Povežite se s nama

Politika

Premijerski sat: Krivokapić odgovara na pitanja poslanika

Objavljeno

dana

Premijerski sat: Krivokapić odgovara na pitanja poslanika

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u Skupštini Crne Gore na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Advertisement

Predstavnik Socijaldemokartske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, poslanik Raško Konjević pitaće Krivokapića da li namjerava i dalje da premijersku funkciju obavlja, kako kaže, kao vjernik jedne vjerske zajednice.

“Da li namjeravate da i dalje, istina još veoma kratko vrijeme, premijersku funkciju obavljate kao vjernik jedne vjerske zajednice time urušavajući sekularni karakter zemlje, i kada će vaša Vlada prestati da opstruira rad FCJK i ima neadekvatan odnos prema crnogorskoj dijaspori”, pitanje je Konjevića.

U ime poslaničkog kluba Socijaldemokrata Crne Gore, premijeru će postaviti pitanje Damir Šehović.

“Koje aktivnosti Vlada na čijem ste čelu planira da preduzme da bi riješila problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize, te šta konkretno planirate da uradite da biste odblokirali pregovarački proces sa Evropskom unijom, koji je već neko vrijeme suštinski blokiran”, pitaće Šehović Krivokapića.

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za završetak započetih projekata u opštinama na sjeveru Crne Gore.

Advertisement

“Kao i koliko je opredijelila sredstava za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi i da li Vlada planira nove razvojne projekte na sjeveru Crne Gore”, pitanje je Ibrahimovića.

Branko Radulović, šef poslaničkog kluba Demokratski front – PzP pitaće premijera da li uviđa da programi “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija Crne Gore za period 2021-2024. godine” ne nude, kako kaže, reformske, optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove, te da mogu da proizvedu socijalni haos i nastavak ekonomske destrukcije.

Predstavnik kluba “Demokrate – Demos  – Mir je naša nacija” Boris Bogdanović postaviće pitanje premijeru.

“Da li će Vlada Crne Gore dati pozitivno mišljenje na Predlog zakona Demokrata o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, kao i na Predlog zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci svoj djeci do 18. godine života”, pitaće Krivokapića Bogdanović.

Danijel Živković, u ime poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista – LP, pitaće Krivokapića šta ga podstiče da “uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje Vam više ne pripada”.

Advertisement

Predsjednik poslaničkog kluba SNP, Dragan Ivanović pitaće “kada građani Crne Gore mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga zapravo biti?

Šef kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar pitaće premijera šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.Aktuelno

Politika

Eraković: DPS je pobjednik lokalnih izbora, otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri opštine

Objavljeno

dana

Autor

Eraković: DPS je pobjednik lokalnih izbora, otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri opštine

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Demokratska partija socijalista je pobjednik lokalnih izbora u tri opštine – kazao je potpredsjednik ove partije Jevto Eraković na konferenciji za medije.

– Navikli smo da prisustvujemo različitim situacijama, a čini mi se da oni koji izgube proglašavaju pobjeda. Partija koja slavi u Mojkovcu izgubila je više od 900 glasova u odnosu dna prethodne izbore – naveo je Eraković.

Advertisement

DPS je, ističe, potvrdila dominaciju.

– Osvojili smo između 40 do 50 glasova u svim opštinama. Ovi izbori oslikavaju Crnu Goru u malom. Ukoliko bi se posmatrao ukupan broj, osvojili smo 47 odsto od svih mandata – rekao je Eraković.

Koalicija koja čini vlast na državnom nivou je, dodaje, osvojila 19 mandata manje od njih.

– U Petnjici imamo apsolutno vlast. Ostajemo otvoreni za saradnju sa građanskim partijama. Ista je situacija i na Cetinju – istakao je Eraković.

DPS kao pobjednik izbora u Mojkovcu, prema njegovim riječima, ostaje otvorena za saradnju sa strankama koje žele nešto drugačije u odnosu na ono što se moglo vidjeti u prethodnoj godini.

Advertisement

– Pokazali smo da i iz opozicije možemo da branimo Crnu Goru. I odbranili smo Crnu Goru. Ostajemo zadovoljni rezultatima i očekujemo detaljniju analizu narednih dana – kazao je Eraković.

“>Aktuelno
Nastavite čitati

Politika

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri opštine

Objavljeno

dana

Autor

SD: Djeca trpe, URA ćuti, Bratićeva opošljava

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Zahvaljujemo se svim gradjanjkama i gradjanima koji su dali glas SD-u na lokalnim izborima na Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, čime su nam omogućili da i dalje budemo jedna od svega dvije partije koja ima odbornike u svim lokalnim samoupravama, i potvrdili utemeljenost naše politike u svim krajevima Crne Gore.Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na različite načine ugrožava.Pozivamo sve istinske proevropske drzavotvorne partije da zajedno formiramo vlast u svim opštinama i pošaljemo jasnu poruku da evropska i evroatlanska CG nema aternativu.Vjerujemo da one partije koje su istinski za članstvo Crne Gore u EU neće ulaziti u koalicione aranžmane sa onim partijama koje svoj izborni rezultat slave uz pjesme o Ratku Mladiću, smatrajući ga herojem i moralnim uzorom.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Konjević: Hvala Cetinju, SDP osvojio 23 odsto glasova

Objavljeno

dana

Autor

Konjević: Hvala Cetinju, SDP osvojio 23 odsto glasova

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Socijaldemokratska partija ostvarila je sjajan rezultat na lokalnim izborima na Cetinju, kazao je predsjednik te stranke Raško Konjević.

-Sjajan rezultat SDP-a na Cetinju, 23 odsto. Hvala Cetinju- napisao je Konjević na Tviteru.

Advertisement

Dodao je da su u Petnjici ostvarili 70 odsto bolji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore.

Podsjećamo, SDP je u Petnjici prema prvim podacima osvojio jedan mandat.Aktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije