Povežite se s nama

Politika

ДПС: Ову Владу неће спасити ни оставке, враћају се у средњи вијек

Objavljeno

dana

ДПС: Ову Владу неће спасити ни оставке, враћају се у средњи вијек

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Министарка Боровинић Бојовић прво одбијала, а сада спаљује вакцине које су јој политички непожељне, кажу из опозиционе партије

Ову Владу ни оставке неће спасити, поручују из Комисије за здравство ДПС-а. 

Они тврде да министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић оставља ковид центре без антигенских тестова, болнице и преуређене старе школске зграде без основних антибиотика, доноси мјере које не поштују ни њени најближи сарадници из Владе а о трошку свих грађана уништава вакцине којима убрзо истиче рок трајања.

– Исте оне вакцине које пуна два мјесеца није жељела да прими као донацију Словачке јер су имале једну велику “ману”- донацију је обезбиједио предсједник свих грађана Црне Горе. Велики ударац на сујету министарке тако је постао велики трошак за државни буџет. Позитивно је једино што је накнадом “памећу” и прихватањем донације избјегнут међународни скандал и још једна бламажа Црне Горе код европских партнера- наводе из ДПС-а. 

Advertisement

Тврде да је Влада кренула у средњи вијек. 

– Биће то спас за Црну Гору – али не и за њих. Јер ипак, нека ђела не застаријевају: одбијање донације вакцина и не прихватање мјера предлаганих од стране ИЈЗ су директно проузроковали катастрофалне и трагичне исходе који су се могли избјећи. Црна Гора и Луксембург имају приближно једнак број становника а премијер нам је обећао да ћемо имати једнак стандард. Данас, за разлику од Луксембурга, Црна Гора има 1.000 више умрлих због КОВИД-а и једну “госпођу министарку”. Умјесто благовременог прихватања донације из Словачке, умјесто промоције вакцина са ЕУ стандардом које сада скоро искључиво траже млади људи јер желе да напусте овакву Црну Гору, умјесто промовисања треће “бустер” дозе, умјесто донирања вакцина некој трећој држави јер је у Африци само пет одсто грађана вакцинисано, умјесто било којег другог смисленог рјешења, министарка Боровинић Бојовић организује ломачу како би уништила политички непожељне вакцине. Неће та ватра спалити незнање, острашћеност, политиканство већ ће пламен управо све наведено до краја освијетлити- закључују из ДПС-а. ДАН
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Абазовић и Радуловић са Шахидом: ЦГ ће наставити да доприноси очувању глобалног мира

Objavljeno

dana

Абазовић и Радуловић са Шахидом: ЦГ ће наставити да доприноси очувању глобалног мира

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Темељне вриједности УН су историјски инкорпориране у црногорско друштво – навео је Абазовић

Црна Гора ће наставити доприноси очувању глобалног мира. Зајединичким снагама јачамо космополитски дух свјетске заједнице, истакао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на састанку са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација Абдулах Шахидом.

На састанку је био и министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Абазовић је истакао да темељне вриједности на којима почива УН су историјски инкорпориране у црногорско друштво, које данас баштини вриједности мултикултуралне, мултиетничке и мултиконфесионалне заједнице.

Advertisement

 – Влада Црне Горе је посвећена темељним вриједностима УН и поштовању Повеље и међународних обавеза, остваривању циљева дефинисаних у Агенди 2030, као главне смјернице међународног дјеловања и сарадње Црне Горе са системом УН –  навео је министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Радуловић је указао да Црна Гора јаким интензитетом наставља да ради на унапрјеђењу и подршци интегрисању димензије људских права у све аспекте рада УН.

 – Мале земље могу да учине пуно да допринесу побољшању стања у цијелом свијету. Наша обавеза је да људима дамо наду да можемо обезбиједити боље сјутра у односу на пандемију Цовид19 и заштиту животне средине. Нико није безбједан док сви нијесу безбједни. Потребно је да радимо заједно и дијелимо заједничке и успјешне приче –  истакао је предсједник Генералне скупштине УН Абдулах Шахид.

Саговорници су се сагласили да су климатске промјене један од највец́их изазова данашњице и да Црна Гора треба да настави да даје допринос у смањењу глобалне емисије штетних гасова.

Након радне посјете Вашингтону, Абазовић и Радуловић бораве у Њујорку, гдје ће осим састанака на највишем нивоу у сједишту Уједињених нација, сусрести и са црногорском дијаспором у Сједињеним Америчким Државама.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Politika

Кривокапић: АНБ искрен партнер институција и грађана

Objavljeno

dana

Кривокапић: АНБ искрен партнер институција и грађана

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Показуjете да jе Агенциjа искрен и поуздан партнер институциjа, али и свих грађана Црне Горе, истакао је премијер на Твитеру

Премијер Здравко Кривокапић честитао је на Твитеру Агенцији за националну безбjедност на преданом, професионалном и обjективном приступу.

– Штитећи све државне органе од малигних утицаjа трећих страна, разоткриваjући незаконитости и сарађуjући са свима без изузетка, показуjете да jе Агенциjа искрен и поуздан партнер институциjа, али и свих грађана Црне Горе – истакао је премијер на Твитеру.ДАН
Nastavite čitati

Politika

Прислушкивање Катнића: Перуничић сјутра у СДТ

Objavljeno

dana

Прислушкивање Катнића: Перуничић сјутра у СДТ

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


На конференцији за медије специјални тужлац Мирослав Турковић саопштио је да је Перуничић данас ухапшен и да ће уз кривичну пријаву бити приведен на саслушање у СДТ

Некадашњи директор АНБ-а Дејан Перуничић сјутра ујутро требало би да буде приведен Специјалном државном тужиоцу на саслушање, сазнаје портал Дан.

Подсјећамо, он је осумњичен за злоупотребу службеног положаја а СДТ ће утврдити да ли има везе са  прислушкивањем канцеларије тужиоца Миливоја Kатнића.

На конференцији за медије специјални тужлац Мирослав Турковић саопштио је  да је Перуничић данас ухапшен и да ће уз кривичну пријаву бити приведен на саслушање у СДТ.

Advertisement

Подсјетимо, припадници специјалног полицијског одјељења ухапсили су јутрос Перуничића.

Подсјећамо, главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да ће се утврдити ко је користио материјал снимљен прислушним уређајима.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije