Povežite se s nama

Crna Gora

Vuković: Dočekali smo i ovo…

Objavljeno

dana

Vuković: Dočekali smo i ovo…

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Nakon što je Ministarska prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić potpisala rješenje kojim je smijenila sa dužnosti direktoricu JU Obrazovni centar Plužine Gordanu Radović, ženu koja je nažalost preminula prije četiri mjeseca, oglasio se gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On je osudio ovaj postupak resorne ministarke, te poručio da se nastavlja serija sramnih razrješenja  direktora podgoričkih škola.

“Nakon sramnog razrješenja Zoje Bojanić Lalović (Gimnazija), Mirjane Radulović (‘Oktoih’) i Biljane Krivokapić (‘Savo Pejanović’), direktorki koje su bukvalno preporodile ove podgoričke škole, i još sramnijeg pokušaja imenovanja nove direktorke OŠ ‘Jugoslavija’ u Baru, dočekali smo i ovo”, objavio je Vuković na Facebook-u.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Otvorena izložba djece iz Sarajeva Crtam ti priču

Objavljeno

dana

Autor

Otvorena izložba djece iz Sarajeva Crtam ti priču

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, otvorio je danas na Pjaci od kina izložbu radova djece iz Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Sarajeva, pod nazivom “Crtam ti priču”.

“Ova posjeta je dogovorena u Istanbulu u decembru mjesecu. Izuzetno mi je drago što saradnja među gradovima počinje saradnjom među djecom. Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između škole iz Sarajeva i Javne ustanove Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”, ne smijemo da dozvolimo da vrijeme prolazi, već djeca iz Sarajeva u Kotoru treba da budu uobičajeni gosti”, kazao je predsjednik Jokić.

Crtam ti priču

On je istakao da ćemo samo na taj način njegovati generacije koje dolaze i odgajati ljude koji će biti bolji od nas.

Advertisement

Predsjednik Jokić je djeci poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će i sjutra veče prisustvovati otvaranju Kotorskog festivala pozorišta za djecu, naglasivši da će oni biti najljepši ukras festivala.

U ime gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, koja je bila spriječena da prisusvuje otvaranju izložbe, prisutnima se obratila direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, gospođa Inga Biščević.

Crtam ti priču

Ona je kazala da ulažu velike napore da njihovi učenici kroz prilagođene programe radno osposobe i postanu ravnopravni članovi društva i šire lokalne zajednice.

“Sigurna sam da ćemo svjedočiti uspješnoj i kvalitetnoj saradnji koja će doprinijeti zbližavanju naših građana i omladine. Uporište tome vidim u mnogo sličnosti koje nas povezuju. Oba grada su poznata po svojoj otvorenosti, toleranciji, gostoljubivosti i razumijevanju, srdačnim i toplim ljudima”, istakla je Biščevićeva.

Advertisement
Crtam ti priču

Dodala je da je Festival prilika za početak divnog prijateljstva koje će mladi nastaviti da njeguju i koje će se prenositi sa generacije na generaciju.Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Od sjutra upis na FCJK

Objavljeno

dana

Autor

Od sjutra upis na FCJK

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Fakultet za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2022/2023. godinu.

Prijave na konkurs podnose se 4, 5. i 6. jula 2022. godine od 10 do 14 sati u prostorijama Fakulteta ili elektronskim putem, zaključno sa 6. julom 2022. godine do 14 h.

Iz ove ustanove visokog obrazovanja objasnili su da je popunjenu i potpisanu prijavu, uz ostalu neophodnu dokumentaciju, potrebno skenirati i poslati na imejl adresu:[email protected] Originalna dokumenta dostaviti preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu Fakulteta najkasnije do 7. jula 2022.

Advertisement

– Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 7. jula 2022. godine – saopšteno je sa Fakulteta.

U prvom upisnom roku Fakultet će upisati 40 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore. Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 9. jula 2022. godine.

Obrazac elektronske prijave može se preuzeti OVDJE.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

U četvrtak protest policijskih službenika ispred Vlade: Poniženjima nema kraja, juče primili opet smanjenu platu

Objavljeno

dana

Autor

Bar: Krivične prijave protiv dvije osobe zbog ugrožavanja sigurnosti i oružja i fizičkog napada

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 7.jul u 10 časova. Na tom skupu će, kako poručuju, biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti.

“Poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja. Taman kad se ponadaju da će makar sačuvati ove mizerne plate koje imaju ministri im tresnu novu šamarčinu i tako im pokažu da nisu vrijedni ni poštovanja ni uvažavanja. Kako drugačije tumačiti pompeznu najavu povećanja plate od 10 odsto koju su objelodanili ministri Adžić i Damjanović, a onda juče primiti platu koja je opet smanjena. I da poniženje bude veće, čekalo se da se uplati plata pa tek onda da se odluka o povećanju objavi u službenom listu. Čestitamo, Vlada je našla način da uštedi”, saopštili su članovi Glavnog odbora Sindikata uprave policije Rmandić Igor i Pejović Željko

“Prazna i lažna obećanja, tapšanje po ramenu i priča *biće bolje* više ne prolaze. Policijski službenici su dovedeni u toliko ponižavajući položaj da nema građanina Crne Gore koji se ne pita šta mi radimo i dokle smo spremni da ćutimo. Ni trenutka više, kap je prelila čašu. Dok se funkcionerima i nekim drugim službama u MUP-u plata povećava za 25 i 30 odsto policijskim službenicima se velikodušno obećava povećanje do 10 odsto. To znači da može biti 3 odsto a može biti i 7 ili 10 odsto. To nije odnos kakav policijski službenici zaslužuju od ovog društva”, navode.

Advertisement

U cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 7.jul u 10 časova.

“Na tom skupu će biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti. Pozivamo sve kolege koji su toga dana u mogućnosti da nam se pridruže. Poziv za podršku i učešće na protestu je upućen svim sindikalnim predstavnicima i Sindikatu Uprave policije i njihov odgovor očekujemo”, poručili su Rmandić i Pejović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije