jedan od bitnijih činilaca u procesu definisanja onog mediteranskog urbaniteta kojeg karakterišu otvorenost i raznoglasje“, zaključila je Vlaović.

Advertisement

Prisutnima su se obratili i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, ambasadorka Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova i ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Adžić: Vatrogasci zaslužuju bolji tretman države

Objavljeno

dana

Autor

Adžić: Vatrogasci zaslužuju bolji tretman države

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se na inicijativu Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore sa njihovim predstavnicima Goranom Tripkovićem, Slavkom Tadićem i Ilijom Bogetićem.

Sastanak je održan povodom umanjenja zarada vatrogasima-spasiocima kao posljedica obračuna minulog rada po programu Evropa sad.

Adžić je izrazio prije svega zadovoljstvo zbog povjerenja koje mu je ukazano, kao i razumijevanje i spremnost da pomogne u prevazilaženju problema. Iako su službe zaštite i spašavanja u nadležnosti lokalnih samouprava i finansiraju se iz lokalnih budžeta, nećemo okretati glavu od problema i prebacivati odgovornost već zajednički tražiti rješenja.

Advertisement

“Cijeneći napore koje konstantno ulažete na polju zaštite naše zemlje i života građana, kao i sve opasnosti vašeg plemenitog poziva, iniciraću formiranje radne grupe sa predstavnicima Ministarstva finansija i Sindikata vatrogasaca kako bi se problem riješio u što kraćem roku”, kazao je Adžić.

“Program Evropa sad donio je brojne benefite zaposlenima, ali su primjetni i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, tim prije što su pogođeni zaposleni koji brinu o bezbjednosti i zaštiti države”, dodao je Adžić na sastanku.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije