Povežite se s nama

Crna Gora

Rekonstruisana Ulica kralja Nikole i obezbijeđeno preko 120 novih parking mjesta

Objavljeno

dana

Rekonstruisana Ulica kralja Nikole i obezbijeđeno preko 120 novih parking mjesta

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković obišao je završene radove na rekonstrukciji Ulice kralja Nikole i izgradnji parking prostora na Zabjelu. Tom prilikom, Vuković je kazao da ova dva projekta predstavljaju samo nastavak realizacije veoma ambicioznog investicionog ciklusa Glavnog grada.

„Ulica kralja Nikole, jedna od najznačajnijih saobraćajnica, ne samo na Zabjelu, nego u Podgorici u cjelini, nakon više decenija dobila je potpuno novi izgled – novi kolovoz, nove trotoare, novi sistem rasvjete i novi drvored na potezu od 1,2km. U tom dijelu ulice, na 15 zgrada urađena je i nova fasada zahvaljujući aktivnostima naše Agencije za stanovanje. Nedaleko od mjesta na kojem se nalazimo urađena je velika površina. Tu smo dobili 60 parking mjesta i jedan mali drvored“, kazao je Vuković i istakao da je vrijednost radova koji su u ovom dijelu grada izvođeni od aprila iznosi 700.000,00 eura.

Advertisement

“Ovo predstavlja nastavak priče o naporima Glavnog grada da unaprijedi kvalitet života na Zabjelu, imajući u vidu sve ono što je urađeno prethodnih godina”, kazao je Vuković i podsjetio na temeljnu sanaciju Ulice 4. jula, Bracana Bracanovica, Vojvode Ilije Plamenca, 27. marta, Buda Tomovića, Filipa Lainovića, kao i na izgradnju novog parka na Zabjelu, nove sportsko-rekreativne zone.

„Mislim da slobodno možemo reći da je Zabjelo kao dio Podgorice za koji smo svi vezani, ne samo Zabjelčani koji su poznati po lokalpatriotizmu, praktično preporođen. Reakcije ljudi su fantastične i ja sam vrlo ponosan na to“, zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović, je podsjetio da je krajem 2020. godine Glavni grad uložio preko 300.000,00 eura u sanaciju dijela Ulice kralja Nikole, na potezu od Ulice slobode do Ulice Bracana Bracanovića u dužini od 920 metara.

„Završena je sanacija i drugog dijela Ulice kralja Nikole, na potezu od Ulice Bracana Braćanovica do Vojislavljevića, u dužini od 1,2km, a radovi su se izvodili u dvije faze. U prvoj fazi smo radili sanaciju trotoarskih površina, kada smo uklonili oštećene trotoarske površine, uradili nove ivičnjake i izbetonirali nove trotoarske površine. Nakon toga uslijedila je sanacija asfaltnog kolovoza. Vrijednost sanacije ovog dijela saobraćajnice je oko 400.000,00 eura“, kazao je Bulatović i dodao da je u ovom dijelu grada kreirano preko 120 novih parking mjesta što će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u ovom naselju.

Advertisement

Građani su pohvalili rad gradske uprave, te kazali da su zadovoljinji, ne samo razvojem Zabjela, već Podgorice u cjelini.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Nema saslušanja ministara u vezi stavova Vlade o ratu u Ukrajini

Objavljeno

dana

Autor

Nema saslušanja ministara u vezi stavova Vlade o ratu u Ukrajini

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Odbor za međunarodne odnose i iseljenike nije danas podržao inicijativu za kontrolno saslušanje resornih ministara o stavovima Vlade povodom rata u Ukrajini započetog agresijom Rusije i ekonomskim efektima koje izazivaju sankcije i ratna dešavanja u toj državi.

Ta inicijativa predsjednika Odbora Miodraga Lekića nije dobila potrebnu većinu, saopšteno je iz parlamenta.

Inicijatovom je bilo predloženo saslušanje ministara odbrane, vanjskih poslova i ekonomskog razvoja i turizma Raška Konjevića, Ranka Krivokapića i Gorana Đurovića.

Advertisement

Odbor je podržao kandidaturu Milene Šofranac Ljubojević, za ambasadorku Crne Gore u Malti, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Rimu.

Odbor se pozitivno izjasnio o predlogu da Milorad Šćepanović bude kandidat za crnogorskog ambasadora u Kirgistanu, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Moskvi.

Članovi Odbora podržali su predlog za opoziv Gorana Poleksića, ambasadora Crne Gore u Rumuniji, na rezidentnoj, i Moldaviji na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Bukureštu.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

UP: Zbog utaje 111.727 eura poreza i doprinosa odgovaraće jedno fizičko i jedno pravno lice

Objavljeno

dana

Autor

Dva predmeta o postupanju policije dostavljena tužilaštvu

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica su tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv fizičkog i pravnog lica kojima se na teret stavlja krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

“Sumnja se da su S.Ž. (57) iz Republike Hrvatske i „SKLADGRADNJA“ d.o.o. Podgorica – dio stranog društva, izvršili pomenuto krivično djelo na način što su, u namjeri da u potpunosti izbjegnu plaćanje pripadajućih obaveza, u novembru 2018. godine naknadno umanjili izlazni PDV – 30.11.2018. godine su izvršili storniranje 13 računa u ukupnom iznosu od 643.760 eura, koje su tokom 2017. i 2018. godine izdate kupcu „Montenegro-petrol“ d.o.o., iako je došlo do realizacije navedenog posla i plaćanja od strane navedenog kupca, umanjivši na taj način PDV obavezu u iznosu od 111.727 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Adrović imenovan za predsjednika Socijalnog savjeta

Objavljeno

dana

Autor

Adrović: Neophodno ubrzati aktivnosti na izradi Zakona o vještačenju, a uporedo sa tim i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Danas je održana 25. redovna sjednica Predsjedništva Socijalnog savjeta Crne Gore. Tokom tekuće godine predsjedavanje Savjetom pripada Vladi Crne Gore pa je na sjednici za predsjednika Savjeta imenovan, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

“Članovi Predsjedništva su diskutovali o planiranim aktivnostima ponovo uspostavljenog Ministarstva rada i socijalnog staranja, naglašavajući da socijalni dijalog nema alternativu u oblasti koja uređuje pitanja svijeta rada”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U narednom periodu fokus interesovanja će biti na izmjenama i dopunama Zakona o radu u dijelu koji se odnosi na rad na daljinu i rad od kuće. Ovakav vid rada je aktuelizovan za vrijeme pandemije COVID 19 i konstatovana je potreba da se i ovaj vid rada adekvatno propiše.

Advertisement

Takođe potrebno je izvršiti usklađivanje ZOR-a sa Direktivom EU o usklađivanju poslovnog i privatnog života.

“Predsjedništvo je saglasno da bi jedan od priorieta trebalo da bude usaglašavanje i potpisivanje novog Opšteg kolektivnog ugovora”, zaključuje se u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije