Povežite se s nama

Društvo

ДФ: Недостаје само да Јочић и Кљајевић буду оптужене за убиство Паја Патка

Objavljeno

dana

ДФ: Недостаје само да Јочић и Кљајевић буду оптужене за убиство Паја Патка

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Како су саопштили из овог политичког савеза, два мјесеца су запослени у ЈП за националне паркове ЦГ нестрпљиво ишчекивали конститутивну сједницу новог Управног одбора

Демократски Фронт даје пуну подршку директорици ЈПНПЦГ Јелени Кљајевић за све што је радила и што ради на оздрављењу овог девастираног и деценијама пљачканог предузећа.

Како су саопштили из овог политичког савеза, два мјесеца су запослени у ЈП за националне паркове ЦГ нестрпљиво ишчекивали конститутивну сједницу новог Управног одбора како би сазнали хоће ли наставити са политиком опоравка посрнулог предузећа, или пак окренути у неком новом смјеру.

 – Јуче је нови предсједник УО Небојша Поповић на конститутивној сједници, првој за два мјесеца боравка на тој дужности донио извјештај написан у неком партијском буџаку, који нема везе са стварношћу, и у коме само недостаје оптужба за убиство Паја Патка – додају они.

Advertisement

Из ДФ-а истичу да жалосно непознавање суштине постојања ЈПНПЦГ, исказује се у свакој реченици коју овај кадар жене Марка Милачића презентује јавности, а само у циљу дискредитације директорице ЈП НПЦГ Јелене Кљајевић и предходне предсједнице УО Марине Јочић, али и комплетног менаџмента који је све снаге и искуство ставио у функцију уздизања овог дубоко посрнулог предузећа.

 – У прилог тој чињеници говори и податак су ЈПНПЦГ у претходној години пословали са 992,332 хиљаде наслијеђеног губитка, а да ће пословну годину, према сачињеном финансијском плану завршити са добитком у износу од 521,085 хиљада. Са своја два приватна члана УО постављеним на те функције, мимо Статута и Правилника Предузећа, јуче је изгласао закључке о катастрофалном стању у парковима, чему се смије готово читав колектив – додају они.

Наводе и да уз непристојно и непримјерено понашање, а уз подршку своја два нелегитимна пајтоса из УО, усудио се да покуша да превари и надлежно министарство, и Владу, али и сву јавност, не узимајући у обзир потпуне податке о пословању ЈП у претходних девет мјесеци.

 – Према подацима за које професионално, материјално и људски одговарамо, Предузеће је остварило незапамћен успјех. Наравно, уз легалну подршку Владе и ресорног министарства, остварило је одличан резултат који укључује пројекцију да ће ову годину завршити са преко пола милиона еура у плусу. У поређењу са референтном 2019. годином релевантни подаци говоре да је остварен план Владе, односно, да је остварено 65 посто прихода од продаје улазница, да су планови управљања остварени са преко 70 одсто, да су направљени значајни помаци у спречавању криволова, у техничкој опремљености Предузећа и још у много чему. Такође треба напоменути да су у првих девет мјесеци остварене значајне уштеде по основу горива, дневница, службених путовања, стимулације… – додају из ДФ-а.

Како напомињу, све би ово Поповић лако сазнао да је своју пазњу и вријеме утрошио на добробит предузећа, а не на опсесију како да добије професионални ангажман, лаптоп који му по Правилнику не припада, као и службено ауто које му тренутно није баш по укусу.

Advertisement

 – И при томе, Небојша Поповић бестидно нуди функцију директора Предузећа колегама, заборављајући да нису сви на продају као он, који је до именовања имао само најгоре ријечи за премијера и ову Владу. Зато мислимо да би и за господина Поповића, и за ЈПНПЦГ, и за Праву Црну Гору чији је он експонент, најбоље било да се врати у Спутњик гдје је радио као спољни сарадник, а да у слободно вријеме учи процедуре Предузећа и смисао очувања природе. Јер много више брине одсуство жеље код Небојше Поповића да нешто научи, него сва његова подметања и лажи о људима који свим срцем раде на пословима који су им повјерен – закључују они.ДАН

Društvo

Траже састанак са Братић: Асистенткиње тврде да су незаконито остале без посла у никшићком вртићу

Objavljeno

dana

Траже састанак са Братић: Асистенткиње тврде да су незаконито остале без посла у никшићком вртићу

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


– Зашто не зауставите безакоње у никшићком вртићу – упитале су оне

Асистенткиње које су остале без посла у никшићком вртићу, упутили су отворено писмо министарки просвјете, културе, науке и спорта Весни Братић, те поручиле да се надају да ће у најскоријем периоду отклонити неправилности. Такође, замолиле су је да их прими на састанак јер су молбу послале почетком мјесеца.

Њихово отворено писмо преносимо у цјелости:

На велики број апела, иницијатива и дописа нико нам не одговара па сматрамо да ће ово отворено писмо видјети министарка Братић, премијер и сви они који се залажу да Закон и правду треба поштовати.

Advertisement

Уважени,

Зашто не зауставите безакоње у никшићком вртићу?

Зашто није поништен конкурс који је незаконито расписан од стране неовлашћеног лица?

Сигурни смо да сте поред тога што сте добили наша обраћања мејловима и из медија упознати са срамним догадјајем који се десио у никшићком вртићу услед чега су незаконито без посла остали асистенти а на њихова мјеста доведени нови. Ништа не би било спорно да је конкурс расписан у складу са Законом, уз сагласност Министарства и од стране овлашћеног лица. Све од наведеног је супротно урађено.

Иако је изјавила медијима, Ана Пејовић, васпитачица из ЈПУ ,,Драган Ковачевић“ која се представља као вд директорице, конкурс за асистенте у настави ипак није поништила. Толико о одговорности и тачности исказане јавне ријечи. Вјероватно је то био покушај како би ми одустали од правне процедуре, који је јој је пропао.

Advertisement

Сви су се оглушили о наше апеле у којима смо јавно скренули пажњу на незаконит и нелегитиман рад особе која нас је склонила са посла, довела себи подобне људе, упркос томе што на наш рад нико па ни она није имала замјерки. Испоставило се да, и поред свих очигледних незаконитости којих је свјесно и Министарство и инспекцијски органи, морамо заштиту тражити пред надлежним судом јер нико од не жели да предузме мјере да се те незаконитости отклоне. Ни по нашим пријавама, а јос мање по службеној дузности, по којој би требали да поступају.

Подсјећања ради, вијест да је пет асистенткиња остало без посла обиљежила је почетак октобра када је незаконитим конкурсом примљено пет нових.

Извјештаји инспекција јасно показују да нити је имала сагласност Министарства нити функцију вршиоца дужности и упркос томе довела је нове људе и склопила уговоре са њима. Па питамо представнике Министарства да ли сматрају да на ове догадјаје треба ћутати и чекати да их заборавимо и ми и градјани или се треба заузети да се такве незаконитости отклоне а будуће сличне спријече?

Не желимо да ово буде важна прича само онолико колико се пласира у медијима већ да јавност зна да проблем постоји и да се слична ситуација може десити свима услед самовоље послодавца.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Мост Миленијум у љубичастој боји

Objavljeno

dana

Мост Миленијум у љубичастој боји

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


У знак подршке женама које су жртве породичног насиља

Главни град је на овај начин подржао кампању „Испричај причу до краја“ која је покренута у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савјета Европе.

Подсјетимо, овај слоган је осмишљен у намјери да оснажи жене да говоре о проблему породичног насиља и да поводом тога затраже институционалну заштиту.

Бесплатна правна помоћ представља управо један вид такве заштите.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Društvo

Припремите кишобране: У петак киша, до 21 степен

Objavljeno

dana

Припремите кишобране: У петак киша, до 21 степен

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


У јужним и централним предјелима током ноћи очекују се пљусковима са грмљавином

У Црној Гори сјутра ће бити претежно облачно, повремено са кишом, а највиша дневна температура износиће 21 степен.

У јужним и централним предјелима током ноћи очекују се пљусковима са грмљавином.

Како је саопштено из Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, на крајњем сјеверу и сјевероистоку већи дио дана биће без кише.

Advertisement

Вјетар ће бити понегдје умјерен до јак јужни.

Јутарња температура ваздуха од пет до 17, највиша дневна од 12 до 21 степен.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije