Povežite se s nama

Novosti.rs

SVAKO DUŽAN PO 2.500 EVRA: Centralna banka saopštila detaljan presek zaduživanja građana

Objavljeno

dana

EKSPERTI PLAĆALI SAVETE: Iz budžeta za mesec potrošeno 2,5 miliona na konsultacije

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PROSEČNA zaduženost po glavi stanovnika Crne Gore na kraju avgusta je iznosila dve hiljade i 410 evra, a obuhvatala je ukupan dug po osnovu kredita, kreditnih kartica i minusa na računima koje su odobrile banke i mikrofinansijske institucije, saopšteno je iz Centralne banke.

Foto Arhiva

Podaci monetarne institucije pokazuju da je dug za kredite bankama i mikrofinansijskim institucijama na kraju prošlog meseca bio milijardu i po evra. Za kreditne kartice malo iznad 14 miliona, dok je po osnovu prekoračenja na računu, odnosno popularnog minusa ukupno dugovanje stanovništva bilo malo iznad 20 miliona evra.

Statistika Centralne banke, takođe pokazuje, da se zaduženost građana u odnosu na isti period prošle godine povećala za 2,3 odsto.

Advertisement

- Upoređivanjem podataka o zaduženosti fizičkih lica na 31. avgust ove godine sa stanjem na isti dan 2020. godine dolazimo do zaključka da se ukupni dug fizičkih lica po osnovu kredita, kreditnih kartica i minusa povećao za 38 miliona evra, saopštili su iz Centralne banke.

Takođe u izveštaju se navodi da je na kraju prethodnog meseca neko zaduženje kod banaka imalo bezmalo 123.000 građana, što znači da u proseku svaki građanin koji ima neku vrstu zaduženja kod banke duguje više od 12.000 evra. Ako se uzmu u obzir podaci Monstata da je u Crnoj Gori više od 625.000 stanovnika, to znači da je zadužen svaki peti stanovnik Crne Gore.

KREDITI

GRAĐANI najčešće podižu dugoročne kredite i to za rešavanje stambenih pitanja. Za njima slede potrošački krediti, stoji u analizi monetarne vlasti.Novosti
Advertisement

Novosti.rs

UKRAO 1.000 LITARA NAFTE: Policija iz Kolašina privela R. Č. (32)

Objavljeno

dana

Autor

IZVUČENO TELO MLADIĆA IZ REKE CIJEVNE: Mladić se oko 18 časova utopio u reci

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POLICIJA je u Kolašinu rasvetlila četiri teške krađe počinjene na teritoriji grada, na štetu četiri pravna lica.

Foto: B. Dabić

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u produženom trajanju, krivična prijava je podneta protiv R.Č. (32) iz Podgorice, sa prebivalištem u Mojkovcu.

Kako se sumnja, on je od januara do jula ove godine iz teretnih motornih vozila otuđivao gorivo - ukupno oko 1.000 litara dizela.

Advertisement

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

DILOVAO MARIHUANU: U Budvi uhapšen Nikšićanin

Objavljeno

dana

Autor

DILOVAO MARIHUANU: U Budvi uhapšen Nikšićanin

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POSTUPAJUĆI po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, policija je u Budvi, posle pretresa vozila i stana koje koristi, uhapsila Z. D. (31) iz Nikšića, sa boravkom u Budvi.

Foto MUP CG

Pretresom je pronađeno i oduzeto 868,5 grama marihuane, vaga za precizno merenje, kao i PVC folija za pakovanje i novac u iznosu od 2.490 evra.

Nakon privođenja o svemu je obavešten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se Z. D. uhapsi, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i da se uz krivičnu prijavu privede na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Advertisement

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

PREMINULA PORODILJA NIJE IMALA KORONU: Direktorka KC CG – Transportovana je životno ugrožena u našu bolnicu

Objavljeno

dana

Autor

PREMINULA PORODILJA NIJE IMALA KORONU: Direktorka KC CG - Transportovana je životno ugrožena u našu bolnicu

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


DIREKTORKA Kliničkog centra Crne Gore dr LJiljana Radulović potvrdila je da je dva dana nakon porođaja preminula porodilja A. H. (26) u Kliničkom centru Crne Gore.

Foto PR centar

Mlada žena se porodila u Opštoj bolnici Bar.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore istakla je da preminula nije bila inficirana virusom korona. Zakon o zaštiti ličnih informacija pacijenata, objasnila je dr Radulović, ne dozvoljava da se u javnost iznese više detalja o preminuloj A. H.

Advertisement

- Tačna je informacija da je juče u Kliničkom centru Crne Gore preminula porodilja. Zakon o zaštiti ličnih informacija o pacijentima ne dozvoljava mi da iznesem detalje o porodilji. Mogu da kažem da je ona operisana u Opštoj bolnici Bar, da je životno ugrožena transportovana u našu bolnicu, da je urađeno sve da ona ostane živa, međutim, terapija nije dala očekivani odgovor i ona je, nažalost, preminula. To je sve što mogu da kažem zbog zaštite podataka o preminuloj porodilji - kazala je Radulović.

Porodilja A. H. preminula je u sredu u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici u Baru.

A. H. na svet je donela treće dete.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije