Povežite se s nama

Kurir.rs

CRNA GORA UBLAŽAVA MERE Kafići će moći da rade do ponoći! Nema muzike i di-džejeva UŽIVO! U dečije igranice sa kovid potvrdom

Objavljeno

dana

CRNA GORA BI OD NAFTE MOGLA DA ZARADI DESET PUTA VIŠE NEGO OD TURIZMA Može da reši sve finansijske probleme do 2024!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Foto/Kurir Andrej Mlakar
Advertisement

Ugostiteljski objekti u Crnoj Gori od sutra će moći raditi do ponoći, bez muzike uživo ili di-džeja, a rad dečijih igraonica biće dozvoljen uz kovid potvrdu, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Galić je rekao da će mere važiti do 3. februara, a Vlada ih je donela s obzirom na činjenicu da je u posljednjoj sedmici broj zaraženih 40 odsto manji u odnosu na nedelju ranije.

Advertisement

On je na konferenciji za novinare rekao da, imajući u vidu da je broj obolelih na dnevnom nivou i dalje visok, sve ostale mere ostaju na snazi.

Prema njegovim rečima, do ove sedmice najveća incidencija obolevanja beležena je u uzrasnim grupama od 19 do 40 godine, a u poslednjoj sedmici u grupi od 40 do 65 godina, dok je najveći porast trenda kod osoba stariji od 65 godina.

– Dobra okolnost je to što su oni vakcinisani u procentu većem od 70 odsto – naveo je Galić i dodao da se beleži i pad obolelih među maloletnicima za oko 30 odsto.

Advertisement

Galić je rekao da su oko 45 odsto inficirane dece ona u osnovnim školama, oko 37 odsto su srednjoškolci, a 18 odsto su deca u predškolskom uzrastu.

Kurir.rs/RTRS

Advertisement

KurirKurir
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

UHAPŠEN CRNOGORAC U AUSTRALIJI Kao kapetan broda pokušao da prošvercuje 320 kg kokaina?!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia
Advertisement

Pedesetjednogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Australiji zbog sumnje da je, kao kapetan međunarodnog broda „Interlink Veraciti“, učestvovao u zaveri uvoza 320 kilograma kokaina u tu zemlju, pišu Vijesti.

Advertisement

Kako prenose australijanski mediji, on će se pred sudom u Južnom Hedlandu pojaviti u utorak.

Hapšenje je sprovedeno nakon forenzičkog pregleda mobilnog uređaja na kome su navodno otkrivene poruke koje se odnose na uvoz kokaina.

Advertisement

Hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili plastičnu drogu iz okeana kod obale grada Pilbara, zaključuju Vijesti.

Kurir.rs/Vijesti/Mondo.me

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

RAT ŠKALJARACA I KAVČANA DONEO KRV I NA ULICE MALAGE: Tamošnji mediji navode OVO mesto kao omiljeno za članove BALKANSKIH KARTELA!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia / Mario Galati / Alamy
Advertisement

Rat kotorskih klanova, Škaljarskog i Kavačkog, rasplamsao se širom Evrope a zahvatio je i Malagu, piše portal „malagahoy.es“, pozivajući se na podatke Europola.

Advertisement

Kako su naveli, između 2018. godine i 2021. godine u Malagi su registrovana 33 ubistva u obračunima kriminalnih mreža specijalizovanih za trgovinu kokainom i kanabisom.

Kako se navodi, Kosta del Sol je jedno od omiljenih mesta za naseljavanje kada su u pitanju pripadnici pomenutih kriminalnih grupa.

Advertisement

„To implicira da postoje brojni obračuni između rivalskih bandi i mnogo mrtvih. Po specijalizovanom izveštaju o trgovini kokainom koji su sproveli Europol – agencija Evropske unije za policijska pitanja – i Evropska opservatorija za droge, u oblasti Kosta del Sol su se dogodila 33 ubistva i dva pokušaja ubistva u samo tri godine, između 2018. i 2021. godine. Većina poginulih su Španci (13), iako su u provinciji Malagi živote izgubili, između ostalih, i Belgijanci, Danci, Irci, Francuzi, Slovaci, Britanci, Srbi, Crnogorci i Marokanci“, piše u tekstu.

Citira se izveštaj Europola, u kome se ističe da su kriminalne mreže umešane u trgovinu kokainom veoma otporne i neke deluju na više kontinenata. Posebno se ističe da su Ujedinjeni Arapski Emirati postali sigurno utočište za organizatore visokog nivoa trgovine kokainom ka EU.

Advertisement

„Mafijaška udruženja sa Zapadnog Balkana su postala veoma istaknuta u poslednjih deset godina, a kao deo nasilja vezanom za šverc i puteve kokaina došlo je do brojnih ubistava u Malagi, Beču, Berlinu, Amsterdamu ili Atini. Sukobi koji su rezultirali krvlju i smrću između klanova Kavački i Škaljarsi iz Kotora (Crna Gora) ili između Kinahana iz Dablina i drugih rivalskih grupa dešavali su se u raznim delovima Evrope, a među njima je i Malaga“, navedeno je u tekstu.

Europol u svom izveštaju, kako se navodi, upozorava da u poslednjoj deceniji „postoji sve veći broj kriminalnih mreža koje koriste nasilje na brutalniji način nego u prošlosti“.

Trgovina kokainom je usko povezana sa lučkim oblastima, pri čemu su luke Antverpen (Belgija) i Roterdam (Holandija) glavne tačke ulaska kokaina u Evropu. U belgijskim lukama je 2020. godine zaplenjeno 69 tona kokaina, dok je u Holandiji to bilo 45 tona.

Advertisement

Španija je na četvrtoj poziciji sa 26 tona, što pokazuje interesovanje trgovaca drogom za ulazak u Evropu preko španske obale.

Kurir.rs / RTCG, Malagahoy.es, Foto: Profimedia /Mario Galati / Alamy

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

DEČAK (15) DIVLJAO AUTOM KOD PODGORICE: Vozio 201 na sat! Izrečena mu vaspitna mera uz pojačan nadzor roditelja!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia
Advertisement

Saobraćajna policija u Crnoj Gori uhapsila je dva vozača, a maloletniku od 15 godina izrečena je vaspitna mera uz pojačan nadzor roditelja, jer su na magistralnom putu Podgorica – Bar vozili 100 kilometra brže od dozvoljenog.

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je u mestu Goričani kontrolom utvrđeno da je R. B. (15) vozio automobil brzinom 201 km/h na delu puta gde je brzina ograničena do 80 km/h.

Advertisement

Prema navodima policije S. N. (61) koji je vozio brzinom od 194 km/h na mestu gde je brzina ograničena do 80 km/h uhapšen je i priveden sudiji za prekršaje, gde je kažnjen novčanom kaznom od 800 evra.

Na istom mestu zaustavljen je i Đ.P. (22) koji je vozio 200 km/h uprkos ograničenju do 80 km/h, a zatim je uhapšen i priveden sudiji za prekršaje na dalju nadležnost.

Kurir.rs/Beta

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije