Povežite se s nama

Hronika

Породична трагедија у Петњици: Шесторо дјеце смјештено код стрица

Objavljeno

dana

Породична трагедија у Петњици: Шесторо дјеце смјештено код стрица

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору

Шесторо дјеце из петњичког села Дашча Ријека, чији су родитељи страдали прије неколико дана у породичној трагедији, збринуто је код стрица који живи у том мјесту.

Седмо повријеђено дијете се успјешно опоравља на одјељењу Опште болнице у Беранама, а то је у изјави за „Дан“ потврдио и предсједник Општине Петњица Самир Аговић истичући да је овај трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору.

– Трагедија која се десила у Дашчој Ријеци је потресла не само нашу општину, него и читави регион. Након смрти родитеља остала су незбринута малољетна дјеца која заслужују посебну пажњу надлежних институција и читавог друшта. Обавијештен сам да се повријеђена дјевојчица успјешно опоравља. Ми смо из локалне управе, онолико колико нам надлежности дозвољавају, предузели мјере да помогнемо тој дјеци која се тренутно налазе код стрица. Шта ће са њима даље бити, у овом моменту не могу да кажем, јер о свему томе, између осталог, треба да одлуче надлежне државне институције – казао је Аговић, додајући да је Општина Петњица и раније пружала помоћ породици у којој се десила породична трагедија.

Advertisement

image

Аговић


Фото: Срђан Бољевић
Комшије: Брак обиловао бројним свађама

Мјештани су након немилог догађаја у Дашчој Ријеци испричали да је брак страдалих супружника обиловао бројним свађама и неспоразумима, који су кулминирали породичном трагедијом незапамћеном у овом крају.

– Због учесталих неспоразума и свађа страдали супружници су се налазили пред разводом брака. Знамо да су и полиција и социјални радници били упозната са њиховим случајем. Међутим, шта су институције конкретно предузумале није нам познато. Знамо само да је ово велика трагедија не само за њихову породицу и дјецу, него и за читави крај – казале су комшије.

Страдали супружници су били оскудног имовног стања, због чега су годинама примали социјалну помоћ.

Advertisement

Из беранског Центра за социјални рад јуче су казали да су дјеца збринута, али да, због прописа које налаже закон, не могу да износе никакве појединости.

– Предузели смо све мјере из своје надлежности да дјеца буду збринута. Сходно важећем закону не можемо износити појединости које се тичу проблематике везане за ову породицу – навели су из беранског Центра за социјални рад.

У селу Дашча Ријека, удаљеном од Петњице око петнаестак киломенара, у ноћи између 21. и 22. октобра, А.Ш. је усмртио супругу Е.Ш. након чега је извршио самоубиство.

Он је те вечери тешке тјелесне повреде нанио и малољетној кћерки, која је хитно транспортована до беранске болнице гдје је задржана ради даљег лијечења.

Директор те установе Милорад Магделинић је казао „Дану“ да се дјевојчица успјешно опоравља и да се налази ван животне опсаности.

Advertisement

– Пацијенткиња се успјешно опоравља. Стабилних је функција и ван животне је опасности. Према свим прогнозама, она би за неколико дана требало да буде отпуштена кући – изјавио је Магделинић, подсјећајући да је дјевојчица тупим предметом задобила тешке тјелесне повреде у дијелу главе и грудног коша.ДАН

Hronika

Надлежне институције Албаније још нису доставиле информације поводом смрти Елезовића

Objavljeno

dana

Надлежне институције Албаније још нису доставиле информације поводом смрти Елезовића

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао

Истрага поводом смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, и даље је у току. Више државно тужилаштво у Подгорици још чека да надлежни органи Албаније доставе информације које је ВДТ затражило путем замолнице. 

image

Истрага о смрти Елезовића: Достављен налаз обдукције, провјеравају телефонске листинге и базног саобраћаја

Advertisement

-У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, поводом проналаска беживотног тијела Р.Е., у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу, извиђај је у току, током којег су предузете бројне мјере и радње, тако да је од стране тужилаштва донијета наредба за обдукцију тијела, као и наредбе за неопходна вјештачења, прикупљена су обавјештења од већег броја лица, поднијети су захтјеви Вишем суду – судији за истрагу за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја, а од стране тужилаштва донијета је и наредба вјештаку за дигитално вјештачење, који извјештај је у међувремену достављен овом тужилаштву, тако да се у даљем току поступка указала потреба за упућивањем замолнице надлежним правосудним органима Републике Албаније, ради прибављања одређених података, а након добијања одговора по замолници, тужилаштво ће извршити свестрану анализу свих прикупљених доказа и података, а све у циљу расвјетљавања свих околности под којима је наступила смрт код лица Р.Е. и доношења одлуке у предмету- казала је у изјави за портал Дан Руководитељка и Портпаролка Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица.

image

Шта се зна о нестанку Елезовића: Од отмице мафије, свједока сарадника до бјекства за Америку?

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао. О ово случају извјештавају како домаћи, тако и регионални медији.

У објавама албанских медија наводила су се три евентуална исхода овог нестанка. Тако се за врло кратак временски период говорило о изсказу свједока, отмици, евентуалном убиству и бјекству. Међутим ни један од наведених сценарија није потврђен. Напротив, незванично истрага сумња да је ријеч о самоубиству. За сада нема званичне потврде ни за то, извиђајне радње су још у току и чекају се налази бројних вјештачења.

Advertisement

image

Истрага смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Издата наредба за дигитална вјештачења

– Припадници граничне полиције су синоћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тијело полицијског службеника Рудолфа Елезовића чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тијело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти. Обдукција је извршена а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици- саопштено је раније, 9. јуна,  званично из Управе полиције Црне Горе.

image

Управа полиције потврдила: Идентификовано тијело Рудолфа Елезовића, испитују узрок смрти

Advertisement

Тиjело je, како је раније писао портал Дана,  пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона. Тијело је било у води, нашли су га припадници Пловне јединице. Оно је пронађено 8. јуна око 22.00 часова од стране полицијских службеника  коjе су свакодневно претраживале таj дио терена.

image

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Елезовић jе функциjу шефа улцињске полициjе обављао све до 2014, када га jе замиjенио Сеад Ђозовић. Обављао је и послове  на руководећим мjестима у ОБ Улцињ. 

Истражно-извиђајне радње су још у току. Надлежни детаљно спроводе истрагу. Након резултата налаза свих неопходних вјештачења биће и званично познат начин и узрок смрти Рудолфа Елезовића.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Hronika

Удес у Подгорици: Једна особа повријеђeна, интервенисали и ватрогасци

Objavljeno

dana

Удес у Подгорици: Једна особа повријеђeна, интервенисали и ватрогасци

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Апелује се на учеснике саобраћаја да возе опрезно

Јак удес десио се дана, око 12 часова, на подручју Подгорице – Улица Петра Прље. Како нам је речено из ОКЦ-а Управе полиције, једна особа је повријеђена и транспортована на указивање љкарске помоћи.

Ватрогасци су такође морали да реагују због овог удеса.

Како се може видјети на основу фотографије са лица мјеста, сударио се мањи џип и комби, а код пјешачког прелаза видљиви су трагови крви.

Advertisement

Апелује се на учеснике саобраћаја да возе опрезно, поштујући саобраћајне прописе и ограничења.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Рониоци не одустају: Траје потрага за женом, киша мути ријеку

Objavljeno

dana

Рониоци не одустају: Траје потрага за женом, киша мути ријеку

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Услови роњења су веома тешки, jер jе риjека усљед обилних падавина набуjала и излила се изван корита

Рониоци регионалног ронилачког центра Бијела четврти дан трагају за женском особом која је, упала у ријеку Зету. Птретражен је дио од насеља Вир па низводно, и још неке локације. 

– Потрага још траге. Ронилачки тим врши своје активности у циљу проналсака женске особе, али још нема резултата- казао је за портал Дан Данило Мијајловић из Ронилачког центра.

image


РЕГИОНАЛНИ РОНИЛАЦКИ ЦЕНТАР БИЈЕЛА
Advertisement

Он је недавно казао да су услови роњења су веома тешки jер jе риjека усљед обилних падавина набуjала и излила се изван корита, што додатно отежава претрагу. 

– У претрази су учествовала два тима ронилаца. У потрази нам помажу никшићки ватрогасци коjи од jуче претражуjу површински дио са своjим чамцима- казао је Миjаjловић.

image

Рониоци и данас трагају за женом: Снимљен тренутак несреће?

Она је у четвртак поподне упала у ту ријеку. Како незванично сазнаје портал Дан, одређена камера је снимила догађај несреће. Према истим информацијама, Никшићанка се особа оклизнула и упала у ријеку.

Advertisement

– Ријека је врло брза, набујала услед обилних падавина и слаба је видљивост. Претраживање дна ријеке је мукотрпно, али дајемо све од себе, наши рониоци не одустају – казао је недавно за портал Дан директор Регионалног ронилачког центра Бијела Веско Мијајловић.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije