Povežite se s nama

Novosti.rs

CRNA GORA SE NE MIRI FOTELJAMA: Demokrate održale protestnu šetnju u Herceg Novom

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


NA SINOĆ održanoj drugoj konvenciji Demokrata Herceg Novi, Stevan Katić ponovo je izabran za predsednika opštinskog odbora koji ima 85 članova, a nakon konvencije organizovana je protestna šetnja ulicama Bijele.

foto: Demokrate

Advertisement

Herceg Novi je „naša kapija ka Evropskoj uniji, most ka našoj braći u Republici Srpskoj, BiH, ali i naše bogatstvo na prelepoj crnogorskoj obali” bila je poruka predsednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, koji je potom ocenio i da je hercegnovski odbor Demokrata „bogatstvo Demokratske Crne Gore, vučna snaga, lokomotiva i neprobojni bastion.”

Apostrofirao je i značaj ljudi poput Stevana Katića, koji su pokazali „da postoje funkcioneri koji iz najpatriotskijih pobuda uđu u politiku, obavljaju časno svoje funkcije, ne nameštaju tendere, ne ugrađuju se, i što je najvažnije, nisu na prodaju”, kazao je Bečić.

On se potom osvrnuo na proteklih nekoliko meseci u Crnoj Gori, kada su usvojeni istorijski zakoni i izabran novi, nezavisan tužilački savet.

Advertisement

- Kada je snagom države trebalo da damo snagu tužiocima, da vide državu koja nije srasla sa korupcijom, URA i SNP su odabrali druge partnere, one koji su bili na njihovom spisku za kriminal i korupciju i za mesto u Spužu - kazao je između ostalog Bečić i zaključio da se Crna Gora „ne miri foteljama, već ekonomskim osnaživanjem i političkim oslobađanjem, ulivanjem nade, vere i optimizmom.” Bečić je obećao i da će demokrate nastaviti započeto do konačnog cilja, vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić podsetio je da su za skoro šest godina od konstituisanja prvog saziva Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi prošli velika iskušenja i vodili jake bitke da bi došlo do promena očekivanih skoro 30 godina.

– Međutim, nakon svega toga pojaviše se oni koji na kraju izdaše našu zajedničku borbu i prodadoše našu veru, čast i obraz onima koji su poharali ovaj grad i državu, praveći sa njima pakt o takozvanoj manjinskoj vladi. Umesto da ih svedemo na nivo statističke greške, oni se danas udružuju sa njima i pokušavaju ponovo da ih ožive, i izigraju volju naroda od 30. avgusta 2020. godine. Ali to im neće poći za rukom - obećao je Katić. Prema njegovim rečima Demokrate su postale najorganizovanija politička snaga u državi i najdominantnija u Herceg Novom, gde imaju više od dve hiljade članova u 20 mesnih odbora. Od preuzimanja vlasti u Herceg Novom, 2017. godine uspeli su da realizuju više od 200 projekata, a isti i još bolji rezultat očekuju do kraja mandata zasluženog na izborima 2021. godine.

Advertisement

Poslanica i odbornica dr Tamara Vujović naglasila je da su Demokrate za godinu i po vlasti na državnom nivou ostvarile oko 80 odsto iz predizbornog programa. S druge strane, njihovi dojučerašnji partneri sa DPS-om stvaraju manjinsku vladu i vraćaju DPS iz kliničke smrti šok terapijom koja se zove manjinska vlada.

- Vraćaju one koji su bili nalogodavci, šefovi, saizvršioci ili pomagači Vesne Medenice i Sveta Marovića. DPS sada i preti „mi smo stožer budućih politika”... Borićemo se protiv ove prevare - obećala je Vujovićeva, jer je „manjinska vlada antievropska, ne uključuje veliki deo stanovništva Crne Gore, a biće i revanšistička jer se već deli i dubina i širina.”

Boro Lučić, direktor Uprave javnih radova, podsetio je koliko je u prethodnom tridesetogodišnjem periodu uništena privreda Herceg Novog, nekadašnji veliki giganti, ali i zadužbine. S dolaskom Demokrata grad počinje da diše, u njega ulažu privatnici, a nakon pobede avgusta 2020. godine i država. Herceg Novi će postati najveće gradilište u Crnoj Gori, a posle sezone kreće 20 projekata kroz budžet Uprave javnih radova i kapitalni budžet Vlade, kazao je Lučić.

Advertisement

U ime mladih Demokrata govorio je njihov predsednik u Herceg Novom Vido Spaić poručivši da su baš oni pokazali da u Crnoj Gori nema mesta izdaji.Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

GRAĐANI HOĆE DA POMOGNU: Direktorka Zavoda za transfuziju – „Nema potrebe za vanrednim organizovanjem prikupljanja krvi“

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ZAVOD za transfuziju krvi trenutno nema potrebe za vanrednim organizovanjem prikupljanja krvi, saopštila je direktorka te zdravstvene ustanove Tamara Šćepanović.

Foto PR centar

Advertisement

Ona je zbog povećanog interesovanja građana, povodom jučerašnjeg tragičnog događaja u Cetinju, saopštila da su svi povređeni adekvatno zbrinuti.

- U ovom trenutku nema potrebe za vanrednim organizovanjem prikupljanja krvi - kazala je Šćepanovićeva.

Podsećamo, U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

Advertisement

BONUS VIDEO: Ubistvo u noćnom klubu u Nišu

 

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

ODLOŽEN DOLAZAK PATRIJARHA PORFIRIJA: MPC objavila novi datum posete NJegove Svetosti Crnoj Gori

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


IZ Mitropolije crnogorsko-primorske obavestili su javnost da se odgađa najavljeni dolazak Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u Herceg Novi povodom obeležavanja 640 godina grada.

Foto: Petar Milosevic

Advertisement

- Obaveštavamo verujući narod i crnogorsku javnost da se odgađa najavljeni dolazak NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u Herceg Novi povodom 640 godina grada, zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na Cetinju.

Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obavještena - stoji u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

To je trebalo da bude prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine.

Advertisement

U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

BONUS VIDEO: Patrijarh Porfirije u Gračanici

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

KALUĐEROVIĆ SPREČIO JOŠ VEĆI MASAKR: Crna Gora ga smatra herojem, dežurna tužiteljka navodi da još uvek nije uhapšen

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


KAKO "Novosti" saznaju, ubica Vuk Borilović nije imao kriminalnu prošlost, a bio je zaposlen kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen i imao je troje dece. Bio je strastveni lovac.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Advertisement

U krvavi pir krenuo je naoružan lovačkim karabinom i opasan sa dva reda redenika. Kao što smo odmah izvestili, Borilovića je u još krvavijem naumu sprečio Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji ga je likvidirao hicima iz vatrenog oružja, a nakon, kako je kazala teškog uviđaja koji je imala, to je potvrdila i dežurna tužiteljka Andrijana Nastić i kazala da taj čovek za sada nije uhapšen i da još uvek nije jasno kako će sve biti kvalifikovano...

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Prema rečima ministra policije Crne Gore Filipa Adžića, rođenog Cetinjanina na Cetinju ništa nije nagoveštavalo da bi Borilović mogao počiniti bilo šta slično zločinu koji je počinio u petak oko 16 sati u svojoj kući a potom na ulici pred Vladinim domom.

Advertisement

Kako se saznaje, Borilović je neko vreme bio povučen, a nedavno je imao i sukob sa jednim sugrađaninom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Podgoricke Fore (@pg_forass)

Crni bilans ovog masakra mogao bi biti još crnji jer su u Kliničkom centru Crne Gore životno ugrožene tri osobe, žrtve pucnjave, koje su operisane i lekari se bore za njihove živote. 

Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije