Povežite se s nama

Crna Gora

Medenica o Petru II Karađorđeviću: ”Samo gledao da spasi svoju guzicu, a bravi mu 80 godina kasnije još pjevaju”

Objavljeno

dana

Medenica o Petru II Karađorđeviću: ”Samo gledao da spasi svoju guzicu, a bravi mu 80 godina kasnije još pjevaju”

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Građanski aktivista Obren Medenica komentarisao je na svom Facebook profilu jednu od najozloglašenijih četničkih patetičnih pjesama – ”Morem plovi jedna mala barka”.

Ova svojevrsna zločinačka tužbalica nastala je tokom Drugog svetskog rata, a tiče se kraljice Marije, supruge ratnog zločinca Aleksandra I Karađorđevića i majke Petra II Karađorđevića koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata pobjegao u London, sa ogromnom količinom ukradenog zlata.

Interesantno je da se Marija u pjesmi obraća kvislingu i zločincu Draži Mihajloviću sa pitanjem gde je njen sin, iako je znala da je u Londonu, na sigurnom dok je njegov narod ginuo u borbama.

Advertisement

Komentar Medenice prenosimo u cjelosti:

Iskoči mi snimak đe se ispod nekog šatora, u brlogu, pjeva himna u otadžbini, veliki hit Baje Malog Knindže, na čiji prvi stih svaki četnik 21. vijeka doživi erekciju i kreće masturbacija uz kuvanu šljivu i masnu gibanicu.

Dakle, “Morem plovi jedna mala barka”, pa aj da je malo izanaliziramo, da vidimo o čemu se to u njoj radi.

Advertisement

Mala barka plovi morem: Vlažni snovi mladih neočetnika

U prvom stihu nema ništa sporno, čak je i potpuno logično da barka plovi morem, ali u drugom stihu “a u barci kralja Petra majka” već ima nekoliko znakova pitanja i nejasnoća. Đe je krenula kraljica Marija barkom u to doba, u sred rata, i o kojem moru se radi? Treći stih govori o taktici, “morem plovi ne boji se mina”, što ima logike, jer da bi izbjegla minska polja  more je, što se toga tiče bezbjedno, a rat je. Četvrti stih “pošla majka da potraži sina” govori o namjeri, ali potpuno zbunjuje. Kako da ga traži kad su svi zajedno utekli za London 1941. godine, i ponijeli ono zlato, dakle bila je sa njim svo vrijeme i ni jedan razlog za brigu o njemu nije imala.

Petar II Karađorđević: Zapalio u Englesku sa zlatom

Peti stih je reciprocitet četvrtog i kaže “pošla majka sina da potraži” ali i dalje zbunjuje, a šesti “pa se javi generalu Draži” već veze s mozgom nema. Kako se to morem stizalo do Draže koji je cijeli rat smrdio na Ravnu Goru ili u Gornje Lipovo u pećinu.

Advertisement

Sedmi stih “čiča Dražo gde je moje dete” od kojega bi i kamen zaplakao, na koji kreće krv u obraze mladom četniku, i slačak u guzicu, a na osmom “čuvaju ga srpske bajonete” i ako veze sa istinom nema, pošto se u to vrijeme u Londonu ženio sa grčkom princezom, mlad četnik ejakulira samom sebi u bradu od tolikog patriotizma i ljubavi prema otadžbini kad joj opljačkaš sve zlatne rezerve i ostaviš je na milost i nemilost najvećem zlu u istoriji. Ili, preciznosti radi, kad te zabolje kurac za državu čiji si posrani kralj, kad samo gledaš da spasiš svoju guzicu, a bravi ti 80 godina kasnije još pjevaju… a pojma nemaju što pjevaju.

12 poena za ”Veseli se srpski rode”, ima više smisla, a analiziraćemo je drugu noć.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Nema saslušanja ministara u vezi stavova Vlade o ratu u Ukrajini

Objavljeno

dana

Autor

Nema saslušanja ministara u vezi stavova Vlade o ratu u Ukrajini

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Odbor za međunarodne odnose i iseljenike nije danas podržao inicijativu za kontrolno saslušanje resornih ministara o stavovima Vlade povodom rata u Ukrajini započetog agresijom Rusije i ekonomskim efektima koje izazivaju sankcije i ratna dešavanja u toj državi.

Ta inicijativa predsjednika Odbora Miodraga Lekića nije dobila potrebnu većinu, saopšteno je iz parlamenta.

Inicijatovom je bilo predloženo saslušanje ministara odbrane, vanjskih poslova i ekonomskog razvoja i turizma Raška Konjevića, Ranka Krivokapića i Gorana Đurovića.

Advertisement

Odbor je podržao kandidaturu Milene Šofranac Ljubojević, za ambasadorku Crne Gore u Malti, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Rimu.

Odbor se pozitivno izjasnio o predlogu da Milorad Šćepanović bude kandidat za crnogorskog ambasadora u Kirgistanu, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Moskvi.

Članovi Odbora podržali su predlog za opoziv Gorana Poleksića, ambasadora Crne Gore u Rumuniji, na rezidentnoj, i Moldaviji na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Bukureštu.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

UP: Zbog utaje 111.727 eura poreza i doprinosa odgovaraće jedno fizičko i jedno pravno lice

Objavljeno

dana

Autor

Dva predmeta o postupanju policije dostavljena tužilaštvu

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica su tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv fizičkog i pravnog lica kojima se na teret stavlja krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

“Sumnja se da su S.Ž. (57) iz Republike Hrvatske i „SKLADGRADNJA“ d.o.o. Podgorica – dio stranog društva, izvršili pomenuto krivično djelo na način što su, u namjeri da u potpunosti izbjegnu plaćanje pripadajućih obaveza, u novembru 2018. godine naknadno umanjili izlazni PDV – 30.11.2018. godine su izvršili storniranje 13 računa u ukupnom iznosu od 643.760 eura, koje su tokom 2017. i 2018. godine izdate kupcu „Montenegro-petrol“ d.o.o., iako je došlo do realizacije navedenog posla i plaćanja od strane navedenog kupca, umanjivši na taj način PDV obavezu u iznosu od 111.727 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Adrović imenovan za predsjednika Socijalnog savjeta

Objavljeno

dana

Autor

Adrović: Neophodno ubrzati aktivnosti na izradi Zakona o vještačenju, a uporedo sa tim i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Danas je održana 25. redovna sjednica Predsjedništva Socijalnog savjeta Crne Gore. Tokom tekuće godine predsjedavanje Savjetom pripada Vladi Crne Gore pa je na sjednici za predsjednika Savjeta imenovan, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

“Članovi Predsjedništva su diskutovali o planiranim aktivnostima ponovo uspostavljenog Ministarstva rada i socijalnog staranja, naglašavajući da socijalni dijalog nema alternativu u oblasti koja uređuje pitanja svijeta rada”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U narednom periodu fokus interesovanja će biti na izmjenama i dopunama Zakona o radu u dijelu koji se odnosi na rad na daljinu i rad od kuće. Ovakav vid rada je aktuelizovan za vrijeme pandemije COVID 19 i konstatovana je potreba da se i ovaj vid rada adekvatno propiše.

Advertisement

Takođe potrebno je izvršiti usklađivanje ZOR-a sa Direktivom EU o usklađivanju poslovnog i privatnog života.

“Predsjedništvo je saglasno da bi jedan od priorieta trebalo da bude usaglašavanje i potpisivanje novog Opšteg kolektivnog ugovora”, zaključuje se u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije