Povežite se s nama

Tehnologija

Logitech MX Keys Mini je kompaktna, minimalistička tastatura

Objavljeno

dana

Logitech MX Keys Mini je kompaktna, minimalistička tastatura

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsKorisnici nemaju preveliki izbor kada su u pitanju kompaktne tastature – mnoge od njih su mehaničke i namenjene su gejmerima i entuzijastima. Logitech sada ima alternativu koja će više odgovarati nekim korisnicima.

Logitech je predstavio MX Keys Mini bežičnu tastaturu, koja smanjuje originalni dizajn MX Keys modela u manji, minimalistički oblik.

MX Keys Mini nema deo sa brojevima ili druge elemente tastatura pune veličine, ali zato čuva „Perfect Stroke“ sistem koji kombinuje svičeve koji nisu mehanički sa tasterima koji poboljšavaju preciznost kucanja. Tu je i nekoliko novih funkcija, koje ne postoje na većim tastaturama. Ovo uključuje taster za diktiranje za Mac i Windows računare, taster za utišavanje mikrofona i taster za emotikone.

Advertisement

Mini tastatura podržava Android, ChromeOS, Linux, iOS i iPadOS preko Bluetooth ili USB risivera, a moguće je upariti do tri uređaja. USB-C brzo punjenje će omogućiti brzo dodavanje više sati rada ukoliko je to potrebno.

Logitech MX Keys Mini tastatura je dostupna po ceni od 100 dolara, u tamno sivoj, srebrnoj ili roze boji.

Izvor: Engadget

Advertisement

 Benchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Tehnologija

Samsungova najnovija One UI 4 beta donosi stabilan AOSP kod za Android 12

Objavljeno

dana

Autor

Samsungova najnovija One UI 4 beta donosi stabilan AOSP kod za Android 12

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Razvoj Android 12 sistema za Samsung pametne telefone napreduje dobro. Kompanija je danas objavila treću javnu One UI 4.0 beta verziju koja integriše finalizovano AOSP izdanje Androida 12, donosi novu aplikaciju za vremenske prilike i mnoga druga podešavanja.

Advertisement

Treća One UI 4 beta se zasniva na Android 12 bazi integracijom finalizovanog AOSP koda koji je Google objavio ranije ovog meseca. To ne znači da je ovo stabilna verzija, ali je zasnovana na onome što Google smatra „konačnim“ i onome što se takođe koristi na Pixel telefonima, kao što je Pixel 6 Pro koji je nedavno objavljen.

Dalje, ova ažurirana verzija donosi nekoliko ispravki grešaka, uključujući delimično prevedene menije, grešku koja je prouzrokovala resetovanje telefona nakon promene teme, grešku u kojoj Bixby nije radio na zaključanom ekranu i druge probleme koji zvuče pomalo neinteresantno.Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Xiaomi pokrenuo master class kurs mobilne fotografije

Objavljeno

dana

Autor

Xiaomi pokrenuo master class kurs mobilne fotografije

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Saopštenje za javnost

Advertisement

Xiaomi je zvanično objavio početak Xiaomi Master Class serije. Novi projekat posvećen obrazovanju okupiće profesionalne fotografe iz različitih oblasti kao što su portreti, ulična fotografija, monohromatska fotografija i slično i omogućiće im da podele svoja iskustva sa širom publikom.

Xiaomi je posvećen proizvodnji kvalitetnih uređaja sa mogućnostima za kreiranje fotografija visokog kvaliteta koji svima obezbeđuju sredstvo za ispoljavanje svoje kreativnosti. U prvoj godini Xiaomi Master Class kursa profesionalni fotografi će podeliti svoja znanja kada je u pitanju fotografija mobilnim telefonom i, što je još važnije, pričati zašto su rešili da se bave fotografijom i kako su pronašli svoj lični stil, sve to u predavanju koje se zove “The Moments That Made Me”.

Prvi stručnjak koji će podeliti svoja znanja je Čarli Klift, koji se bavi fotografisanjem portreta. Okretao je naglavačke izvršne direktore, krio se u policiji, zapalio kuvare u restoranima sa Michelinovim zvezdicama i razgovarao o miru sa dobitnicima Nobelove nagrade – sve u potrazi za sjajnom fotografijom. Njegov cilj  je da ispriča lične priče sa preokretom neočekivanog.

Advertisement

Radi globalno za niz uredničkih i komercijalnih klijenata, a njegovi radovi su objavljeni i izlagani širom sveta. U svom Xiaomi Master Class-u, on će provesti korisnike kroz ceo proces snimanja portreta od inspiracije, pripreme, podešavanja i rada zajedno sa modelom.

Pored onlajn Xiaomi Master Class-a koji će održati Čarli Klift, Xiaomi će takođe biti domaćin nekoliko oflajn događaja koji će publici omogućiti da se sretne sa majstorima licem u lice i uči od njih u imerzivnom  okruženju.

Advertisement

Xiaomi Master Class o uličnoj fotografiji– Pau Klavero
28. oktobar, Sevilja, Španija

Pau je popularni ulični fotograf sa 1,44 miliona pratilaca na YouTube platformi. Uz podršku vlade Sevilje, Pau je snimio više filmova sa Xiaomi 11T Pro. Na ovom Xiaomi Master Class-u, Pau će podeliti svoje iskustvo mobilne ulične fotografije.

Događaj će se održati istovremeno na različitim lokacijama Univerziteta i Višeg kampusa Cámara de Comercio de Sevilla. Xiaomi Master Class će se održati uživo u glavnom sedištu, u kampusu EUSA, koji se nalazi na adresi Calle Placido Fernandez Viagas, a biće strimovan na različitim mestima, uključujući kampus CITE Campus Cartuja, koji se nalazi na adresi Calle Leonardo Da Vinci 7 , i sedište PICE -a, koje se nalazi u Parkue Empresarial Nuevo Torneo C/ Biologia, 12, kao i u različitim teritorijalnim sedištima u provinciji Sevilja.

Advertisement

26.10.2021 16:14 |

Biznis ITBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Objavljeno

dana

Autor

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Microsoft je izdao mnoge hardverske proizvode u poslednjih nekoliko godina, od masivnog Surface Studio do Surface Duo sa dva ekrana. Međutim, jedan uređaj koji nije stigao do cilja bio je Surface Neo, verzija Duo-a veličine laptopa koja bi koristila Windows 10X. I Neo i Windows 10X su odloženi, ali su sada na sajtu XDA-developers objavljene fotografije Neo prototipa.

Advertisement

Surface Neo je prvi put najavljen u oktobru 2019. kao veliki tablet sa dva ekrana. Slično Duo-u, koji je na kraju objavljen (kao i model druge generacije ovog meseca), Neo je dizajniran za pokretanje jedne aplikacije na svakom ekranu ili za proširenje jedne aplikacije na oba monitora. Microsoft je takođe pokazao dodatak za tastaturu, koji bi pokrio deo donjeg dela (kada je Duo bio na boku) i pretvorio ga u uređaj nalik laptopu.

Maks Vajnbah, izveštač Android police i poznati dojavljivač iz sveta tehnologije, objavio je danas fotografije Surface Neo prototipa „pravo […] iz Kine“. Stvarni ekrani nedostaju (sa napuklim ostacima vidljivim na vrhu i dnu), ali ostatak jedinice izgleda slično onome što je Microsoft najavljivao u donjem videu iz 2019. Spolja izgleda kao veliki Surface Duo, dok iznutra otkriva baterije i neke druge komponente.

 

Advertisement

 

Advertisement

Surface Neo je bio dizajniran za Windows 10X, koji je bio zamišljen kao modernizovana verzija Windows-a za ultrabook računare i uređaje sa dva ekrana. Microsoft je završio razvoj Windows 10X negde početkom 2021. godine, ali su neki od njegovih elemenata dizajna i druge ideje integrisani u Windows 11, koji je konačno objavljen 5. oktobra ove godine.

Microsoft nikada nije zvanično rekao da je Neo otkazan, ali nismo čuli ništa o njemu još od 2019. godine, a Microsoft je potvrdio da odustaje od Windows 10X sistema u maju. Postoji šansa da bi Microsoft mogao ponovo da razmotri tu ideju u budućnosti sa Windowsom 11, ali s obzirom na kontinuirano slab prijem Surface Duo serije, slanje Nea u duboki zaborav bi možda bila bolja ideja.

 

Advertisement

26.10.2021 15:30 |

MobileBenchmark
Nastavite čitati

Najčitanije