Povežite se s nama

Crna Hronika

Obezbjeđenje budvanske diskoteke razoružalo bjelopoljskog policajca: Prijetio da će ih pobiti

Objavljeno

dana

Obezbjeđenje budvanske diskoteke razoružalo bjelopoljskog policajca: Prijetio da će ih pobiti

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


Incident u Budvi

Obezbjeđenje budvanske diskoteke razoružalo bjelopoljskog policajca: Prijetio da će ih pobiti

Budvanska policija će spise dostaviti načelniku CB Bijelo Polje radi daljeg postupanja, tačnije radi upućivanja spisa predmeta Etičkom odboru


Foto: Uprava policije

Obezbjeđenje jedne budvanske diskoteke prije tri noći savladalo je i razoružalo policajca Danila Smolovića, koji je prethodno navodno prijetio da će ih sve pobiti, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Prema istim informacijama, incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, oko 4 sata ujutro.

Iz Uprave policije objašnjeno je da je Smolović, koji je radno angažovan u Centru bezbjednosti Bijelo Polje, u trenutku incidenta imao službenu legitimaciju, a za pojasom službeni pištolj za vrijeme incidenta.

Verzije događaja koje su ispričali očevici i zvanični odgovori policije značajno se razlikuju – jedan od očevidaca ispričao je da je nakon čarke, u kojoj nije učestvovao, Smolović, koji je bio gost diskoteke, počeo da vrijeđa obezbjeđenje i krenuo za pištolj.

“U jednom trenutku počeo je da viče da će sve pobiti i krenuo je za pištolj…Reagovalo je obezbjeđenje koje je vidjelo da je krenuo da vadi pištolj, savladali su ga, napravili mu polugu i oduzeli mu pištolj”.

Iz UP su kazali da im je 19. juna prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred jednog noćnog kluba u Budva.

“Interventna jedinica je izašla na lice mjesta i zatekla više lica među kojima je bio službenik Uprave policije D. S. koji je radno angažovan u CB Bijelo Polje…Narušavanju javnog reda i mira prethodio je verbalni konflikt D. S. sa jednim licem nakon čega ih je obezbjeđenje noćnog kluba udaljilo iz unutrašnjosti lokala”, odgovorili su iz UP, objasnivši da su u službene prostorije doveli više osoba i od njih prikupili obavještenja:

“Nakon kompletiranja predmeta, spisi će biti dostavljeni načelniku CB Bijelo Polje radi daljeg postupanja, tačnije radi upućivanja sipsa predmeta Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika D. S. u predmetnom događaju”.


VijestiVijesti

Crna Hronika

Stanišiću hapšenje spasilo glavu

Objavljeno

dana

Stanišiću hapšenje spasilo glavu

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


Rešetke ga sačuvale

Stanišiću hapšenje spasilo glavu

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić navodno je bio prvi na listi za odstrijel kriminalne grupe koju je prema optužnici formirao njegov sugrađanin Janko Vukadinović. Spremili eksploziv za likvidaciju Stanišića, pa njim htjeli da raznesu jednog od vođa kavačkog klana


Stanišić, Foto: BORIS PEJOVIC

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić (37) bio je prvi na listi za odstrijel kriminalne grupe koju je navodno formirao njegov sugrađanin Janko Vukadinović (31), ali mu je hapšenje spasilo glavu.

Za to ubistvo Vukadinovićeva kriminalna grupa trebalo je da dobije između 170.000 i 200.000 eura, piše u optužnici podnijetoj protiv Vukadinovića, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

Njih Specijalno državno tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, krajem januara u Tivtu i Podgorici.

Da je Stanišić bio prvi na listi tužiocima je ispričao svjedok saradnik Hasan Turković, navodeći da su planirali da dignu vazduh tog Podgoričanina.

Tvrdio je da mu je Vukadinović iznio planove za neka ubistva i da je prihvatio da uradi “neke stvari”:

”Preko kriptovanog telefona prvo mu je poslao da dođe u naselje Mareza da preuzme jedan morot i bombu. To je svjedok i uradio, tako što je sa Kamenkom (zaštićeni svjedok kodnog imena Kamenko Kučki, prim.aut.) po uputstvu Jankovom otišao u naselje Mareza, krenuo putem prema Grbama i neposredno prije brda se susreo sa tri momka koji su došli kombijem Vito ili Sprinter bijele boje. Na njemu su bile barske registarske oznake. Navodi da od ova tri momka dvojicu nije poznavao, a treći je bio Dušan Boljević… Navodi da je od Dušana Boljevića preuzeo bombu, a ista je bila smještena u jednoj kesi, te je nakon preuzimanja ponio kod svoje kuće, gdje je vidio da ima oblik kuhinjske šerpe, crvenkaste bolje, sa magnetima i da je pokrivena voskom”, piše u optužnici.

Turković je rekao da je Kamenko Kučki od istih momaka tada preuzeo motocikl sive boje:

”Koji je bio planiran za ubistvo Kašćelana, Stanišića ili nekog trećeg lica”.

Propao plan, pa se namjerili na Kašćelana

”Za eksploziv koji je bio nabavljen, a prema Jankovom kazivanju i njihovoj komunikaciji preko kriptovanog telefona, prvo je sa njim trebalo da se ubije Gile Stanišić i to tako što bi mu se ispred njegove kuće, ili na nekim semaforima, ta bomba zakačila za auto. Prema planu, motor kojim bi se ovo djelo izvršilo trebalo je da vozi Ivan Magovčević, a samu bombu, ovu sa magnetima, na auto je trebalo da postavi Kamenko Kuč”, ispričao je svjedok tužiocima.

Ipak, od likvidacije Stanišića se odustalo – uhapšen je zbog navodne otmice maloljetnika i poslat u Istražni zatvor, a lisice na ruke stavljene su i jednom od zaduženih za ubistvo.

”U međuvremenu, Magovčević odlazi u zatvor, isto kao i Stanišić, pa se od toga odustaje. Nakon toga Vukadinović Janko mu je rekao da Kašćelan 22. januara i 2. februara ima zakazana suđenja i da će tom bombom njega da ubiju… Za to su trebali da dobiju 500.000 eura”, piše u optužnici.

Turković nije objasnio kada je Stanišić trebalo da bude ubijen, ali je poznato da je uhapšen prvih dana januara, nakon što ga je 30. decembra 2020. godine N. V. prijavio policiji, navodeći da ga je tridesetsemogodišnjak kidnapovao i uz prijetnju pištoljem tražio da mu dostavi kriptovani telefon, koji nije ni imao.

Stanišić i Stefan Popović u pritvoru su ostali do kraja marta, kada su oslobođeni optužbi da su krajem prošle godine oteli sedamnaestogodišnjaka.

”Dežurni” u crnoj hronici

Svjedok saradnik nije tužiocima ispričao zbog čega je Stanišić navodno bio prvi na listi za ubistva.

Taj Podgoričanin slovi za vođu zagoričke bande, čiji članovi su godinama hapšeni zbog krivičnih djela sa elementima nasilja i punili novinske stupce rezervisane za crnu hroniku. Prema policijskoj evidenciji, Zagoričani su na početku rata kotorskih klanova bili bliski škaljarskoj kriminalnoj grupi, ali su tokom 2018. godine, iza rešetaka, promijenili “dres”.

Stanišić je hapšen i osuđivan više puta. Zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine odležao je godinu i deset mjeseci u zatvoru. U aprilu 2014. godine Radoslav Stanišić, Milovan Perović i sada pokojni Luka Milić divljali su u Kliničkom centru u Podgorici, nakon što je njihov prijatelj sebi pucao u glavu.

Radoslav Stanišić ranjen je 30. juna 2014. godine u centru Podgorice, a zbog toga je Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, osuđen na godinu zatvora. Navodno, Laković je tog dana pucao u Stanišića jer ga je ovaj tri noći ranije brutalno pretukao na istom mjestu. Tada je, tvrdili su sagovornici “Vijesti”, Stanišić zaustavio automobil u kojem je bio Laković, izvukao ga iz kola i izudarao. U decembru 2015. godine hapšen je zbog sumnje da je sa Baranima Velizarem Gardaševićem i Vojislavom Vojvodićem, od trojice Barana pokušao da iznudi 205.000 eura i tri automobila visoke klase. Robijao je i zbog tuče sa pripadnicima Interventne jedinice policije u Velvetu, krajem 2016. godine.

Promijenio dres

Da su otvoreno stali na stranu kavačkog kriminalnog klana vidjelo se na zalasku 2019. godine – Radoslav i njegov brat od strica Vidoje Stanišić (32), krajem decembra te godine sa Markom Pavićevićem (29) i još nekoliko osoba, ispred Centra bezbjednosti Podgorica čekali su jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Prethodno, Kašćelana su blindiranim automobilima čekali ispred kapija spuškog zatvora, ali je grupa od šest muškaraca u kojoj su bili privedena na informativni razgovor, gdje je i Kotoranin doveden po napuštanju Istražnog zatvora. Ista ekipa 25. februara 2020. godine je, ispred CB Podgorica, čekala Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umiješanost u ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Dan kasnije Vidoje Stanišić uhapšen je zbog navodnog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića (36), 28. januara 2020. godine u Zeti… Danilovgrađanin Marko Pavićević i Vuk Orlandić (25) uhapšeni su početkom marta te godine u Baru, zbog sumnje da su planirali ubistvo Jova Đurovića. Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe barskog klana.

Radoslav Stanišić hapšen je 2020. godine zbog optužbi da je počinio krivično djelo – izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, odnosno da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti od 2011. do 2014. godine. Tih optužbi je oslobođen.

Za eksploziv koji je bio nabavljen, a prema Jankovom kazivanju i njihovoj komunikaciji preko kriptovanog telefona, prvo je sa njim trebalo da se ubije Gile Stanišić i to tako što bi mu se ispred njegove kuće, ili na nekim semaforima, ta bomba zakačila za auto”, piše u optužnici.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Crna Hronika

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Objavljeno

dana

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


uhapšen u banjaluci po interpolovoj potjernici

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Za Jahovićem je od 2018. bila raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće


Ilustracija, Foto: Shutterstock

Almir Jahović, koji je uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pristao je na ubrzani postupak izručenja u Crnu Gori, prenosi portal Srpskainfo.

Za Jahovićem je od 2018. bila raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Takođe, Tužilaštvo BiH je u kontaktu sa kolegama iz Crne Gore, u okviru istrage koju vode pravosudne institucije, u borbi protiv organiziranog kriminala, piše Srpskainfo.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske su, pored Jahovića, prethodno uhapsili još dvije osobe zbog sumnje da su sarađivali sa njim. U pitanju su bivši policajac Dalibor Ćurlik, kao i Ljuban Poletan, odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

Tužilac je, kako prenosi Srpskainfo, predložio mjere zabrane za Poletana (65) i Ćurlika (48) osumnjičene za organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilaštvo je za dvojicu osumnjičenih predložilo mjere zabrane, koje između ostalog uključuju zabranu putovanja i oduzimanje putnih isprava, obvezno javljanje policijskim organima, te zabranu međusobnog sastajanja, kao i sastajanja sa svjedocima u predmetu“, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Osumnjičeni su pod istragom da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, neovlašteno dolazili do podataka i identiteta građana BiH, uglavnom onih koji imaju dvojna državljanstva BiH i Srbije, a koji nisu podizali dokumente BiH, te navedene identitete odavali osobama iz kriminalnog miljea, uključujući i pripadnike kriminalnih grupa koje djeluju u zemljama regiona, kako bi im omogućili da nezakonito dobiju važeće dokumente BiH sa tuđim ličnim podacima, koje bi koristili prilikom skrivanja od policije i pravosuđa.

„Osumnjičeni se terete da su jednom državljaninu Crne Gore, za kojim traga crnogorsko pravosuđe, optuženom za teška krivična djela i bliskost tzv. ‘kavačkom klanu’, na navedeni način omogućili sticanje dokumenata Bosne i Hercegovine, na tuđe ime i identitet“, dodali su Tužilaštvu BiH.

Izvršenje krivičnih djela, na navedeni način, predstavlja značajnu bezbjednosnu prijetnju i narušava integritet Bosne i Hercegovine, kao i Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Crna Hronika

Dvojica uhapšena u Podgorici, osumnjičeni za ilegalno posjedovanje oružja i municije

Objavljeno

dana

Autor

Dvojica uhapšena u Podgorici, osumnjičeni za ilegalno posjedovanje oružja i municije

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


policija obavila pretres na dvije lokacije

Dvojica uhapšena u Podgorici, osumnjičeni za ilegalno posjedovanje oružja i municije

D.P i B.J. uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici


Oduzeto oružje i municija, Foto: Uprava policije

Pedesetdevetogodišnji D.P. i četrdesetosmogodišnji B.J. uhapšeni su u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije su, kako je saopšteno, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvjetljavanja i sprečavanja izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, danas obavili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije u glavnom gradu.

Pretresom stana D.P. (59) pronađene su i oduzete tri puške od kojih je jedna sa optičkim nišanom i automat, 96 komada municije različite vrste i kalibra, kao i dva bajoneta.

U pretresu stana i pomoćnih prostorija B.J. (48) pronađena je određena količina municije različitih kalibara.

D.P i B.J. su, nakon hapšenja, uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije