Povežite se s nama

Kurir.rs

KRIVOKAPIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA SPECIJALCE KOJI SU ČUVALI JOANIKIJA I PORFIRIJA: Oni su efikasnom akcijom omogućili ustoličenje! 5  13 17

Objavljeno

dana

KRIVOKAPIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA SPECIJALCE KOJI SU ČUVALI JOANIKIJA I PORFIRIJA: Oni su efikasnom akcijom omogućili ustoličenje! 	
	  5 	  13	   17

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Facebook/Zdravko Krivokapić

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić organizovao je večeras prijem za policajace koji su učestvovali u zaštiti mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija na ustoličenju u cetinsjkom manastiru koje su pristali DPS htele da spreče blokadom puteva zbog čega je u subotu i nedelju 4. i 5. septembra ove godine došlo do žestokih sukoba na Cetinju.

Advertisement

„Organizovao sam prijem kako bih se zahvalio i odao priznanje policijskim službenicima koji su poštujući najviše profesionalne standarde efikasnom akcijom omogućili ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i očuvali ustavni poredak u državi.1 / 5 Foto: Facebook/Zdravko Krivokapić

Kao što sam najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije, u narednim danima biće analiziran svaki aspekt realizacije pomenute akcije i u skladu sa tim opredeljeni naredni potezi Vlade u cilju jačanja pouzdanosti i efikasnosti bezbednosnog sektora“, zapisao je Krivokapić.

Advertisement

Podsetimo, naoružani pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Crne Gore bili su naoružana pratnja koja je obezbeđivala mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i patrijarha srpskog Porfirija, koji su iz Podgorice zbog komitske blokade puta prema Cetinju do crkve cetinjskog manastira na ustoličenje prebačeni helikopterom Vojske Crne Gore. Svo vreme svečane ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija policijski specijalci su obezbeđivali manastir.

Zdravko Krivokapić, policija
foto: Facebook/Zdravko Krivokapić

Kurir.rs/A.M.


KurirKurir

Kurir.rs

SLAVLJE U MOJKOVCU! NEK SE ČUJE DO NEBESA, NEMA VIŠE DPS-a: Andrija Mandić saopštio ime novog gradonačelnika! (VIDEO, FOTO)

Objavljeno

dana

Autor

SLAVLJE U MOJKOVCU! NEK SE ČUJE DO NEBESA, NEMA VIŠE DPS-a: Andrija Mandić saopštio ime novog gradonačelnika! (VIDEO, FOTO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Facebook

Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić, saopštio je Andrija Mandić

Advertisement

U štabu koalicije „Za budućnost Mojkovca“ slavlje posle izbora, a lider DF Andrija Mandić proglasio je pobedu u tom gradu.

– Vlast ćemo formirati sa našim koalicionim partnerima. Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić – saopštio je Andrija Mandić.

Mojkovac
foto: Printscreen/Facebook

– Dragi moji Mojkovčani, slobodna Crna Goro, srećna vam pobeda. Mojkovac ima novu, narodnu vlast. U ponedeljak sa našim tardicionalnim koalicionim partnerima počinjemo pregovore – kazao je Delić, praćen skandiranjem „nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a“.

Deliću je čestitao i Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića.

Advertisement
Mojkovac
foto: Printscreen/Facebook

– Čestitam brate! Zasluženo. Mojkovac je izabrao budućnost! Idemooooooo! – napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Kurir.rs/Alo


KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

IZBORI NA CETINJU: DPS zabeležio pad, ali ostaje najjača stranka

Objavljeno

dana

Autor

HAOS U NAJAVI: Posle Veljovićevog poziva policiji da otkaže poslušnost, komite krenule da se naoružavaju!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia/AFP/Savo Prelević, Borba.me

DPS je osvojio 14 mandata. Socijademokratska partija osam, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata

Advertisement

Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića na Cetinju je zabeležila značajan pad na današnjim lokalnim izborima, ali je ostala pojedinačno najjača stranka sa oko 43 odsto osvojenih glasova, pokazuju prvi nezvanični stranački rezultati.

Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim rezultatima na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata.

Socijademokratska partija je osvojila osam mandata, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata.

Advertisement

Jedan mandat osvojila je koalicija SD-LP.

Nosilac liste DPS-a na Cetinju Miloš Ražnatović rekao je da je ta partija ostala najjači politički subjekt i istakao ;da će imati pad u odnosu na očekivanja ali da će biti okosnica vlasti.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu, dok je u Petnjici DPS proglasila pobedu.

Sva tri grada su bila jaka uporišta DPS-a.

Izbori u tri crnogorske opštine – Cetinju, Mojkovcu i Petnjici održani su bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Advertisement

Kako je saopšteno iz Centra za demokratsku tranziciju, koji od 2000. godine prati izbore u Crnoj Gori, iz Državne izborne komisije (DIK) su im kazali da zbog činjenice da još nije izabran predsednik DIK-a, oni ne mogu da odlučuju o zahtevu za praćenje izbora.


KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

ZATVORENA BIRAČKA MESTA U TRI CRNOGORSKE OPŠTINE! DPS izgubio izbore u Mojkovcu, opozicija dobila poverenje građana!

Objavljeno

dana

Autor

PRAVILA U Crnu Goru se ulazi samo uz jedan od dokaza iz nacionalne kovid potvrde

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Narda Gongora / Panthermedia / Profimedia

Biračka mesta za lokalne izbore na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, na kojima pravo glasa ima 26,8 hiljada građana zatvorena su u 20 sati. Cetinje i Mojkovac su jaka uporišta Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića a Petnjica je najmlađa i među najmanjim opštinama u Crnoj Gori.

Advertisement

Kako prenosi https in4s.net, DPS je izgubio izbore u Mojkovcu, te da je opozicija, prema nezvaničnim podacima pobedila u tom gradu.

Preko 80 odsto građana je danas u Mojkovcu izašlo na izbore i da je velika pobeda dosadašnje opozicije u tom gradu, prema nezvaničnim podacima, prenosi in4s.net.

U sve tri opštine na poslednjim izborima je pobedila DPS koja je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima izgubila vlast na državnom nivou.

Advertisement

Izborni dan na Cetinju i u Petnjici protekao je mirno dok je u Mojkovcu bilo manjih incidenata.

U Mojkovcu, prvi put na izbore izašla je lista grupe građana pod nazivom „Ne damo Mojkovac“ bliska premijeru Zdravku Krivokapiću.

Izbori u tri crnogorske opštine održali su se bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Kurir.rs/Beta/in4.net

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Najčitanije