Povežite se s nama

Politika

Медојевић: Ђукановић није научио лекцију из литија

Objavljeno

dana

Медојевић: Ђукановић није научио лекцију из литија

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Kо неће брата за брата, хоће туђина за господара, поручио је он

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић тврди да садашњи доносиоци одлука желе Владу послушника глобалне дубоке државе која има задатак да уништи православо хришћанство, прекречи историју, уништи традицију, обесмисли демократију и вољу бирача. 

Он тврди да предсједник државе и лидер опозиционог ДПС-а Мило Ђукановић није научило лекцију из литија и избора прошле године.

– Свако ко покуша да ишчупа православно-хришћанске коријене из Црне Горе је осуђен на пораз. Ту се не ради о послу, кредиту и социјалној помоћи. Овдје се ради о гашењу националног, вјерског, државотворног и културног идентитета једног народа који је опстајао на овим просторима вјековима. Исто су покушавали сви окупатори. Увијек су међу Црногорцима проналазили оне лакоме, подводљиве и подмитљиве који су пристајали да им служе. Али они нијесу правили историју Црне Горе. Правили су је они други. Она већина што није хтјела да прода вјеру за вечеру. Није хтјела да љуби ланце и чизме окупатора. На тим другима се стварао мит о Црногорцима који су за образ, слободу, част и достојанство Црне Горе били спремни да изгубе главу. Та искра тиња у сваком правом Црногорцу. Kо неће брата за брата, хоће туђина за господара- навео је Медојевић. 

Advertisement

Медојевић сматра да је Влада без ДФ-а антидемократска, нелегитимна, дискриминаторска, антиевропска и антицивилизацијска.

– То је марионетска Влада глобалне дубоке државе. Наш Устав Црне Горе обавезује чланом 2 да такву Владу не можемо признати као легалну и легитимну. ДФ ће бранити основне вриједности на којима почива савремена Црна Гора. Ми нудимо сва права свима договор, а они хоће окторисану марионетску Владу са ДПС-ом која би опасно подијелила Црну Гору. Не играјте се са државом, грађанским миром, слободом и демократијом. Оканите се опасних експеримената. Иза ДФ-а стоји највећи број грађана Црне Горе. Они ће знати да се изборе за своју слободу и своја права. Мирним и демократским средствима. И у Скупштини и на улици. То смо вам, ваљда, доказали. Није могао да нас заустави злочиначки мафијашки режим Ђукановића и поред прогона и тортура, лажних оптужница и лажних суђења. Позивамо све на договор о будућности Црне Горе. Не играјте се са државом. ДФ је дио решења и иза нас стоји народ и бирачи. На силу се не може прекрајати изборна воља грађана. То је опасно и неприхватљиво- закључио је он. ДАН
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

(ВИДЕО) Весело и у Уједињеној, Даниловић слави уз „Марш на Дрину“

Objavljeno

dana

(ВИДЕО) Весело и у Уједињеној, Даниловић слави уз "Марш на Дрину"

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


ДПС је пао и у Урошевом граду, стоји у опису снимка

Добар резултат остварила је Уједињена Црна Гора на локалним изборима у Мојковцу, а задовољан је и лидер ове партије Горан Даниловић. 

Advertisement

-Поносан сам- кратко се огласио он на друштвени мрежама.

На снимку из њиховог штаба може се видјети да представници Уједињене славе у веселој атмосфери, запјевао се и „Марш на Дрину“, а лидера Уједињене је понијела весела атмосфера и дружење. 

– ДПС је пао и у Урошевом граду- стоји у опису снимка. ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Бошковић: ДПС потврдила доминацију на политичкој сцени Црне Горе

Objavljeno

dana

Бошковић: ДПС потврдила доминацију на политичкој сцени Црне Горе

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– У три општине које представљају Црну Гору у малом, узели смо 43 одсто гласова или 37 мандата више од сљедеће партије по јачини – нагласио је он

Црна Гора је још једном потврдила грађанско и проевропско опредјељење, ДПС  је још једном потврдио доминацију на политичкој сцени Црне Горе, поручио је на твитеру посланик ове партије Предраг Бошковић.

– У три општине које представљају Црну Гору у малом, узели смо 43 одсто гласова или 37 мандата више од сљедеће партије по јачини – навео је Бошковић.ДАН
Nastavite čitati

Politika

Ераковић: ДПС у сва три града побиједио

Objavljeno

dana

Ераковић: ДПС у сва три града побиједио

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– Потврдили смо доминацију у политичком животу Црне Горе – поручио је он

Посланик ДПС-а Јевто Ераковић саопштио је да је та партија у сва три града на локалним изборима освојила од 40 до 50 одсто гласова.

– Потврдили смо доминацију у политичком животу Црне Горе – поручио је Ераковић, преноси Портал РТЦГ.

Он се осврнуо и на партије која славе након првих резултата. 

Advertisement

– Навикли смо на различите ситуације у Црној Гори, па и да они који су изгубе изборе, проглашавају побједе, тако се дешава и вечерас у Црној Гори. Анализирајући партију која је прогласила побједу на изборима у Мојковцу, видимо да је изгубила 900 гласова. Партија која слави вечерас на Цетињу изгубила је преко 400 гласова у односу на претходне изборе – казао је Ераковић. ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije