Povežite se s nama

Politika

Rastoder: URA podržava premijera koji ne zna da hoda, a ne da vodi državu

Objavljeno

dana

Rastoder: URA podržava premijera koji ne zna da hoda, a ne da vodi državu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Gost Drugačije radio veze bio je Esad Rastoder, predsjednik udruženja naših iseljenika u Njujorku “Bošnjački savez Crne Gore”. Rastoder je u žižu interesovanja javnosti došao nakon informacija da je na sastanku sa delegacijom Vlade, upriličenom u Konzulatu CG u Njujorku, poručio da se “ako ne smije trijezan, napije i sruši Vladu”, dok je poziv Filipa Adžića na zajedničko fotografisanje odbio riječima: “Ne slikam se sa izdajnicima”.

Dritanu ni Bajdenovi savjetnici ne mogu pomoći, a ne Adžić

Rastoder napominje da u njemu “ne vri voda od danas, već duže vremena”, da su na njegov revolt naročito uticale slike sa Cetinja “koje su me podsjetile na Bejrut” i da je reagovao pod uticajem nagomilanog nezadovoljstva ponašanjem GP URA i njenoga lidera.

Advertisement

“Nijesam reagovao kao Bošnjak ili stanovnik Crne Gore, nego kao građanin Planete i zato sam odbio da se slikam sa Adžićem. Pratili smo ponašanje GP URA i njenog lidera u posljednjih godinu dana. Ništa ozbiljno i stabilno nijesu donijeli od kad su došli na vlast. Na osnovu magla priče dobili su dio glasova starih liberala i suverenista, a to je bila greška”, objašnjava Rastoder i dodaje da se fotografisao sa Abazovićem i Radulovićem  “da ne bi rekli neki portali odavde da uopšte nijesam bio na sastanku”.

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore kaže da su ga, zbog oštre kritike Abazovića i Vlade u kojoj je, odmah etiketirali kao čovjeka DPS. Podsjeća ih, zato, da je baš on prije šest godina doveo Dritana Abazovića u Njujork, kada nije bio značajan politički faktor i “kad mu niko u Podgorici nije htio da kaže dobar dan”.

Dodaje da je ispratio “kukavičko ponašanje” Filipa Adžića u trenutku kad je trebalo donijeti značajne odluke u parlamentu, njegovo bježanje iz

Advertisement

Skupštine na mjesto savjetnika Abazovića, kojem ni “savjetnici Bajdena ne mogu pomoći”.

Neće više nama preko okeana prodavati šuplje priče

Rastoder smatra za svoju obavezu da javno govori o devijacijama u domovini, da nema pravo i zbog naše dijaspore u SAD da zaboravi činjenicu da je premijera “koji ne zna da hoda” a kamo li da vodi državu, izabrala jedna vjerska organizacija. I da je GP URA bila ključni činilac u tome.

Advertisement

“E pa neće više nama preko okeana prodavati šuplje priče, neka shvate za sva vremena. Ako mi budemo šutjeli, bićemo njihovi saučesnici”.

Odgovarajući na pitanje o svojevrsnom paradoksu: Vlada je, na jednoj strani, spremila oduzimanje prava glasa iseljenicima, a na drugoj čini sve ne bi li našla nekoga u dijaspori ko je spreman da se fotografiše sa ministrima, Rastoder kaže:

“Ne može o meni koji sam rođen u Crnoj Gori odlučivati neko ko je u Crnu Goru došao ili dobježao od rata… Ne prebrojavam krvna zrnca. Nije Crna Gora više moja nego onoga Srbina koji je voli… Ja sam rođen u Crnoj Gori, to je moja država, koliko i Mila Đukanovića. Da li se zovem Esko ili Eskobar, to je moja stvar. Ja imam pasoš SAD ali se niđe ljepše ne osjećam, nego kad dođem u CG. Ja sam uvijek iz Petnjice i Crne Gore i ne dam ovu državu”.

Advertisement

Eskobar je primio Abazovića i Radulovića da ih malo vaspitava

Predsjednik Bošnjačkog saveza CG tvrdi kako nije tačno da je Vlada u dijaspori našla partnera.

“Mi smo ih potpuno izolovali, 48 udruženja potpisalo je da neće s njima sarađivati. Naći će oni grupicu iseljenika da se s njima slikaju, ali to je ništa… S kim se Spajić i Srzentić sastali ja ne znam, ali je trik kad kažu da je to susret sa crnogorskom dijasporom.”

Advertisement

Rastoder je saglasan da se aktuelna vlast, zapravo, sveti dijaspori za njen doprinos obnovi državnosti Crne Gore na referendumu 2006. i dodaje da je to njihov “slatki grijeh” i da je, on lično, toliko ponosan na svoj doprinos pobjedi 21. maja da bi to uklesao u ” neki kamen u Petnjici”.

Ugledni američki biznismen s ponosom je govorio i o ljetošnjoj patriotskoj autokoloni podrške suverenoj, građanskoj i prozapadnoj Crnoj Gori, organizovanoj u SAD. Ne libi se da tvrdi kako ima saznanja kakve su poruke u Vašingtonu dobili Abazović i Radulović. Kaže, “primio ih je Eskobar da ih malo vaspitava”.

“Dolaskom Eskobara, drugačije će ptice pjevati. Oni koji su instalirani da zaustave Crnu Goru, ovoga puta će se dobro zapitati za sebe”.

Advertisement

Kaže i da, otkako je došla nova vlast, rijetko ko odlazi u Ambasadu Crne Gore u Vašingtonu i Konzulat u Njujorku.

“Otkako su ovi došli na vlast mi tamo nijesmo išli. Konzulat izgledaše pust, slabo ko tamo ide”.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Joković: Ne znam šta se može desiti, ali mislim da glas koji fali opoziciji ne može doći iz SNP-a

Objavljeno

dana

Autor

Joković: Ne znam šta se može desiti, ali mislim da glas koji fali opoziciji ne može doći iz SNP-a

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


SNP nije zadovoljna ovom Vladom i želi izbor nove, ali u okviru postojeće parlamentarne većine, kazao je u izjavi za Antenu M lider SNP-a Vladimir Joković.

Upitan može li se desiti da taj jedan glas koji fali opoziciji za obaranje Vlade, može biti iz SNP-a, Joković kaže:

“To pitanje je pretpostavka. Ne možete tako pitati, ja vam kažem što SNP želi. Može li se to desiti, ja vam kažem da ne može nikako, ali ne možete vi to da me pitate, može li se desiti, šta ja znam šta se može desiti. Ja vam kažem šta je zvanični stav SNP-a, ne želimo ovu Vladu, želimo novu Vladu u okviru postojeće većine uz manjine. Novinari uvijek nešto pitaju šta bi ako bi, ja o tome ne mogu da pričam, ja samo mogu da kažem naš zvanični stav”, kazao nam je Joković.

Advertisement

Podsjetimo iz opozicije je ranije saopšteno da neće podnositi inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi ukoliko ne budu sigurni da će proći u parlamentu. Da bi prošla fali im jedan glas iz opozicije.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Marković: Rekonstrukcija Vlade propala, samo političko licemjerje joj može produžiti mandat

Objavljeno

dana

Autor

Marković: Postupak prema Nimanbeguu morao bi da zabrine svakoga u aktuelnoj vlasti

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković ističe da su ovih dana učestale prijetnje da se ne smije podržati opravdan i obrazložen prijedlog 40 poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića.

“One dolaze i od onih koji su Vladu opstruirali od dana kada su je izabrali; i od onih koji su željeli da izaberu novu. Činjenice su neumoljive: aktuelna Vlada mjesecima potvrđuje da je nesposobna i nefunkcionalna, a od prvog dana urušava Crnu Goru i njene vrijednosti. Njena rekonstrukcija je propala, i njen opstanak nije moguć”, istakao je Marković na Tviteru.

A zatim je poručio.

Advertisement

“Svaki dan ove Vlade donosi nesagledivu štetu po našu ekonomiju, zdravlje građana, demokratiju i društvo u cjelini. Samo političko licemjerje i poigravanje sa sudbinom građana i države, i to pred očima domaće i međunarodne javnosti može produžiti mandat Krivokapićevoj Vladi. Podsjećam kolege da Ustav garantuje nezavisnost i samostalnost u opredjeljenju svakog poslanika, pa pozivam da iskoristimo svoj ustavni kapacitet – i da glasamo po sopstvenom uvjerenju”, navodi Marković.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Demokrate: Stvari u Budvi izmiču kontroli, očekujemo reakciju Milatovića, Sekulovića i tužilaštva

Objavljeno

dana

Autor

U turskom vlasništvu 28,8 odsto stranih kompanija u Crnoj Gori

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Već skoro mjesec dana traje neviđena hajka na direktoricu Turističke organizacije Budva, Maju Liješević. Uprkos nizu podnešenih krivičnih prijava, između ostalog, zbog obijanja vrata u poslovnim prostorijama organizacije, neovlašćenog upada u računar preko kojeg se vrše plaćanja i konstantnog zastrašivanja zaposlenih od strane neovlašćenih lica, pripadnika budvanskog Demokratskog fronta, gospođa Liješević, čiji je jedini grijeh što obavlja svoj posao po zakonu države Crne Gore, još uvijek nema zaštitu institucija te iste Crne Gore, navodi se u saopštenju Demokrata Budve.

Iz te političke partije su istakli, kao da sve navedeno nije dovoljno, juče su u prostorijama TOB-a u Budvi neovlašćena lica obila sef u kancelariji direktorice Liješević i otuđila službeni pečat TOB-a i faksimil.

“O ovom krivičnom djelu obaviještena je policija od strane direktorice. U prijavi gospođe Liješević navedeno je da su u obijanju sefa učestvovali Nikola Martinović, Nikola Kralj, Vuko Rucović, Stevan Božović, Nemanja Kuljača i Dragan Božović. Neka od ovih lica, konkretno Dragan Božović i Nikola Martinović, su uz asistenciju najbližeg saradnika predsjednika Opštine Budva – Nikole Jovanovića, prije par nedjelja u gluvo doba noći, sa kapuljačama na glavi, neovlašćeno otimali dokumentaciju iz prostorija TOB-a. O tome koliko je zakonito to što su radili govori dovoljno da navedena lica nisu uključivala rasvjetu, već su u maniru klasičnih kriminalaca koristili svjetlo sa mobilnih telefona, o čemu postoji video snimak sa službenih kamera koji je uz prijavu dostavljen službenicima budvanske policije”, piše u saopštenju.

Advertisement

Da stvar bude još tragičnija, kazali su iz Demokratske Crne Gore, “lica koja su juče obijala sef, imali su policijsku asistenciju službenika Milana Lončara i Dragoslava Popovića”.

“Očigledno da ovoj “kalauz koaliciji” koja protivzakonito želi da preuzme upravljanje Turističkom organizacijom Budve u nečasnim radnjama izdašno pomaže i načelnik Bubanja, inače pašenog Marka Carevića”, kazali su iz Kluba Demokrata Budva.

Iako je, kako su istakli, u više dopisa koji su stigli, kako direktorici Liješević, tako i Careviću, od strane nadležnog Ministarstva ekonomskog razvoja na čijem čelu je ministar Jakov Milatović, ukazano na nezakonitost i nelegitimnost takozvane Skupštine TOB-a kojom se na čelo ove institucije žele postaviti poslušnici, nekada Svetozara Marovića, a danas Marka Carevića, očigledno divljanje navedenih osoba u jednoj zvaničnoj instituciji države Crne Gore, još uvijek je nekažnjeno.

Advertisement

“Da podsjetimo, Nemanja Kuljača, javnosti je poznat iz afere “Copyright” u kojoj je Opština Budva oštećena za višemilionski iznos. U sudskom procesu u kojem je direktor ove firme u vlasništvu Marka Kentere, Aleksandar Armenko osuđen, Nemanja Kuljača je svjedočio protiv Opštine Budva. Ne treba se stoga ni čuditi odakle jutros kalauz u njegovim rukama. Što drugo očekivati od nekoga ko je zdušno podržavao ljude koji su zbog svojih krivičnih djela robijali kao dio organizovane kriminalne grupe budvanskog DPS-a? Očigledno je taj njegov “talenat” prepoznao uzurpator državnog zemljišta Carević, poslovni partner Miloša Marovića Marka Kentere, Milo Božović, kao i budvanski Slavoljub Stijepović, Predrag Drago Ivanović”, naveli su u saopštenju.

Iz Kluba Demokrata su poručili da žele upoznati javnost sa, kako su kazali,  sramnim djelovanjem pojedinih sugrađana koji maltretiraju jednu, od crnogorskih institucija, nezaštićenu žensku osobu, poručujemo svima da će ostati vječna sramota nakon ovakvog primitivnog, gangsterskog ponašanja koje pokazuju zadnjih nekoliko nedjelja.

“Takođe, očekujemo konačno energičnu reakciju ministra Milatovića, ministra Sekulovića i crnogorskog tužilaštva. Ako nisu primijetili, u Budvi stvari izmiču kontroli. Što kasnije budu reagovali, biće veća njihova odgovornost”, zaključuje se u saopštenju.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije