Povežite se s nama

Hronika

Наркотици у текућој години нијесу уништавани: У депоу Вишег суда у Подгорици 5,5 тона дроге

Objavljeno

dana

Наркотици у текућој години нијесу уништавани: У депоу Вишег суда у Подгорици 5,5 тона дроге

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Складиште у којем се налази дрога свакодневно се контролише, а у њега могу ући искључиво овлашћена лица, сазнаје „Дан“

У депоу Вишег суда у Подгорици тренутно се налази око 5,5 тона различитих врста дроге, највише марихуане, саопштено је „Дану“ из тог суда.

Како су навели у одговору, сву ту дрогу им је доставило тужилаштво уз оптужнице.

– У текућој години није уништавана дрога, али се она уништава периодично, након формирања одређених комисија и након испуњавања законских услова за то – појаснили су из Вишег суда у Подгорици.

Advertisement

Осим марихуане, у складиштима у вишим судовима се налазе и хероин, кокаин, амфетамин и ксалол.

У депо Вишег суда у Бијелом Пољу од почетка текуће године смјештено је 94.802,927 килограма марихуане, близу 59 килограма хероина, 111 килограма хероина, 0,928 грама амфетамина, 50 таблета „бромазепама“, 0,377 грама „бупренофрина“, 5,362 грамa „тромадола“ и 2,600 грама „апразлана“. „Дану“ је из тог суда саопштено да у текућој години заплијењена дрога није уништавана.

image

Заплијењени наркотици


-Фото: Управа полиције ЦГ (пронађена дрога)

Истичу да је у протекле двије године, по окончању кривичних поступака у том суду, одузето 2.274,551 килограм марихуане, 22,097 грама кокаина, 10,486 грама амфетамина, 25 таблета „ксалола“, 58 таблета „бупренофрина“ и пет таблета МДМА.

Advertisement

Наркотици који се налазе у депоу одузет су у више полицијских акција. Складиште у којем се налази дрога свакодневно се контролише, а у њега могу ући искључиво овлашћена лица, док је другима строго забрањен улаз.

До окончања кривичног поступка, односно до правоснажности пресуде, дрога се држи у складиштима, а потом се уништава. Процедури уништавања дроге претходи формирање комисије за уништавање дроге, након што се добију дозволе од надлежних органа. Koнкретно, уништење опојне дроге врши интерресорна комисија коју формира Управа за имовину, а коју чине представници Управе полиције, суда који је донио одлуке о уништењу, Агенције за заштиту животне средине, Министарства здравља и Управе за имовину. Прије него што дрога одузета у полицијским акцијама стигне до складишта виших судова, она се налази у Форензичком центру у Даниловграду, а потом се доставља вишим државним тужилаштвима, гдје се чува у посебним, добро обезбијеђеним просторијама. Када тужилаштво подигне оптужницу за неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога и достави је суду, заплијењени наркотици преносе се у депое виших судова.

Дрога се уништава у просјеку једном у двије године, али то зависи од количине одузете дроге на основу правоснажних пресуда током године. Средином 2020. године у Вишем суду у Подгорици уништено је око 3,5 тоне дроге.ДАН
Advertisement

Hronika

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила….

Objavljeno

dana

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила....

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе

Службеници Управе полиције расвијетлили су осам кривичних дјела извршених током новембра на територији општине Никшић. 

-Због тешке крађе кривично ће одговарати Б.М. из Никшића. Њега је полиција затекла у извршењу кривичног дјела и лишила га слободе на лицу мјеста. Он је, сумња се, провалио у један објекат и отуђио грађевински материјал и алат. За Б.М. је судија за истрагу одредио притвор и он је спроведен у УИКС-наводе из Управе полиције.

Кривична пријава у редовном поступку поднијета је надлежном тужилаштву против С.С. (23), П.М. (19), С.Н. (17), Ф.Е. (17) и В.В. (16) због сумње да су извршили четири тешке крађе на штету трговинских објеката и спортских кладионица. Сумња се да су проваљивали у унутрашњости ових објеката и отуђивали новац и друге предмете.

Advertisement

-Никшићка полиција је лишила слободе Б.М. (19) и Ш.Б. (19) због сумње да су извршили крађу у продуженом трајању. Они су у пет наврата извршили крађе на начин што су отуђивали дијелове из путничких и теретних возила које су потом продавали на отпаду секундарних сировина. У вези неведеног, идентификовани су и власници секунадрних сировина и против Д.В. (22) и З.З. (56) је поднијета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело прикривање. Отуђени предмети су пронађени и одузети- наводе из УП.

Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Objavljeno

dana

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Ухапшена је Улцињанка Л.И. и држављанин Србије Д.М.

Барска полиција је лишила слободе Л.И. (21) из Улциња због сумње да је извршила кривично дјело тешка крађа.

– Она је у насељу Добра вода у Бару приликом вожње у возилу оштећеног лица искористила његову непажњу и из торбицеотуђила новац у износу од 4.400 америчких долара- наведено је из полиције.

Осим тога, у Бару је полиција лишила слободе и Д.М. (40) из Републике Србије због сумње да је извршио кривично дјело крађа и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Advertisement

– Он је из породичне куће оштећеног лица отуђио пиштољ Застава ЦЗ99, калибра 9 мм ЛУГЕР и пиштољ Застава ЦЗ М57, калибра 7.62 мм. Интензивним радом барске полиције извршиоци ових дјела су идентификовани, лоцирани и процесуирани- речено је из полиције.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Objavljeno

dana

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј., пронађена су 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана

У Тузима, у реону Белведера, након вишедневних планских осматрачких активности службеници Управе полиције су реализовали акцију и заплијенили 338,5 килограма дувана. Према незваничним сазнањима портала Дан, ухапшен је Џозеф Јунчај.

– Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј. (19). Прегледом су пронађена 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана укупне масе 338,5 килограма- навели су из полиције.

Осумњичени је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело кријумчарење и он је уз кривичну пријаву приведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije