Povežite se s nama

Novosti.rs

RUŠENJE UZ USTAŠKE PESME! Crnogorska Ministarka prosvete Vesna Bratić na udaru ostataka bivšeg režima

Objavljeno

dana

RUŠENJE UZ USTAŠKE PESME! Crnogorska Ministarka prosvete Vesna Bratić na udaru ostataka bivšeg režima

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


MINISTARKA prosvete, sporta, kulture i nauke Vesna Bratić našla se opet na udaru "komitskih grupa" i partije bivšeg režima Mila Đukanović i to posle svih do sada pretrpljenih uvreda, sramnih karikatura i orkestriranih napada pristalica bivšeg režima.

Foto V. K.

Najveći greh je što je Srpkinja i vernik SPC, ali i što pokušava da ovaj značajni resurs oslobodi višedecenijskih dukljanskih i montenegrinskih okova.

Poslanički klub SDP-a već je pokrenuo interpelaciju za njenu smenu, dok će parlamentarni Odbor za prosvetu održati kontrolno saslušanje ministarke 30. jula, zahvaljući podršci URA, koja je deo parlamentarne većine!

Vesna Bratić, Foto Arhiva Novosti

Politički analitičar, prof. dr Srđa Vukadinović smatra da je ministarka do sada napravila dva izvanredna poteza - demontažu ranijeg rukovodstva Univerziteta Crne Gore koje je, kako navodi, ogrezlo bilo u nepotizmu i kriminalu u Upravnom odboru i rektoratu, i na tim mestima postavila ljude koji nemaju "putera po glavi".

- Značajna je i dodela ovogodišnje Trinaestojulske nagrade, koju su dobili ljudi koji se ne vežu ni za kakve nacionalne, religijske i političke krugove ili klanove. Ove dve stvari neutrališu sve njene propuste i daju nadu da ovo ministarstvo može i ubuduće da povlači dobre poteze - kaže za "Novosti" Vukadinović.

Uz atak na Vesnu Bratić, pristalice bivšeg Đukanovićevog režima svoju "patriotsku" borbu krunisali su skandaloznom pesmom - obradom Tompsonove "Bojne Čavoglave" , koja je krcata uvredama upućenim srpskom narodu, predsedniku Srbije i sveštenstvu Srpske pravosavne crkve. Izmenjenu verziju ustaškog hita peva izvesni Jakov Begić, a objavljena je na kanalu "LJubiški karneval".

GENERAL BEZ VOJSKE

NA pitanje zbog čega ćuti premijer Zdravko Krivokapić, profesor Vukadinović odgovara:

- On je na žeravici jer nema podršku liste "Za budućnost Crne Gore" na čijem je čelu bio.

Ima podršku Crkve i sada pokušava da se primakne Demokratama, a na drugoj strani koketira sa Đukanovićem i DPS ne bi li oni podržali vladu eksperata. Krivokapić je general bez vojske, premijer koji nema partijsku bazu i glasače. On će možda žrtvovati Vesnu Bratić kao što je žrtvovao Leposavića, da bi sačuvao svoju poziciju i nukleus vlade koju je formirao - ocenjuje Vukadinović.Novosti

Nastavite čitati
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Novosti.rs

„NOVOSTI“ OTKRIVAJU: Kako bi mogla da izgleda Vlada Crne Gore

Objavljeno

dana

"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Kako bi mogla da izgleda Vlada Crne Gore

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


DOGOVOROM Demokrata i Demokratskog fronta da treba izmešati karte u crnogorskoj vladi i umesto 12 postaviti 18 ministara plus tri potpredsednika, juče su odškrinuta vrata rekonstrukciji kabineta Zdravka Krivokapića, koji je na klimavim nogama maltene od formiranja.

Foto: gov.me

Opširnije o tome kako bi mogla da izgleda Vlada Crne Gore čitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Foto: Novosti

 

 
 Novosti

Nastavite čitati

Novosti.rs

PODGORICA OTIMA CETINJSKI MANASTIR SPC: Odbijen zahtev da se svetinja upiše na MCP

Objavljeno

dana

Autor

PODGORICA OTIMA CETINJSKI MANASTIR SPC: Odbijen zahtev da se svetinja upiše na MCP

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


CETINJSKA područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila je zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) za brisanje Cetinja iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Poklonici cetinjskoj svetinji često su meta ektremista / Foto D. Milovanović

U rešenju, u koje je agencija Mina imala uvid, odbija se kao neosnovan zahtev za „ispravku pogrešno upisanog prava svojine“ nad više nepokretnosti i nalaže se da se nad tim nepokretnostima kao vlasnik upiše Cetinjski manastir, odnosno MCP, prenosi RTCG.

U opširnom obrazloženju se, kako prenosi RTCG, između ostalog, navodi da je utvrđeno da dostavljeni dokazi, u konkretnoj pravnoj stvari ne predstavljaju valjan pravni osnov za ispravku upisanog prava svojine, upis ili promenu izvršenog upisa na predmetnim nepokretnostima.

Vlada Crne Gore je u ponedeljak naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da, bez odlaganja, u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir, umesto Cetinja, kao vlasnika upiše državu.

- Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način na koji će, umesto Prestonice Cetinje, kao nosioca prava svojine..., vratiti upis na Državu Crnu Goru - navodi se u zaključku koji je Vlada usvojila u sredu.

Zaključak je usvojen bez održavanja sednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova.

Iz Vlade su Upravi za katastar i državnu imovinu naložili i da bez odlaganja, do okončanja postupka promene upisa, u listu nepokretnosti unese zabeležbu zabrane otuđenja i opterećenja.

Vlada je tu odluku donela dan uoči sednice Skupštine Cetinje, na čijem je dnevnom redu bila inicijativa građana za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.Novosti

Nastavite čitati

Novosti.rs

ISLUŽENI DIKTATOR OTIŠAO JE DA MOLI I DA SE PONIŽAVA: Vučurovićevo reagovanje na boravak Mila Đukanovića u Hrvatskoj

Objavljeno

dana

Autor

ISLUŽENI DIKTATOR OTIŠAO JE DA MOLI I DA SE PONIŽAVA: Vučurovićevo reagovanje na boravak Mila Đukanovića u Hrvatskoj

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


KAKO je bedno danas izgledala poseta Đukanovića Hrvatskoj, započinje Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta saopštenje u kojem komentariše Milov boravak u Zagrebu.

Foto: V. K.

- Isluženi diktator otišao je da moli i da se ponižava, jer je, veli, država napadnuta od strane SPC, DF, Srbije, Vučića i, gle čuda, pomoć je potražio u Zagrebu - kaže Vučurović i dodaje:

- Podseća sve to na politički put Sekule Drljevića, koji je, nakon što je zbog izdaje oteran iz Crne Gore, utočište našao kod Anta Pavelića. Eto na koje je grane pao Đukanović, koji je, sudeći po rečima Zorana Milanovića, gotovo neplanirano banuo u Zagreb, molio da ga prime. Ali, nažalost, takva osoba je još uvek na najodgovornijim pozicijama sa kojih, svojim ponašanjem, bruka čitavu Crnu Goru. Na potrčka hrvatske politike je danas jedino podsećao predsednik DPS. Tu je našao saveznike protiv više od polovine Crne Gore - kazao je Vučurović.

- Zaista treba pasti vrlo nisko, ljudski i politički, da bi neko iz Crne Gore sebe sveo na igračku hrvatske politike. Navikli smo poslednjih decenija da Đukanović bude marioneta nekih značajnih centara moći, NATO ili SAD, za čiji račun je učestvovao u izdaji Crne Gore i bio saveznik u bombardovanju svoje zemlje, a sada svoj politički put završava kao poslušnik Hrvatske. To je sudbina onih koji su izdali svoj narod i opljačkali svoju državu, a koji očekuju da će neko hteti i uspeti da ih spasi od procesuiranja i odgovornosti. Bedno - zaključuje Vučurović.

 

BONUS VIDEO: Kako je pao Milo Đukanović?

 Novosti

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije