Povežite se s nama

Novosti.rs

MILAN KNEŽEVIĆ OČITAO LEKCIJU VLADI CRNE GORE: Kako je moguće da su barikade prošli Đukanović, Katnić, a da smo mi došli pucali bi u nas?

Objavljeno

dana

JASNA PORUKA ZA "URU": Milan Knežević se oglasio posle dogovora sa Demokratama

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević rekao je da bi želeo da podeli jednu dilemu sa opozicijom i pitao ih šta bi se desilo 16. oktobra 2016. godine da je neko stavio izdušenu gumu od trotineta ispred Skupštine.

Foto N. Paraušić

Milan Knežević je rekao da ga to zanima jer su on i Andrija Mandić optuženi da su hteli da provale u Skupštinu, uhapse i ubiju Mila Đukanovića.

- I to na način da ga pozovem i kažem – dođi ovamo ti dugački, od sad si uhapšen, a ako nećeš da budeš uhapšen, onda ću da te ubijem - rekao je Knežević.

Advertisement

Kazao je da se i to i njihovi politički govori nalaze u optužnici tajnovidca iz Bajramovice.

Kazao je da sada ispada da je sve u redu, iako je na Cetinju bio neprijavljeni skup, a da su oni 2015. godine prijavili i skup i šatorsko naselje, da je bio miran dok nije policija došla da razbije skup.

Rekao je i da je nakon tih događaja, na sednici Odbora za bezbednost, odgledan snimak prebijanja Mija Martinovića i momaka u “Zlatarskoj” ulici i da se tadašnji direktor UP Slavko Stojanović sadistički smejao.

Kazao je i da je očekivao da Milo Đukanović prijavi skup na Cetinju i stane svojim primjerom da snosi odgovornost, kao što je DF na svim skupovima.

Knežević je kazao da je za sve za šta su optužili njega i Andriju Mandića trebalo uhapsiti najmanje 30 ljudi na Cetinju.

Advertisement

- Kako je moguće da su barikade prošli Đukanović, Katnić, a da smo mi došli pucali bi u nas? Ako imamo činjenicu da su tog dana prošli svi poslanici DPS-a, a tamo je bio Đukanović i Katnić, to nije ništa drugo osim organizovani napad - rekao je on.

Rekao je Abazoviću, Sekuloviću i Brđaninu da ih uoči ustoličenja nije video u zgradi Vlade, i da mu je Vlada delovala kao hotel sa dve sobe, ili neka pokajnica.

- Imam jednu komšinicu koja kaže – nisam radoznala, ali me interesuje. E pa ja nisam radoznao, ali me interesuje – jeste li Vi gospodine Sekuloviću i Vi gospodine Brđanin učestvovali u puzajućem državnom udaru - pitao je Knežević.

Rekao je i da je čuo svojim ušima od premijera Krivokapića, u zgradi Vlade u noći između 4. i 5. septembra.

Poručio im je i da ako jesu, oni ne samo da treba da budu smenjeni, već i uhapšeni.

Advertisement

Pitao je i šta je preduzeto sa Zoranom Ulamom, koji je, kako je čuo, pretio poplicajcima da ih puste da prođu i pretio oružjem.

Abazoviću je kazao “ili dogovor ili izbori”.

On je tražio i odgovor zašto Veljovića nije procesuiralo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), već Osnovno državno tužilaštvo (ODT).Novosti

Novosti.rs

VUČINIĆ: Prodaja hotela Avala britanskoj kompaniji još jedna u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore

Objavljeno

dana

VUČINIĆ: Prodaja hotela Avala britanskoj kompaniji još jedna u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Radničke partije i poslanik u Skupštini Maksim Vučinić poručio je da je prodaja hotela Avala britanskoj kompaniji ,,Beppler & Jacobson Ltd” za iznos od 3,2 miliona evra još jedna je u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore.

Foto Skupština CG

- Baš njemu je zahvaljući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi pošlo za rukom da kupi hotel Avala i vile po upola nižoj cijeni od procijenjene, iako je u trci na tenderu bila Danska kompanija koja je za spomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona evra - precizirao je on.

Vučinić je kazao da je Igor Lazurenko još jedno lice sa potjernice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović.

Advertisement

Naime, on se sve vrijeme nalazi na saveznoj potjernici Ruske federacije i to je poznato crnogorskom Ministarstvu pravde, Ministarstvu vanjskih poslova i SDT-u, ali nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO MANS nije reagovala na potjernicu za Lazurenkom.

- Kako su to i sami Lazurenkovi doskorašnji saradnici okarakterisali i ispričali, milionske tranše koje su stizale u Crnu Goru sa egzotičnih ofšour destinacija prljav su novac, uz potvdu već onoga što se već znalo da je kontroverzni biznismen ukrao milione. Postavlja se pitanje zbog čega Đukanović štiti Igora Lazureka, kada će specijalno državno tužilaštvo pokrenuti postupak i istragu protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore i njegove sestre Ane Kolarević, koji su direktno posredovali da imovina ,,Budvanske rivijere” bude oštećena najmanje za dva miliona evra - smatra on.

- Ovo je još jedan primjer privatizacije koja se izvršila na štetu države Cren Gore, a u njenom sprovođenu su učestvovali domaći i strani vlasnici prljavog kapitala spregnuti direktno sa tadašnjim premijerom Đukanovićem kao predsjednikom savjeta za privatizaciju i njegovom sestrom kao predsjednicom Vrhovnog suda Crne Gore. Ovo je jedan eklatantan primjer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlast koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije - zaključio je Vučinić u svom saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Borba)

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

HUMANI GEST: Doktorka Emina oduševila Bar i Crnu Goru

Objavljeno

dana

Autor

HUMANI GEST: Doktorka Emina oduševila Bar i Crnu Goru

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


HUMANI gest koji je uradila dr Emina Šabović oduševio je građane Bara i Crne Gore.

Foto: Dom zdravlja Bar

Doktorka na pedijatriji Doma zdravlja Bar je bila upoznata da jedna majka svakog dana mora da dovodi dete do ove zdravstvene ustanove radi inhalacije.

Majka i dete žive u seoskom području udaljenom oko 10 kilometara od grada. Naći prevoz nije uvek jednostavno, a svaki dolazak do grada i povratak značio je i finansijski trošak.

Advertisement

Da bi im olakšala situaciju u svakom smislu, dr Emina Šabović je od sopstvenih sredstava ovoj porodici kupila inhalator.

Reputaciju jedne zdravstvene ustanove grade i održavaju sposobni i učeni lekari, a gestovi poput dr Šabović su retki i jesu za primer..

Dr Emina Šabović ponos je pedijatrije barskog Doma zdravlja, ponos Doma zdravlja Bar.

To je istakao i v. d. direktora Doma zdravlja Bar Vuk Vujović, koji je povodom humanog gesta dr Šabović lično zahvalio.

-Humana, vredna, skromna dr Emina Šabović, specijalizant pedijatrije, svojim gestom nas je učinila ponosnim. Dr Emina je ne samo ponos i budućnost barske pedijatrije već i cele Crne Gore - naveo je Vujović.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAGRADA ZA SMEH: Dodela priznanja "Jovan Hadži Kostić" uz najbolje aforizmeNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

Objavljeno

dana

Autor

TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U UTORAK, 26. oktobra 2021, u ranim jutarnjim časovima usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

- Svoj monaški život otac Jerotej otpočeo je u manastiru Bijela kod Šavnika, kasnije nastavio u manastiru Majstorovina i manastiru Đurđevi stupovi. U manastiru Đurđevi stupovi je primio monaški lik iz ruke NJegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogrsko-primorskog G. Joanikija, tadašnjeg Episkopa budimljansko-nikšićkog, od strane kojeg je rukopoložen za đakona i jeromonaha. Za usrdni trud u manastiru Đurđevi stupovi i oko obnove manastira Uroševica odlikovan je činom protosinđela. Otac Jerotej se, sa velikom ljubavlju i podvigom, trudio prilikom obnove manastira Svetog arhangela Mihaila Uroševice, gde je postavljen za nastojatelja ovog manastira od strane Episkopa Joanikija ove godine i gde je proveo svoje poslednje monaške dane - kažu iz Eparhije.

Svetu zaupokojenu Liturgiju i monaško opelo služiće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u manastiru Đurđevi stupovi, u četvrtak 28. oktobra, sa početkom u 9 časova. Sahrana će se obaviti na monaškom groblju manastira Đurđevi stupovi.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastirNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije