Povežite se s nama

Novosti.rs

NAJPRIMITIVNIJE VREĐANJE PRAVOSLAVNIH VERNIKA: Reakcije na skandal u Dnevniku Gradske TV (VIDEO)

Objavljeno

dana

NAJPRIMITIVNIJE VREĐANJE PRAVOSLAVNIH VERNIKA: Reakcije na skandal u Dnevniku Gradske TV (VIDEO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


JOŠ jedna flagrantna uvreda Srbima ali i svim ostalim vernicima SPC stigla je sa Dnevnika, dakle glavne informativne emisije Gradske TV, novog medijskog uporišta DPS-a čija je jedina svrha da, pre formalnog pada vlasti u Podgorici, unese što više mržnje i pometnje među narod Crne Gore, ali i da bude još jedan prostor za zapošljavanje sigurnih glasova pred izbore, naveli su iz NVO "Mi znamo ko smo".

Foto: V. K./Jutjub/VOP TV

- Snimak koji kruži internetom prikazuje novinarku koja, oponašajući prepoznatljivi stil novinarke iz Srbije, Jelene Obućine, na najprimitivniji način vređa pripadnike Srpske Pravoslavne Crkve, ne ustručavajući se čak da otvoreno stigmatizuje celu (i najveću) versku grupaciju u Crnoj Gori dovodeći je u vezu sa ubistvima i pljačkama koje su se nedavno dogodile u Crnoj Gori (izostavljajući, pri tome, da kaže da je i žrtva tragičnih događaja vernik SPC i aktivni učesnik litija). Simptomatično je, međutim, nešto o čemu smo već govorili u objavi o Vukovićevom tradicionalnom sajmu knjiga i antisrpstva u Bemaks Areni, a to je činjenica da se u svojoj javnoj artikulaciji antisrpstva Vuković sve više približava tzv. "drugosrbijanskom" antisrpskom diskursu, na kraju i na ovaj način — preko politički angažovanih novinara koji otvoreno podržavaju ikone Druge Srbije. U nedostatku autentičnog antisrpskog narativa Vuković bira da se, radije, stavi u red imitatora tzv. Druge Srbije za razliku od kolega iz partije koji uveliko troše autentični hrvatski ustaški mit, demonstrirajući valjda, i na ovaj način, sudbinsku vezanost za srpski svet, ili pak svoju strategiju "mekog ustaštva i novih biciklističkih staza" kojom planira da odobrovolji manje osvešćeno glasačko telo.

Ova nevladina organizacija će podneti prijavu Agenciji za elektronske medije, a ovim putem i apeluje na institucije sistema da blagovremeno reaguju imajući u vidu da slovo Ustava i Zakona kaže:”Zabranjeno je izazivanje ili podsticanje mržnje ili netrpeljivosti po bilo kom osnovu”.

Advertisement

- Zabrana izazivanja mržnje nije tek bilo koja zabrana, već apsolutna zabrana, jača od svake zabrane cenzure i novinarske slobode (čl. 50) toliko jaka da se ne da ukidati ni u ratnom, a kamoli vanrednom stanju (čl. 25 Ustava). Ona je toliko bitna i elementarna za sve građane Crne Gore, da su radnje izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje dvostruko inkriminisane Krivičnim zakonikom Crne Gore (čl. 370 i čl. 443 st. 3), njoj je posvećen celokupni Zakon o zabrani diskriminacije, a njeno ostvarenje nadgleda ne samo Ombudsman, već i nadležna tužilaštva i sudovi, ona je u toj meri presudna da je priroda i zabrana osnivanja i delovanje javnih medija koji bi izazivali i podsticali mržnju. To jasno potvrđuje čl. 36. Zakon o medijima, propisujući: "Zabranjeno je objavljivanje informacija u medijima kojima se izražavaju ideje, tvrdnje i mišljenja koja izazivaju, šire, podstiču ili pravdaju diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe ljudi zbog njihovog ličnog svojstva, političkog, vjerskog i drugog uvjerenja, ksenofobiju, rasnu mržnju, antisemitizam ili ostale oblike mržnje zasnovane na netoleranciji, uključujući i netolarnciju izraženu u formi nacionalizma, diskriminacije i neprijateljstva protiv manjinskog naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica", ali i Kodeks novinara Crne Gore (načelo 4).”

- Dakle, zabranjeno je sve ono što je Gradska TV, samoprozvana kuća poštenih i građanski orijentisanih novinara, demonstirala ovim prilogom. Zabranjeno je Ustavom Crne Gore, njenim zakonima, pravilima profesionalne etike i elementarnim moralom. Besramne i mrziteljske generalizacije koje su odgovorni urednici ove stanice dozvolili da se emituju u javni prostor crnogorskog društva duboko narušavaju međunacionalni sklad i društveni mir, ali, što je još gore, ugled države i njenog Glavnog grada - zaključuju iz NVO “Mi znamo ko smo”.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

AdvertisementNovosti

Novosti.rs

PRVI REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: DPS poražen posle 16 godina

Objavljeno

dana

Autor

PRVI REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: DPS poražen posle 16 godina

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje posle izbora u Mojkovcu.

Foto: Novosti

Iz tog štaba tvrde da je na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova "jasno da je DPS izgubio vlast u Mojkovcu".

U Mojkovcu je na izborima učestvovlo šest izbornih lista, a pravo glasa imalo je 6.814 građana

Advertisement

Opozicija je, kako stvari trenetno stoje, pred pobedom nad DPS u Mojkovcu posle 16 godina.

- Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru! - rekao je Andrija Mandić.

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

„MOJKOVAC ČEKAJU BOLJI DANI“: Vesko Delić, budući gradonačelnik se oglasio nakon pobede na izborima (VIDEO)

Objavljeno

dana

"MOJKOVAC ČEKAJU BOLJI DANI": Vesko Delić, budući gradonačelnik se oglasio nakon pobede na izborima (VIDEO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje posle izbora, a Vesko Delić, budući predsednik ove opštine kaže da Mojkovac čekaju mnogo bolji dani.

Foto: Printskrin Youtube/Pogled

- Ono što me oduševljava je da smo večeras ostvarili vrlo tešku pobedu. Pobeda nad DPS-om u Mojkovcu je nešto što je mnogo teže nego što smo uradili na parlamentarnim izborima. Najviše me raduje što smo uspeli da osvojimo osam mandata i siguran sam da ćemo imati gradonačelnika iz naših redova kada se bude konstituisala vlast.

Delić je dodao da će već od sledeće nedelje započeti razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima o formiranju vlasti na pošten i demokratski način.

Advertisement

- Mojkovac sigurno čekaju bolji dani, narod i građani Mojkovca da ne očekuju nešto bolje ne bi nam ukazali podršku. Mojkovčani, zaslužujete vlast koju ćemo formirati vrlo brzo - rekao je Delić.Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

DPS TONE: Nebojša Medojević slavi posle rezultata izbora u Mojkovcu!

Objavljeno

dana

DPS TONE: Nebojša Medojević slavi posle rezultata izbora u Mojkovcu!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje je posle izbora, a lider DF Andrija Mandić proglasio je pobedu u tom gradu.

Foto: Fejsbuk/Nebojša Medojević

- Bravo! DPS tone! - kratko je na Fejsbuku prokomentarisao lider PzP Nebojša Medojević.

Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić, saopštio je Andrija Mandić.

 Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije