Povežite se s nama

Crna Gora

Dacić: Šćekić nema položen stručni ispit i ne ispunjava zakonske uslove konkursa!

Objavljeno

dana

Dacić: Šćekić nema položen stručni ispit i ne ispunjava zakonske uslove konkursa!

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Prijavljeni kandidat za direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Almin Dacić nakon više medijskih objava o konkursu koji je u toku oglasio se za javnost.

Dacić je za portal Aktuelno kazao da se konkurs sprovodi u skladu s procedurama, ali ima i konkretnu primjedbu.

Advertisement

-Konkurs se sprovodi u skladu sa svim procedurama, izuzev kandidata Dragoslava Šćekića koji nema položen stručni ispit za rad u državnim organima i koji ne ispunjava zakonske uslove raspisanog konkursa. Članovi komisije naglasili su da sam jedini odgovorio na sva pitanja vezi kompetencija – saopštio je Dacić.

Dacić u naredna dva mjeseca brani svoju doktorsku disertaciju, čime će steći zvanje doktora nauka iz oblasti psihologije. Pored toga, završio je i Pravni fakultet i ima zvanje diplomiranog pravnika. Radno iskustvo stekao je u Domu zdravlja Bar i Opštoj bolnici Bar, a trenutno je nezaposlen!

-Nezaposlen sam od 2018. godine kada sam dobio ponudu od strane čelnih ljudi iz bivše vlasti da dam otkaz u Domu zdravlja i Opstoj bolnici da bih dobio unapredjenje za direktora. Nakon toga nijesam uspio da pronađem posao od 2018.godine i pored toga što sam doktor nauka i što imam dva završena fakulteta. Prijavio sam se za mjesto direktora u Fondu za zdravstveno osiguranje kao nestranačka licnost, odnosno ne pripadam nijednoj političkoj organizaciji, djelujem politički nezavisno – naveo je Dacić.

Dacić tvrdi da je pisani rad na konkursu završio sa 11 stranica.

-U odnosu na sve kandidate koji su imali svega dvije stranice, a pisani rad se ocjenjuje sa maksimalnih 20 bodova – naveo je Dacić.

Advertisement

Konkurs za direktora Fonda za zdravstveno osiguranje u fokusu je javnosti jer aktuelni v.d. direktor Šćekić, potpredsjednik vladajućeg SNP se favorizuje potpuno neopravdano, u odnosu na druge kandidate. Već uveliko se javno piše o sumnjivim dešavanjima na testiranju, zbog čega će pod provjerom biti Uprava za kadrove.

Odluku o izboru novog direktora trebalo bi da usvoji Upravni odbor. Pored Šćekića i Dacića kandidati su i Gina Radenović i Željko Iković.Aktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Crna Gora

Počinje ”Podroom” podkast

Objavljeno

dana

Autor

Počinje ”Podroom” podkast

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Podkast Podroom, koji u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore realizuje ProAct Hub, organizacija koju čine tri podgoričke firme – Studio Piksel, ProAct i NLP Network, počinje u četvrtak 28. oktobra.

U prvoj sezoni će se u okviru deset epizoda koje će biti dostupne putem online platformi promovisati uspješne preduzetničke priče iz Crne Gore, sa ciljem da se na ovaj način radi na poboljšavanju percepcije i razbijanju mitova o preduzetništvu, kao i inspirišu i ohrabre mladi i žene da pokrenu svoje biznise.

Advertisement

Budući da je podkast savremena forma komunikacije, koja u posljednje vrijeme bilježi veliku popularnost i uticaj posebno među mladima, intencija je da se upravo na ovaj način približimo toj ciljnoj grupi. Koliko je Crna Gora povoljan ambijent za poslovanje, kakve prepreke su gosti podkasta imali i kako su ih prevazilazili, kao i kako se nose sa (ne)uspjehom – samo su neke od tema koje će se obrađivati u narednih nekoliko sedmica.

Kroz razgovor sa pojedincima koji imaju raznolike karijerne i životne puteve, koji se bore za svoje mjesto na domaćem i inostranom tržištu, i koji su uspjeli u svojim biznisima uprkos brojnim izazovima, želimo da pošaljemo poruku da se mogu stvarati uspješne biznis priče i kod nas.

Podkast Podroom će se u prvoj sezoni emitovati jednom sedmično, svakog četvrtka, na platformama Youtube, SoundCloud, Apple Podcasts i Google Podcasts.

Privredna komora Crne Gore, kao i uvijek, prepoznaje i podržava projekte koji doprinose promociji i razvoju preduzetništva, posebno kod mladih i žena, zbog čega ćemo nastaviti da ohrabrujemo inicijative ProAct Hub-a i sličnih organizacija čiji je to cilj i misija.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

KCCG: Linija za psihološku pomoć tokom pandemije od marta neprekidno funkcioniše

Objavljeno

dana

Autor

KCCG: Linija za psihološku pomoć tokom pandemije od marta neprekidno funkcioniše

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Klinični centar Crne Gore, uz podršku kompanije Crnogorski Telekom, je početkom marta 2021, reaktivirao besplatnu telefonsku liniju koja ima za cilj očuvanje i unapređenje mentalng zdravlja građana tokom pandemije.

Za ovaj zdravstveni servis, Telekom donira “CLOUD CALL CENTAR”, jedno od svojih najsavremenijih digitalnih rješenja, razvijeno u periodu epidemije korona virusa, upravo kako bi odgovorili na novonastale potrebe zdravstvenih institucija i građana.

Advertisement

Kako su saopštili iz KCCG, linija za psihološku pomoć i podršku od marta mjeseca neprekidno funkcioniše i do sada bilježi nekoliko hiljada poziva. U radu call centra angažovano je tridesetak volontera – studenata završnih godina studija psihologije i medicine, koji su obučeni za pružanje prve psihološke pomoći tokom pandemije.

Besplatna linija 1555 je građanima Crne Gore dostupna svim radnim danima od 9:00 do 18:00 i vikendom od 9:00 do 12:00.

Podsjećamo da su razgovori povjerljive prirode, odnosno sadržaj razgovora ne podliježe snimanju niti čuvanju, čime se garantuje privatnost svim korisnicima.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Sjutra prijave za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore

Objavljeno

dana

Autor

Sjutra prijave za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na master studije i specijalističke studije, u II upisnom toku, za studijsku 2021/22. godinu. sa 1.151 slobodnim mjestom za master i 1.718 mjesta za specijalističke studije, saopšteno je sa UCG.

Prijave za specijalističke i master studije se predaju u istom danu, u srijedu, 27. oktobra, studentskim službama organizacionih jedinica.

Advertisement

Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore.

Prijemni ispiti će biti organizovani od 28. do 30. oktobra, u skladu sa rasporedom koji će organizacione jedinice istaći na internet stranici, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta (www.ucg.ac.me).

Kandidat za upis su dužni podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova, koji su propisani tekstom konkursa.

Upis i izdavanje uvjerenja završiće se zaključno sa 4. novembrom, za master studije, dok će se upis za specijalističke studije završiti  zaključno sa 29. oktobrom.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije