Povežite se s nama

Novosti.rs

DAN OPŠTINE BAR OBELEŽEN BROJNIM DOGAĐAJIMA: Raičević – Odnos Vlade prema Baru nije adekvatan (FOTO)

Objavljeno

dana

DAN OPŠTINE BAR OBELEŽEN BROJNIM DOGAĐAJIMA: Raičević – Odnos Vlade prema Baru nije adekvatan (FOTO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


DAN opštine Bar, 24. novembar, obeležen je nizom aktivnosti. Danas je održana svečana sednica Skupštine opštine na kojoj je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević podsetio na realizovane projekte, akcentujući novi nadvožnjak vredan 2,4 miliona evra, ističući da je rešavanje pitanja vodosnabdevanja bezvodnih područja prioritet u radu ove lokalne uprave.

Foto: B.Dabić

Među najavljenim projektima za 2022. godinu su: izgradnja školske sale u Mrkojevićima, izgradnja Skloništa za napuštene životinje na Kufinu, uređenje Starobarske kaldrme, novi izgled trga Vladimira i Kosara u centru grada. Raičević je istakao da je Budžet Opštine Bar za narednu godinu definisan kao razvojni, ali i iznio kritike na neadekvatan odnos Vlade prema Baru najavljujući da će tražiti reviziju odluka koje su donesene u Podgorici.

- Važno je naglasiti da smo i Budžet za narednu godinu definisali kao razvojni, pa je čak 42% sredstava predviđeno za kapitalne investicije što je pet puta veći iznos u odnosu na ono što je predviđeno Nacrtom kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore za naš grad. Smatramo da ovakav odnos prema Baru, njegovim građanima nije adekvatan te ćemo tražiti reviziju odluka koje Bar stavljaju na margine budućeg razvoja, istakao je Raičević.

Advertisement

Predsednik Opštine Bar očekuje os svih političkih aktera da se uvaže svi razvojni potencijali grada, koje Bar čine najznačajnijim saobraćajnim čvorištem, turističkim centrom te privrednom lokomotivom države.

- Kao lokalna uprava otvoreni smo za partnerstvo sa svima koji dele našu viziju razvoja Bara kao modernog i naprednog grada. Više puta smo u ovoj sali potvrdili da umemo da prevaziđemo sve političke razlike i da nam je Bar jedini zajednički interes, zaključio je Raičević ističući da je Bar danas primer grada po meri čoveka i to se prepoznaje ne samo u Baru već i šire.

Foto: B.Dabić

Predsednica Skupštine Opštine Bar Milena Božović otvorila je svečanu sednicu SO Bar uz podsećanje da se danas obežava 77 godina od oslobođenja Bara, u znak sećanja na 24. novembar 1944. godine, na dan konačne slobode grada u Drugom svetskom ratu.

- Svim građanima čestitam Dan opštine - 24. novembar, kazala je Božović dodajući da se današnja sednica, usled pandemije koronavirusa održava bez zvanica sa strane.

Advertisement

Božović je podsetila svih koji su svoje živote dali za slobodarske i antifašističke ideale i time zaslužili večni pomon i poštovanje.

- Na nama je da Bar vodimo putem prosperiteta, da gradimo moderan grad, jednakih šansi za sve njegove građane, kazala je Božović.

Predsednica SO Bar je kazala da pandemija nije omela Skupštinu opštine Bar da redovno zaseda i usvaja bitne odluke koje u konačnom imaju za cilj razvoj i sveukupni prosperitet Bara pa je u tom pravcu u proteklih godinu dana održano šest sednica sa oko 90 odluka koje smo usvojili.

- Cilj koji postavljam za sledeću godinu je povećanje transparentnosti rada Skupštine Opštine i aktivno uključivanje građana u donošenje odluka koje svima nama determinišu život. Jedino zajedno možemo stvarati bolje uslove za lepši i moderniji grad, kazala je Božović.

Povodom Dana opštine Bar telegrame čestitki uputili su predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, predsednik skupštine Aleksa Bečić

Advertisement

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?

 

AdvertisementNovosti

Novosti.rs

PRVI REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: DPS poražen posle 16 godina

Objavljeno

dana

Autor

PRVI REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: DPS poražen posle 16 godina

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje posle izbora u Mojkovcu.

Foto: Novosti

Iz tog štaba tvrde da je na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova "jasno da je DPS izgubio vlast u Mojkovcu".

U Mojkovcu je na izborima učestvovlo šest izbornih lista, a pravo glasa imalo je 6.814 građana

Advertisement

Opozicija je, kako stvari trenetno stoje, pred pobedom nad DPS u Mojkovcu posle 16 godina.

- Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru! - rekao je Andrija Mandić.

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

„MOJKOVAC ČEKAJU BOLJI DANI“: Vesko Delić, budući gradonačelnik se oglasio nakon pobede na izborima (VIDEO)

Objavljeno

dana

"MOJKOVAC ČEKAJU BOLJI DANI": Vesko Delić, budući gradonačelnik se oglasio nakon pobede na izborima (VIDEO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje posle izbora, a Vesko Delić, budući predsednik ove opštine kaže da Mojkovac čekaju mnogo bolji dani.

Foto: Printskrin Youtube/Pogled

- Ono što me oduševljava je da smo večeras ostvarili vrlo tešku pobedu. Pobeda nad DPS-om u Mojkovcu je nešto što je mnogo teže nego što smo uradili na parlamentarnim izborima. Najviše me raduje što smo uspeli da osvojimo osam mandata i siguran sam da ćemo imati gradonačelnika iz naših redova kada se bude konstituisala vlast.

Delić je dodao da će već od sledeće nedelje započeti razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima o formiranju vlasti na pošten i demokratski način.

Advertisement

- Mojkovac sigurno čekaju bolji dani, narod i građani Mojkovca da ne očekuju nešto bolje ne bi nam ukazali podršku. Mojkovčani, zaslužujete vlast koju ćemo formirati vrlo brzo - rekao je Delić.Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

DPS TONE: Nebojša Medojević slavi posle rezultata izbora u Mojkovcu!

Objavljeno

dana

DPS TONE: Nebojša Medojević slavi posle rezultata izbora u Mojkovcu!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U ŠTABU koalicije "Za budućnost Mojkovca" slavlje je posle izbora, a lider DF Andrija Mandić proglasio je pobedu u tom gradu.

Foto: Fejsbuk/Nebojša Medojević

- Bravo! DPS tone! - kratko je na Fejsbuku prokomentarisao lider PzP Nebojša Medojević.

Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić, saopštio je Andrija Mandić.

 Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije