Povežite se s nama

Crna Gora

Medojević oštro Vladi: Bravo, kreteni

Objavljeno

dana

Medojević: Državnost Crne Gore stala je u kutiju cigareta bez akcizne markice

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ponovo je kritikovao Vladu Crne Gore, nakon današnje odluke da zabrani skladištenje duvanskih proizvoda u Luci Bar.

“Bravo, kreteni. Treba zabraniti pušenje i prodaju cigareta. Možda da probate da uhapsite švercere, ako smijete. Bolje da zabranite šverc, nego skladištenje cigareta”, oštar je Medojević.

Nijesu cigarete niti Luka Bar, kako kaže, krivi za šverc.

Advertisement

“Za šverc su krivi šverceri, koje Vlada službeno obezbjeđuje. Ko je švercovao 94 kontejnera u maju? Ko je uzeo pare iz vrha vlasti za taj šverc?”, navodi Medojević.

On pita koliko su premijer Zdravko Krivokapić, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, prvi čovjek ANB-a Dejan Vukšić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin uzeli od 9,4 milona eura koje je otišlo vlastima.

On je poručio Krivokapiću da podnese ostavku i ne bruka državu.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

U četvrtak protest policijskih službenika ispred Vlade: Poniženjima nema kraja, juče primili opet smanjenu platu

Objavljeno

dana

Autor

Bar: Krivične prijave protiv dvije osobe zbog ugrožavanja sigurnosti i oružja i fizičkog napada

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 7.jul u 10 časova. Na tom skupu će, kako poručuju, biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti.

“Poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja. Taman kad se ponadaju da će makar sačuvati ove mizerne plate koje imaju ministri im tresnu novu šamarčinu i tako im pokažu da nisu vrijedni ni poštovanja ni uvažavanja. Kako drugačije tumačiti pompeznu najavu povećanja plate od 10 odsto koju su objelodanili ministri Adžić i Damjanović, a onda juče primiti platu koja je opet smanjena. I da poniženje bude veće, čekalo se da se uplati plata pa tek onda da se odluka o povećanju objavi u službenom listu. Čestitamo, Vlada je našla način da uštedi”, saopštili su članovi Glavnog odbora Sindikata uprave policije Rmandić Igor i Pejović Željko

“Prazna i lažna obećanja, tapšanje po ramenu i priča *biće bolje* više ne prolaze. Policijski službenici su dovedeni u toliko ponižavajući položaj da nema građanina Crne Gore koji se ne pita šta mi radimo i dokle smo spremni da ćutimo. Ni trenutka više, kap je prelila čašu. Dok se funkcionerima i nekim drugim službama u MUP-u plata povećava za 25 i 30 odsto policijskim službenicima se velikodušno obećava povećanje do 10 odsto. To znači da može biti 3 odsto a može biti i 7 ili 10 odsto. To nije odnos kakav policijski službenici zaslužuju od ovog društva”, navode.

Advertisement

U cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 7.jul u 10 časova.

“Na tom skupu će biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti. Pozivamo sve kolege koji su toga dana u mogućnosti da nam se pridruže. Poziv za podršku i učešće na protestu je upućen svim sindikalnim predstavnicima i Sindikatu Uprave policije i njihov odgovor očekujemo”, poručili su Rmandić i Pejović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Ministarstvo prosvjete otvara nove interaktivne službe u više opština: Dostupno, kvalitetno i pravično rano učenje za svu djecu

Objavljeno

dana

Autor

Ministarstvo prosvjete otvara nove interaktivne službe u više opština: Dostupno, kvalitetno i pravično rano učenje za svu djecu

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ministarstvo prosvjete otvoriće nove interaktivne službe u više opština, u okviru kojih će vaspitač putem kućnih posjeta ili u organizovanom lokalnom prostoru, sprovoditi aktivnosti učenja i razvoja djece iz seoskih područja i udaljenih gradskih naselja.

“Novi punktovi, za koje su mjesne zajednice, škole i javni objekti ustupili prostor koji će se adaptirati, biće otvoreni u naselju Donje Luge u Beranama, Bistrici u Bijelom Polju, Lastvi Grbaljskoj u Budvi i u podgoričkim prigradskim naseljima Barutani, Berima, Grbavcima i Piperima”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Interaktivne službe koje su ranije osnovane u 17 crnogorskih opština, sa ciljem da povećaju uključenost djece iz osjetljivih grupa u predškolsko vaspitanje. Cilj strategije „Dostupno, kvalitetno i pravično učenje“, koje se sprovodi u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, da se poveća broj opština i punktova, gdje će djeca boraviti više puta nedjeljno i na duži vremenski period.

Advertisement

“Juče je završena i trodnevna obuka vaspitača/ica iz javnih predškolskih ustanova koje po prvi put osnivaju interaktivne službe, kao i za one koji planiraju širenje punktova. Obuku, koju su realizovale vaspitačice Gordana Knežević i Katarina Zečević, u saradnji sa predstavnicom Ministarstva prosvjete, savjetnicom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Vesnom Pejović, završilo je 24 vaspitača/ice”, dodajuu saopštenju.

Obuku su prošli vaspitači iz Bijelog Polja, Berana, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Mojkovca, Pljevalja i Podgorice, a održana je u VJ “Simba“ u Podgorici.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Otvoren novi Voli market u Radanovićima

Objavljeno

dana

Autor

Otvoren novi Voli market u Radanovićima

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Danas je Voli hipermarket na kružnom toku koji spaja Kotor, Tivat i Budvu, ponovo otvorio vrata za svoje potrošače.

Otvaranju je prisustvovao i predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić.

Advertisement

U sasvim novom renoviranom prostoru, osim bogate ponude koja broji 15.000 artikala, otvorena je i apoteca Tea Medica.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije