Povežite se s nama

Crna Gora

Konkurs za direktore Televizije i Radija Crne Gore završen je juče: Prijave podnijeli Marija i Milutin Tomašević

Objavljeno

dana

Raspisani konkursi za imenovanja direktora Televizije i Radija Crne Gore

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Izvršna direktorica Prve TV Marija Tomašević potvrdila je Pobjedi da je konkurisala za čelno mjesto u Televiziji Crne Gore, a dugogodišnji novinar Javnog servisa Milutin Tomašević, prema saznanjima tog lista, za direktora Radija Crne Gore.

Javni servis raspisao je konkurs za ove funkcije 16. avgusta, a rok za dostavljanje prijava kandidata sa potrebnom dokumentacijom je sedam dana od dana objavljivanja javnog konkursa preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i zatvoren je juče.

Uslovi za imenovanje direktora Televizije i Radija Crne Gore je državljanstvo Crne Gore, kao i prebivalište u našoj zemlji, najmanje pet godina radnog iskustva u medijima i najmanje VII1 nivo kvalifikacija obrazovanja.

Advertisement

Kandidati za ove funkcije ne mogu biti poslanici i odbornici, za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije kao ni lica koja bira, imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština i Vlada, ni funkcioneri političkih stranaka.

Ne mogu biti izabrani ni oni koji su pravosnažno osuđeni za krivično djelo protiv službene dužnosti, krivično djelo korupcije, prevare, krađe ili drugo krivično djelo koje ih čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osuđeni za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, u periodu dok traju posljedice osude.

“Za ove funkcije ne mogu biti ni lica koja kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa i slično, imaju interesa u pravnim licima koja se bave audio-vizuelnim medijskim uslugama i onlajn medijima, tako da bi članstvo takvog lica moglo da dovede do konflikta interesa, kao ni lica koja su bračni drugovi gore navedenih lica ili se sa njima nalaze u srodstvu u prvoj liniji, bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva i srodstvu po tazbini”, navodi se u uslovima konkursa.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

U nedjelju oblačno, do 31 stepen

Objavljeno

dana

Autor

U petak pretežno sunčano

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U južnim i centralnim predjelima malo do umjereno oblačno uz duže sunčane intervale, samo ponegdje postoji mogućnost za kišu. Na sjeveru, promjenljivo oblačno, mjestimično sa kišom, u drugom dijelu dana moguć je lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab i umjeren, promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha 9 do 19, najviša dnevna 18 do 31 stepen.

Podgorica: Malo do umjereno oblačno, a moguća je slaba kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko 19, najviša dnevna 31 stepen.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Nikšićanin ranjen u tuči

Objavljeno

dana

Autor

U pucnjavi u Nikšiću ranjen Željko Radulović

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Osamnaestogodišnji Nikšićanin S.N. ranjen je nožem u tuči koja se dogodila na Kapinom polju, nezvanično saznaje RTNK.

Uskoro opširnije… Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

CPC će u sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Objavljeno

dana

Autor

CPC će u sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Svještenstvo Crnogorske Pravoslavne Crkve služiće u nedjelju Zaupokojne Liturgije za postradale u jučerašnjem stravičnom događaju na Cetinju.

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova.

“Pozivamo Vjerni narod da uzme molitvenog učešća u Svetoj Liturgiji, kao i da zapalimo svijeće za duše postradalih”, kazali su CPC.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije