Povežite se s nama

Tehnologija

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Objavljeno

dana

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs



 

Advertisement

Google je tek od nedavno počeo da daje obaveštenja šta je novo u svojim mesečnim ažuriranjima sistema Google Play nakon godina jednostavnog uvođenja novih verzija bez pominjanja njihovih promena.

Stranica za podršku objavila je promene iz decembra 2021. i januara 2022, pri čemu je poslednji poboljšao upravljanje vremenskim zonama i dodao podršku za nove promene prelaza na letnje računanje vremena u nekoliko zemalja. Kompanija je ponovo ažurirala stranicu kako bi odražavala poboljšanja koja su doneta najnovijim ažuriranjima Play usluga i Play prodavnice.

Promene uključuju mogućnost ručnog dodavanja akreditiva za prijavljivanje za veb lokacije i aplikacije u Google Password Manager, poboljšani način prijavljivanja na Android TV pomoću Android telefona i novi Discovery na podržanim Android uređajima za isticanje promene u velikom ažuriranju OS-a. Ispod su sve promene koje su deo ažuriranja iz januara 2022. za Play prodavnicu i Play usluge, javlja Android police.

Advertisement

 



Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

Testirali smo za vas: Honor Magic4 Lite

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs



 

Advertisement

Uprkos globalnom nedostatku čipova za sve uređaje koji mogu da vam padnu na pamet, čini se da ponuda telefona u srednjem cenovnom segmentu nikada nije bila brojnija. U tom svetlu, hajdemo da vidimo šta je Honor spremio sa svojim Magic4 Lite modelom.

Veliki ekran, velika baterija i brzo punjenje su, po našem mišljenju tri najveća aduta ovog telefona. Iako smo navikli da dijagonale telefona sa svakom generacijom rastu, Magic4 Lite ekran meri čak 6,81 inča. Primera radi, nedavno testirani veliki Samsung Galaxy S22+ ima dijagonalu od 6,6 inča i površinu od 105 cm2, dok je ona kod Honor Magic4 Lite čak 112 cm2.

Advertisement

Naravno, svaki telefon je mnogo više od baterije i ekrana, a Magic4 Lite ima još dosta malih delova od kojih se sastoji. Ali idemo redom: ono na šta malo ko može imati primedbu je dizajn ovog uređaja. Sa punch hole kamerom, cela prednja strana je veliki ravni ekran kome doduše smeta malo primetniji okvir sa donje strane. Ima ih i na boku i gore, ali nema šanse da vam upadnu u oči, jer su diskretni i prate konture kućišta.

Advertisement

Staćemo ovde sa pričom i pozvati vas da odgledate video recenziju sa našeg YouTube kanala

 

Advertisement



Benchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Windows 11 postaje sve bolji

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs



Ogromna većina korisnika za otvaranje datoteka koristi aplikacije koje standardno stižu uz Windows operativni sistem. To je upravo onaj tip aplikacija koji pokrećemo po nekoliko puta dnevno tj najčešće korišćeni tip programa. Mnogo je manji broj onih koji koriste opciju “Open with” i eksterne aplikacije. Microsoft je u najnovijem izdanju Windows 11 operativnog sistema, koristeći se iskustvima, savetima i zahtevima korisnika, najviše unapredio grupu tzv “inbox” aplikacija.

Advertisement

Windows 11 inbox aplikacije služe onoj osnovnoj, esencijalnoj svrsi otvaranja najrazilčitijeg tipa datoteka koje najčešće razmenjujete, pronalazite na web-u ili ih dobijate elektronskom poštom. Zbog toga je njihova važnost velika iz perspektive svakodnevnog funkcionisanja i rada.

Upravo je to razlog da vas malo podsetimo na njih i skrenemo pažnju šta je to poboljšano u najnovijoj verziji Windows 11 OS-a.

Advertisement

Paint

Advertisement

Ulepšana aplikacija za instant crtanje i obradu fotografija u verziji za Windows 11 je postala moderna verzija klasičnog programa. Korisnički interfejs je iz korena unapređen i modernizovan kako bi se uklopio u vizuelni identitet novog operativnog sistema.  Posebno ističemo pojednostavljenu traku sa alatima, zatim novi set alat za manipulaciju tekstom kao i osvežene dijaloge za upravljanje bojama i “Resize and Skew” opciju.



Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

M.2 SSD postaje širi, uskoro novi tip konektora

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs



Većina od vas se makar jednom susrela sa M.2 SSD uređajem, a neki su imali sreće da se upoznaju i sa različitim formatom ovih svojevrsnih karti za čuvanje podataka, instalaciju aplikacija i operativnih sistema. Zajedničko im je standardizovana širina pločice od 22mm dok dužina varira od 30, 42, 80 ili 110mm (2230, 2242, 2280 ili 22110).

Advertisement

Dolaskom novog X670 čipseta i AMD Ryzen 7000 serije procesora, postavljen je novi standard za komunikaciju sa M.2 SSD uređajima na bazi PCIe putanja 5. generacije. Zbog toga će imati M.2 slot koji će primati novi standard M.2 SSD uređaja širine 25mm i dužine 110mm (25110).

Veće dimenzije pomažu da se uređaj lakše izbori sa generisanom toplotom jer se povećava površina kojom se emituje toplotna energija, kao i dimenzije odgovarajućeg SSD hladnjaka. Obzirom da je suština usvajanja bržeg PCIe 5.0 standarda usmeren na postizanje većih brzina i vrednosti transfera podataka, to se druge strane povlači potrebu za više energije, zbog čega brzi SSD modeli postaju sve topliji i topliji. Širi slot će omogućiti korišćenje širih hladnjaka sa većom korisnom površinom za disipaciju toplote.

Advertisement

 M2_Connection.jpg
M.2 PCIe 5.0 – photo by portugal.postsen.com

Advertisement

Međutim, ono što nas vrlo brzo očekuje jeste i dolazak novog M.2 konektora. Prema rečima odgovornih iz kompanije Phison jednog od vodećih proizvođača SSD kontrolera, dolazak PCIe 5.0 standarda je dostigao limit mogućnosti postojećeg M.2 formata. Ukoliko želimo dalje povećanje brzine i prodor na polju performansi novih M.2 SSD uređaja, postojeći M.2 konektor predstavlja problem jer postaje usko grlo  za buduće unapređenje performansi. Zbog toga se već radi na dizajnu i usvajanju standarda novog konektora koji će se pojaviti u sledećih par godina. On će u značajnijoj meri povećati kvalitet signala i mogućnost odvođenja toplote preko matične ploče. Zbog boljih termičkih osobina, novi konektor će učiniti izlišnim potrebu za ventilatorima u svrhu hlađenja brzih SSD modela.

Za sada nema ni traga od prvih 25110 M.2 SSD uređaja, dok tek najavljeni Apacer i Zadak M.2 PCIe 5.0 SSD modeli i dalje koriste  M.2 2280 format.

Advertisement

Izvor: Computerbase.de

Advertisement

28.05.2022 18:00 |

Hardver



Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije