Povežite se s nama

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Izbjeglice iz Ukrajine zanemarili niko ne brine o njima moraju da rade da bih izdržavali porodicu

Objavljeno

dana

19 Izbjeglica iz Ukrajine koji borave u Bijelom Polju već tri mjeseca niko ne plaća smještaj i hranu ,broj boravka izbjeglica je smanjem u odnosu prije tri mjeseca kada su došli u Bijelom Polju.

Veliki broj izbjeglica je smješteno na put zapadne Evrope kako bih pronašli udoban i bezbjedniji život ,i pružili bar osnovne uslove za život svojoj djeci.

Ukrajinka Julija Nagieva već mjesec dana radi na recepciji hotela “ Bijela rada “ u Bijelom Polju.“ Danas bih voljela da se vratim u rodni grad ,tamo mi je porodica ,roditelji i brojna rodbina.

Advertisement

Ona je kazala da tačno tri mjeseca boravi u hotelu “ Bijela rada“ sa svojom kćerkom .Imamo veliku želju da se okrenemo rodnom Harkovu.

U Harkovu je sve srušeno ,b+neznam gdje da odem .Tri Ukrajinke rade u hotelu .

“Moramo da radimo da bih bile korisne,dvije žene rade u šanku,a jasam recepcionarka ,zabavno mi je druženje sa ljudima i nadam da ću naučiti jezik“,kazala  je Julija.

Advertisement

Tatjana Strikon,je ostala bez podrške svoje porodice .

‘Neznamo kako je stanje u Ukrajini ,,ne želim mojoj kćerci da pričam o ratu .Ostali mališani uče online školu “,ističe Tatjana.

Niko ne plaća hranu i boravak tonam sada predstavlja veliki problem ,jer je uveliko počela turistička sezona .Donacije su naglo stale ,saopštili su iz uprave hotela.

Advertisement

 

Tekst i foto :J.Š.

Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Održan Biznis forum

Objavljeno

dana

Autor

Da je uspješno povezivanje poljoprivrede i turizma jedna od glavnih tema da bih se dalje unaprijedili ,ocjenju privrednici.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović ,prilikom otvaranja tribine je,kazao da nađa opština ,predstavlja dobre značaje i velike potencijale da bih se razoj ove oblasti uspješno razvio,moramo da radimo i unaprijeđujemo kvalitete proizvoda.Treba razviti proizvodnju i uspješno ,je svesti na meni restorana i hotela.

U Bijelom Polju ima šest registrovanoh poslovnih zona ,te da je naša opština prva koja ima sertifikat BFC za dobro poslovanje ,kao i nagradu MOB .

Advertisement

Povećali smo premije za mliječne proizvode ,kazao je Smolović.

Mladen Grgić ispred Agencije za investicije ,je kazao da su od 2015 ,godine do 2019 .godine radili studiju koja je bila vezana za poljoprivredu ,a trendovi su pokazali da je sve više sredstava koji su bili namijenjeni za poljoprivredu nijesu se dobro uložili .Uvijek treba dodatno raditi na standardizaciji proizvoda ,formirati klaster,istakao je Grgić.

Autor i foto :J.Š.

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje:Pokrenuta peticija za raspodjelu drveta ugroženim stanovništvima

Objavljeno

dana

Autor

Bjelopoljska Nevladina Organizacija “ Bjelopoljski demokratski centar“ , i Udruženje penzionera i invalida rada ,sa malim primanjima ,pokreću peticiju za inicijativu za ugrožene kategorije stanovništva za raspodjelu ogorijeva drveta.

Organizatori peticije ,traže da penzionerima sa malim primanjima i korisnicima socijalnih naknada obezbijede subvencije u vidupet metara ogorijeva .Zdravko Janjušević direktor NVO “Bjelopoljski demokratski centar ,kaže da će se boriti ,jer nam podršku daju veliki broj sugrađana .Ovu inicijativu ćemo uputiti Vladi,Ministarstvu rada i socijalnog staranja kao i Ministarstvu poljoprivrede ,šumarstva i vodoprivrede .Marko Hajduković Predstavnik Udruženja penzionera i invalida rada sa malim primanjima ,ističe da će iskoroti učešće ministara na sjutrašnjem Bjelopoljskom biznis forumu,kako bi došli do nekog dogovora .Drago Zeković predstavnik Udruženja za zaštitu prava radnika i zaposlenih lica ,ulaže nadu da će se ova inicijativa uzeti na razmatranje kako bih bila usvojena.

 

Advertisement

Tekst i foto :Jovan Šćekić

Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Mladi bračni par Dimitrije i Tijana Dulović razvili seoski turizam

Objavljeno

dana

Autor

Mladi bračni par Dimitrije i Tijana Dulović ,poslije završenih studija na fakultetu za turizam i radnog iskustva na primorju ,na svojem seoskom imanju u Ravnoj Rijeci kod Bijelog Polja pokrenuli su svoj sopstveni biznis koji promovišu posredstvom interneta i digitalnih tehnologija .

Nakon šestogodišnjeg rada ,Dimitrije i Tijana danas spremno ,u svom mini etno selu doćekuju turiste iz cijelog svijeta .

“ Kada smo odlučili da na porodičnom imanju pokrenemo ovu priču o razvoju seoskog turizma susreli smo se sa brojnim problemima .Tada pripisi nijesu bili jednostavniji ,ali danas imamo udruženje ,sa velikim brojem domaćina i izborili smo se za bolji položaj ,“ističe Dimitrije .Njihovi gosti stižu iz cijele Evrope ,Rusije čak i Amerike a Dulovići se trude da im ponude domaće proizvode .

Advertisement

 

Tekst i foto :Jovan Šćekić

Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije