Povežite se s nama

Crna Gora

Protest žena sa Belvedera: Samo smo protiv fašizma i terorisanja Crnogoraca

Objavljeno

dana

Protest žena sa Belvedera: Samo smo protiv fašizma i terorisanja Crnogoraca

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ispred Skupštine Crne Gore oko 30-ak žen sa Belvedera održale su protest protiv fašizacije Crne Gore.

Nose transparente: “Vučićevi šakali”, “Mi smo Belveder”, “Fight fascism Montenegro”, “RTCG=Vijesti, mediji zvaničnih dezinformacija”, “Mi smo ti teroristi” i “Nas ste hapsili”.

Advertisement

Jedna od učesnica protesta Milica za Pobjedu je kazala da su one žene sa one noći Belvedera koje su stajale ponosno kao uvijek što su radile Crnogorke.

”Nikog nijesmo ugrozile, stajale smo mirno da bi pokazale da se ne slažemo sa onim što nam se sada dešava, da ne želimo da nam se ponavlja 1918. godina, da i mi vjerujemo u boga, da mi hoćemo našu crkvu, da nijesu Srbi pravoslavlje izmislili i da nećemo dozvoliti poniženje”, ističe ona.

Međutim, dodaje, preko njih su pregazili.

”Na nas su suzavce bacali i onda su rekli da smo mi teroristi. Preko trudnice su onu noć pregazili, preko bake od 80 godina koja danas nije mogla biti ovdje. Nismo htjele da pravimo veći skup, samo da se okupimo mi koje tu noć nijesmo spavale već smo bile tu i mislile da će ova Vlada imati barem nekog osjećaja da nijesu oni sami tu i da postoje Crnogorci i Crnogorke i postojaće. Samo smo protiv fašizma, terorisanja Crnogoraca. Ovdje je danas najteže biti Crnogorac”, zaključila je Milica.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Crna Gora

Sjutra kiša

Objavljeno

dana

Autor

U subotu kiša

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Sjutra pretežno oblačno, povremeno sa kišom, u južnim i centralnim predjelima tokom noći i pljuskovima sa grmljavinom.

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku veći dio dana bez kiše. Vjetar ponegdje umjeren do jak južnih smjerova.

Advertisement

Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 17, dnevna od 12 do 21 stepen.Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Obnovljena krovna kontrukcija na objektima Doma zdravlja Kotor

Objavljeno

dana

Autor

Obnovljena krovna kontrukcija na objektima Doma zdravlja Kotor

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Dom zdravlja Kotor, u okviru kontinuiranih aktivnosti na modernizaciji zdravstvenih objekata, završio je kompletnu sanaciju krovne kontrukcije na glavnom objektu ustanove u Dobroti, kao i na zgradi zdravstvene stanice u Risnu.

Kako su naveli iz te zdravstvene ustanove, radovi na krovovima oba objekta, površine 120, odnosno 125 kvadrata, obuhvatili su skidanje postojeće i izradu nove hidroizolacije ravnog krovišta, sa svim potrebnim elmentima, zatim opravku metalnih opšivaka, slivnika i oluka na kosom krovu i zamjenu oštećenih crijepova.

Advertisement

“Ukupna vrijednost radova bila je gotovo 15 hiljada eura, koje je iz sopstvenih sredstava obezbijedio Dom zdravlja Kotor”, piše u saopštenju.

Ovo je, kako su kazali, nastavak kontinuiranih aktivnosti, koje Dom zdravlja Kotor sprovodi u cilju osavremenjavanja ustanove i obezbjeđivanja kvalitenijih uslova za rad zaposlenih i tretman pacijenata.Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Treća doza bez sumnji na neželjene reakcije

Objavljeno

dana

Autor

Talas epidemije nevakcinisanih osoba

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Institutu za ljekove i medicinska sredstva(CInMED) do 19. oktobra dostavljeno je 387 prijava sumnji na neželjene događaje nakon primjene vakcina protiv korona virusa.

Kako je do tada data ukupno 488.661 doza, to znači da su na svakih 5.000 primijenjenih doza, dostavljene četiri prijave.

Advertisement

Iz Instituta navode i da im za sada nije dostavljena nijedna prijava sumnje na neželjeni događaj nakon primjene treće doze vakcine.

Najčešće prijavljivani neželjeni događaji nakon primjene vakcina protiv COVID-19 su povišena temperatura, bol na mjestu primjene vakcine i malaksalost. Osim toga, prijavljivana je i glavobolja, drhtavica, kao i bolovi u mišićima i zglobovima nakon primjene vakcine.

“U pitanju su očekivani neželjeni događaji, koji su kod nekih pacijenata bili intenzivniji. U nešto manjem broju prijavljeni su takođe očekivani događaji kao što su mučnina, bol u leđima, pospanost. Zabilježeni su i pojedinačni slučajevi vaskularnih i neuroloških poremećaja, uglavnom kod starijih i pacijenata sa prethodno prisutnim oboljenjima, dok se nekoliko prijava odnosilo na alergijske reakcije, različitog stepena ozbiljnosti”, ističu iz CInMED-a.

Najviše prijava za Sputnik V

Najveći broj do sada dostavljenih prijava, ukupno 231, odnosi se na vakcinu Sputnik V.

Advertisement

“Osim toga, 79 prijava se odnosilo na vakcinu proizvođača Sinopharm, a 56 na vakcinu proizvođača AstraZeneca. Dostavljena je i 21 prijava sumnje na neželjene dogadaje nakon primjene vakcine Comirnaty, proizvođača Pfizer/BioNTech”, navode iz ClnMED-a.Aktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije