Povežite se s nama

Novosti.rs

UCENA ČETVORO POSLANIKA: Građanski pokret Dritana Abazovića još nije zauzeo konačan stav o rekonstrukciji Vlade

Objavljeno

dana

UCENA ČETVORO POSLANIKA: Građanski pokret Dritana Abazovića još nije zauzeo konačan stav o rekonstrukciji Vlade

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


GRAĐANSKI pokret URA, deo vladajuće većine, još nije zauzeo konačan stav o tome da li će podržati najavljenu rekonstrukciju Vlade, koju su u dogovoru nagovestila dva najjača politička saveza - Demokratski front i Demokratska Crna Gora. Potpredsednik URA Miloš Konatar saopštio je da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen deo.

Foto Skupština CG

- Model ekspertske Vlade je omogućio smenu Demokratske partije socijalista. Možemo razgovarati o rekonstrukciji, a da se sačuva suština - da Vlada ostane ekspertska i nestranačka. Ukoliko dođe do novog momenta, da svi konstituenti većine, pa i premijer, žele političare u Vladi, onda to više nije ekspertska, već politička, stranačka vlada. To je nova vlada o kojoj moramo da se dogovaramo i sednemo za sto - poručio je Konatar.

Politički analitičar prof. dr Srđan Vukadonović kaže za "Novosti", da uvek postoje remetilački faktori kada u koaliciju uđu raznorodne stranke koje ne gledaju interes građana Crne Gore i političke stabilnosti.

Advertisement

- Narodu je dosta bilo političkog mučenja u minulih deset meseci od kako se formirala Vlada Zdravka Krivokapića i sada žele stabilnu Vladu koja će dati dobre rezultate koji će poboljšati život građana. Međutim, imamo ucenjivanje URA koja ima svega četvoro poslanika. Rezultati izbora ni ovog puta neće biti ispoštovani jer neće odražavati izborni kapacitet izbora od 30. avgusta prošle godine - kaže Vukadinović, ocenjujući da URA predstavlja "remetilački faktor" u vladajućoj većini. - Dobro je što sada nijedna odluka u Vladi se neće moći sprovesti bez saglasnosti Demokratskog fronta.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša napominje da se Crna Gora nalazi u institucionalnoj krizi. On smatra da je prelazna Vlada najbolji način za izlazak iz ove situacije, kako bi se pripremili vanredni parlamentarni izbori.

- Očekivao sam da će kolege iz vlasti s nama iz opozicije pokušati da nađu meru kompromisa, ali ovo je trenutak da se sagledaju posledice jednogodišnjeg eksperimenta - poručuje Mugoša.

AMBASADIZACIJA

DOBRO bi bilo da ova nova vlada bude formirana bez uticaja stranih ambasada jer Crnoj Gori je dosta više ambasadizacije koja se sprovodi, a takođe dobro bi bilo da bude formirana i bez uticaja NVO sektora. Poznato je navodno ekspertsko zalaganje URA u prošlom mandatu, kada su pokušali da poture eksperte svojih kasnijih potpredsednika! Vlada mora da bude politička, jer političari će morati da odgovaraju svojim strankama. Mi danas imamo vladu takozvanih eksperata koji ne odgovaraju nikome! Niko iza ovih članova vlade ne stoji i zato nema ni njihove odgovornosti - upozorava profesor Vukadinović.Novosti
Advertisement

Novosti.rs

HUMANI GEST: Doktorka Emina oduševila Bar i Crnu Goru

Objavljeno

dana

Autor

HUMANI GEST: Doktorka Emina oduševila Bar i Crnu Goru

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


HUMANI gest koji je uradila dr Emina Šabović oduševio je građane Bara i Crne Gore.

Foto: Dom zdravlja Bar

Doktorka na pedijatriji Doma zdravlja Bar je bila upoznata da jedna majka svakog dana mora da dovodi dete do ove zdravstvene ustanove radi inhalacije.

Majka i dete žive u seoskom području udaljenom oko 10 kilometara od grada. Naći prevoz nije uvek jednostavno, a svaki dolazak do grada i povratak značio je i finansijski trošak.

Advertisement

Da bi im olakšala situaciju u svakom smislu, dr Emina Šabović je od sopstvenih sredstava ovoj porodici kupila inhalator.

Reputaciju jedne zdravstvene ustanove grade i održavaju sposobni i učeni lekari, a gestovi poput dr Šabović su retki i jesu za primer..

Dr Emina Šabović ponos je pedijatrije barskog Doma zdravlja, ponos Doma zdravlja Bar.

To je istakao i v. d. direktora Doma zdravlja Bar Vuk Vujović, koji je povodom humanog gesta dr Šabović lično zahvalio.

-Humana, vredna, skromna dr Emina Šabović, specijalizant pedijatrije, svojim gestom nas je učinila ponosnim. Dr Emina je ne samo ponos i budućnost barske pedijatrije već i cele Crne Gore - naveo je Vujović.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAGRADA ZA SMEH: Dodela priznanja "Jovan Hadži Kostić" uz najbolje aforizmeNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

Objavljeno

dana

Autor

TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U UTORAK, 26. oktobra 2021, u ranim jutarnjim časovima usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

- Svoj monaški život otac Jerotej otpočeo je u manastiru Bijela kod Šavnika, kasnije nastavio u manastiru Majstorovina i manastiru Đurđevi stupovi. U manastiru Đurđevi stupovi je primio monaški lik iz ruke NJegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogrsko-primorskog G. Joanikija, tadašnjeg Episkopa budimljansko-nikšićkog, od strane kojeg je rukopoložen za đakona i jeromonaha. Za usrdni trud u manastiru Đurđevi stupovi i oko obnove manastira Uroševica odlikovan je činom protosinđela. Otac Jerotej se, sa velikom ljubavlju i podvigom, trudio prilikom obnove manastira Svetog arhangela Mihaila Uroševice, gde je postavljen za nastojatelja ovog manastira od strane Episkopa Joanikija ove godine i gde je proveo svoje poslednje monaške dane - kažu iz Eparhije.

Svetu zaupokojenu Liturgiju i monaško opelo služiće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u manastiru Đurđevi stupovi, u četvrtak 28. oktobra, sa početkom u 9 časova. Sahrana će se obaviti na monaškom groblju manastira Đurđevi stupovi.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastirNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

MILATOVIĆ ODGOVORIO BOGDANOVIĆU: Funkcioneri DPS-a decenijama uništavali Crnu Goru

Objavljeno

dana

Autor

U CRNOJ GORI BORAVI 167.000 TURISTA: Ministar ekonomskog razvoja objavio podatke

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


FUNKCIONERI Demokratske partije socijalista (DPS) očigledno imaju selektivnu amneziju pa su zaboravili da su decenijama upravo oni radili na uništenju Crne Gore, čemu svedoči i stanje javnih finansija i ekonomije u momentu kada su izgubili vlast.

Foto Arhiva

Ovo je na svom Tviter nalogu napisao ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović, reagujući na izjavu generalnog sekretara DPS-a Aleksandra Bogdanovića, koji je ustvrdio da aktuelna Vlada nije ostvarila nijedan rezultat i benefit za građane.

- "Lenka", "Prva petoljetka", fabrika elektroda "Plužine", "Titex", "Radoje Dakić", "Obod", "Košuta", "Marko Radović", mlekara Podgorica i tako redom su fabrike koje su uništavali dok su nizali afere "Telekom", "Limenka", "Koverta", "Zavala", "Snimak", i tako redom… To su primeri korupcije i nepotizma koji su i danas sinonim za njihovu vladavinu. Za to vreme građani su dovedeni na rub egzistencije, sa minimalnom zaradom od 222 evra, a benefite je videla samo nekolicina povlašćenih - napisao je Milatović, ističući da sada oni isti drže lekcije Vladi.

Advertisement

- Vladi koja je sve napore usmerila na ispravljanje nepravdi koje su oni učinili, svakodnevno iskreno radeći u cilju boljeg života građana, minimalnu zaradu od 450 evra, povećanje prosečne zarade, stabilizaciju javnih finansija i ekonomski oporavak - kaže Milatović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije