Povežite se s nama

Crna Gora

NP pita šta je sa istragom o ubistvu jelena: Ne želimo da vjerujemo da policija štiti sina svog službenika

Objavljeno

dana

NP pita šta je sa istragom o ubistvu jelena: Ne želimo da vjerujemo da policija štiti sina svog službenika

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore poslije deset dana od ubistva zaštićene vrste jelena u Nacionalnom parku Biogradska gora pitalo je nadležne organe u kojoj je fazi procesuiranje ovog slučaja i dokle se stiglo sa utvrđivanjem identiteta krivolovaca.

“S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove. Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u ovom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama.

Advertisement

Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima”, istakla je direktorica JPNPCG Jelena Kljajević.

Ističu da su odlučni u namjeri da zaustave krivolov i sve nezakonite aktivnosti na prostorima nacionalnih parkova pri tom očekujući punu podršku svih subjekata koji mogu doprinijeti efikasnijem sprječavanju ovih nezakonitih aktivnosti, kako nadležnih inspekcija, tako i službenika Policije i nadležnih tužilaštava.Aktuelno

Crna Gora

U ponedjeljak oblačno s kišom

Objavljeno

dana

Autor

U ponedjeljak oblačno s kišom

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno oblačno sa kišom, na jugu lokalno pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru u višim planinskim predjelima snijeg, a u nižim kiša koja će tokom dana preći u susnježicu i snijeg.

Sniježne padavine, u popodnevnim satima ili krajem dana, moguće su i u višim centralnim predjelima.

Advertisement

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će, u jutarnjim satima, biti južnih smjerova, ponegdje umjeren do jak, tokom dana će oslabiti, a u popodnevnim satima skrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do devet, a najviša dnevna od nula do 13 stepeni.Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Protiv Jovanovića podnijeta prijava zbog pokušaja upada u prostorije DPS-a

Objavljeno

dana

Autor

DPS Budva: Partijsko zapošljavanje, nepotizam i bahatost budvanske vlasti

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Protiv funkcionera Demokratskog fronta, Nikole Jovanovića, podnijeta je prijava zbog pokušaja upada u prostorije gdje su se nalazili članovi Demokratske partije socijalista u Mojkovcu.

Kako nezvanično saznaje portal Standard, njega su u tome spriječili aktivisti i simpatizeri DPS-a, koji Jovanoviću nisu dozvolili da priđe prostorijama.

Advertisement

Jovanović je u CB Mojkovac dao izjavu tim povodom.

Nakon što je dao izjavu, Jovanović je pušten iz mojkovačkog Centra bezbjednosti.

Jovanović je ovom prilikom pojasnio da je izborni štab koalicije Za budućnost Mojkovca dosta rano dobio informacije da se na terenu dešavaju razne nepravilnosti u vidu organizovanja neregularnih izbornih štabova u kojima se vrše krivična djela kupovine ličnih karata i uticaj na birače kao i da je određeni broj birača premješten iz opštine u opštinu i da se radi o biračima koji ne ispunjavaju rezidencijalni uslov i da ne bi trebalo da učestvuju na lokalnim izborima.

Podsjećamo, Jovanović je ranije danas priveden na saslušanje nakon što su aktivisti koalicije Za budućnost Mojkovca razotkrili ilegalne izborne štabove Demokratske partije socijalista za koju sumnjaju da su vršili krivična djela kupovine ličnih karata, uticaj na birače i tome slično.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Vlada da održi riječ i ukine vojni poligon

Objavljeno

dana

Autor

GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Vlada da održi riječ i ukine vojni poligon

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu saopštila je da je nezadovolja učinkom Vlade Crne Gore, koja ni godinu dana od svog konstituisanja i završetka protesta na Margiti, nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini.

– Podsjetićemo, da je upravo na današnji dan završen najveći ekološki protest koji je ikada viđen u Crnoj Gori, a koji je trajao 51 dan i tokom kojeg su sinjajevinski stočari, mještani, ekološki aktivisti i građani iz cijele Crne Gore, svojim tijelima i životima branili najveći crnogorski i jedan od najvećih evropskih pašnjaka, od bombi koje je bilo pripremilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Predragom Boškovićem – navodi se u saopštenju.

Advertisement

Dodaju da godinu dana kasnije i dalje žive sa istim problemom i strepnjom da se svakog dana može najaviti nova vježba, a samim tim i nova bitka za Sinjajevinu.

– Ministarstvo odbrane nije predložilo, a Vlada samim tim nije usvojila odluku kojom se poništava raniji akt o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon. Zahtijevamo da Ministarstvo odbrane, na čelu sa ministarkom Oliverom Injac, što prije predloži odluku kojom Sinjajevina više neće biti vojni poligon, kako bi dokazali da nisu samo Vlada od riječi, nego i od djela.

Iz GI “Sačuvajmo Sinjajevinu” dodaju da su tokom proteklih godinu dana više puta čuli da je Sinjajevina bezbjedna i sačuvana, ali da to nije dovoljno.

– Tražimo da se takve garancije stave i na papir, crno na bijelo, kako bi svoje aktivnosti svi mogli da usmjerimo na razvoj Sinjajevine kao poljoprivrednog i turističkoog dobra, jer aljtiljersijski vojni poligon, ni u kom obliku nije prihvatljiv na našoj planini. Mi kao branitelji Sinjajevine nijesmo spremni za kompromise, ni za predaju ni jednog pedlja naše planine za bombardovanje. To smo već pokazali, a ukoliko zatreba ponovićemo, jasnije nego ikada do sad – zaključuje se u saopštenju GI “Sačuvajmo Sinjajevinu”Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije