Povežite se s nama

Tehnologija

Windows 11 će dobijati jedno veliko ažuriranje godišnje

Objavljeno

dana

Windows 11 će dobijati jedno veliko ažuriranje godišnje

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsTokom životnog ciklusa Windowsa 10, Microsoft je za platformu objavljivao veliki broj ažuriranja. Kompanija je porvobitno u planu imala da godišnje objavljuje dva velika ažuriranja operativnog sistema, ali je dosta njih stizalo sa problemima i zahtevalo je dodatne ispravke i nadogradnje.

Microsoft je izgleda uvideo ovaj problem, te za Windows 11 planira objavu jednog velikog ažuriranja godišnje. Kompanija će i dalje objavljivati mesečna sigurnosna ažuriranja i ispravke bagova, ali kada su velike nadogradnje u pitanju one će stizati samo jednom tokom godine.

Advertisement

Windows 11 se očekuje kasnije tokom godine i biće dostupan besplatno onima koji imaju Windows 10. Jedna od zanimljivijih funkcija, koje novi operativni sistem nudi, je mogućnost pokretanja Android aplikacija.

Izvor: Ubergizmo

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

Samsung vam daje NFT ako rezervišete svoj Galaxy Z Fold4 ili Z Flip4

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsDa li ste skoro razmišljali kako vam je baš potreban novi telefon, možda baš jedan za sklapanje, a onda se narednog jutra probudili, počešali po glavi i pomislili kako biste baš voleli da i vi postanete deo NFT budućnosti? Ukoliko jeste, portal TechSpot prenosi kako bi kompanija Samsung mogla da vam ponudi pravo 2-u-1 rešenje za sve vaše probleme.

Advertisement

Evo jednog iznenađenja, a to je da je Samsung rešio da korisnicima koji se odluče na prednarudžbinu jednog od novih mobilnih telefona ove kompanije, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 ponudi jedan “non-fungible token” kao znak zahvalnosti što ste vaše poverenje dali baš njima i njihovim najnovijim uređajima. U ovom trenutku, ova akcija dostupna je samo u Južnoj Koreji, ali ko zna, možda će za sledeće sklopive telefone biti dostupna i u Srbiji.

Naravno, kompanija Samsung naglasila je kako ovaj NFT nikako ne liči na druge NFT-ove i kako smisao nije vrednost koja raste tokom vremena već njegova razmena za određene predmete. Naime, potpisan je ugovor sa nekoliko lokalnih kompanija poput Digital Plaza, Show Gold, The Shilla Duty Free Shop i e-Cruise. Cilj je da se kupcima ovih telefona omogući popust na ovim mestima prilikom autentifikacije NFT-a.

Advertisement

FlipFold4.jpg

Što se tiče onoga što dobijate, moramo da budemo iskreni i da kažemo kako to i ne zvuči toliko loše. Na primer, za sada je poznato kako jedna nagrada koja se dobija ovim putem omogućava kupcu telefona da dobije bonus od do 200 dolara u Samsung Credit za kupovinu raznih stvari unutar njihove prodavnice. Takođe, dobija se i kredit od 200 dolara ukoliko želite da rezervišete i kupovinu Samsung Galaxy Watch5 ili Buds2 Pro i spojite tu kupovinu sa vašim novim sklopivim uređajem.

Advertisement

Za promenu, NFT koje kompanija Samsung nudi u Južnoj Koreji donose neke opipljive nagrade, a ne samo uobičajene gluposti, što je praksa kakvu ne bi bilo loše videti ni od strane drugih proizvođača. Samo još da se neko seti i Srbije.

Advertisement

11.08.2022 12:34 |

MobileBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Rockstar želi novu koncepciju igre za svoj GTA VI

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsMnogo, mnogo vremena prošlo je od predstavljanja prethodne video igre u serijalu Grand Theft Auto, a ljubiteljima je više dosta čak i ekstremno popularnog GTA Online naslova koji je kompaniji Rockstar doneo ogromne količine novca. Vreme je za šesticu, a kako javlja TechSpot, treba da se spremimo za jednu mini revoluciju.

Advertisement

Dosta je više bilo petice, dajte nešto novo. Rockstar ume da napravi video, a daleko od toga da su oni tim koji je sposoban samo za kreiranje naslova iz serijala Grand Theft Auto. Setimo se samo Red Dead Redemption 2 koji ne samo da je sjajna igra, već je od juče i deveta najprodavanija video igra svih vremena sa čak 48 miliona prodatih primeraka. Ume Rockstar, nego šta.

Ali, ljubiteljima dela ovih developera jednostavno GTA najbliži je srcu i to je video igra čiji izlazak ne izaziva samo buru u zajednici ljubitelja video igara već predstavlja i kulturološki fenomen širih razmera čije se vibracije osećaju širom celokupne industrije zabave. Zato nije ni čudo što je potvrda o radu na ovoj video igri izazvala ogromno interesovanje.

Advertisement

GTA 6

Naime, planira se da se po prvi put u serijalu uvede ženski lik kao glavni ili makar jedan od glavnih likova što nije baš bilo po volji fanova. Međutim, Rockstar nikako ne želi da ispusti loptu sa GTA VI, pa tako verujemo da će i ova izmena doneti dobro, a ne loše. Ali, to je samo delić onoga što ova kompanija očigledno planira.

Advertisement

Rockstar želi da postavi nove granice što se tiče video igara i interaktivne zabave. Kako kaže izvršni direktor Take-Two Interactive, Straus Zelnink, “Rockstar Games odlučan je u svojoj nameri da postavi nove kreativne granice ovog serijala unutar naše industrije ali i unutar industrije zabave”. Ništa manje nismo ni očekivali. A ako ovo sagledamo zajedno sa glasinama da nas čeka povratak u moderniju verziju “Grada poroka” iz legendarne video igre, ne sumnjamo da će ovo biti jedan zanimljiv naslov kada izađe za otprilike šest do sedam godina. Šalimo se, niko ne zna kada će se GTA VI pojaviti, možda 2025.

Advertisement

11.08.2022 11:24 |

GamesBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Velika Britanija želi da pametnim satovima drži pod kontrolom osuđivane migrante

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsMinistarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanija zajedno sa Ministarstvom pravde spremaju neke stvarno neverovatno zakone koji se oslanjaju na trenutno aktuelne moderne tehnologije. Kako prenosi TheGuardian, ova država radi na izgradnji nacrta zakona koji će upotrebljavati pametne satove i tehnologiju skeniranja lica kako bi preventivno delovala protiv sumnjivih struktura stanovništva.

Advertisement

Ideja ova dva ministarstva u Velikoj Britaniji jeste da određene kategorije ljude stavi ne samo pod potpunu kontrolu, već i pod konstantu prismotru upotrebljavanjem nekih od trenutno dostupnih naprednih tehnologija. Želja je da se migrantima koji su već bili osuđivani za određene prekršaje nametne nošenje pametnih satova kojima bi oni morali da pet puta dnevno skeniraju svoje lice sa ciljem praćenja radnji kojima se oni bave.

Na ovaj način, Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije moći će da tokom 24 sata dnevno prati njihove lokacije i da će u svakom trenutku postojati mogućnost da se osobe od interesa državi sklone u neku od prethodno određenih zona ukoliko bi napravili neki od prekršaja za koje država smatra da su preterani. U slučaju da provera putem pametnog sata nije moguća, neophodno je da pripadnici “reda i zakona” sami izvrše proveru lica.

Advertisement

arthurmazia8CxRWIu8ywunsplash.jpg

Ministarstvo takođe ističe kako bi se ovakav vid provere odnosio samo na osobe koje su počinile određene prekršaje, a nikako na potražitelje azila. U ovom trenutku nije određen tačan period praćenja aktivnosti određenih osoba ovim putem, tako da bi prema trenutnim saznanjima to moglo potrajati “onoliko koliko država smatra potrebnim”.

Advertisement

U ovom trenutku pretpostavlja se da će ovaj plan početi da se primenjuje na jesen i da će inicijalni troškovi implementacije ovog sistema biti oko 7,25 miliona evra. Ono što ne znamo jeste koliko će koštati pojedinačni pametni satovi koji će se upotrebljavati u ove svrhe, kao ni ljudstvo angažovano na praćenju i verifikaciji, ali nekako nam se čini da je to sada manje bitno od same ideje koja stoji iza ovakvog postupka.

Advertisement

Ovakav pristup eliminiše svaka postojanje ljudskih prava, pa čak i za osobe koje jesu počinile određeni zločin. Štaviše, targetira se samo kategorija migranata koji su počinili zločin, a isključuju se druge, potencijalno jednako opasne strukture stanovništva. Da smo čuli da ovo dolazi iz Kine, lakše bi nam bilo da poverujemo, ali izgleda da tehnološki totalitarizam pronalazi svoj dom i u drugim državama širom sveta. Pročitajte Orvelov „1984“. Još jednom ako treba.

Advertisement
11.08.2022 10:20 |

MobileBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije