Povežite se s nama

Politika

Zeković poručuje Bulajiću: Ukoliko vas partijske naredbe sprječavaju da radite u skladu sa Ustavom, podnesite ostavku

Objavljeno

dana

Zeković: URA nije osvojila 14 mandata nego pet, Abazović iznosi neistine

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Socijaldemokratska partija poziva potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prekine da blokira rad Skupštine kršeći Ustav i poslovnik, ili da ukoliko ga partijske obaveze onemogućavaju da radi zakonito, da podnese ostavku, saopštio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a.

“Iako ga Ustav i Poslovnik obavezuju da zakaže sjednicu Skupštine potpredsjednik Bulajić onemogućava poslanicima da pitaju premijera i ministra o neaktivnosti Vlade u vremenu izražene ekonomske i socijalne krize. Imamo enorman rast cijena energenata, rast cijena svih životnih namirnica, štrajk poljoprivrednika, Vlada služi samo za potrebe ministara, a potpredsjednik Skupštine onemogućava instituciju kojom rukovodi da vrši svoju ustavnu funkciju”; kaže Zeković.

Kako dodaje, Poslovnik u članu 187 obavezuje Bulajića da zakaže posebnu sjednicu Skupštine sa dnevnim redom Premijerski sat i poslanička pitanja.

Advertisement

“I prošle godine su, u skladu sa Polsovnikom 25.03.2021. i 28.04.2021. održane sjednice sa ovim dnevnim redom. Poslanici su onemogućeni da vrše ne samo kontrolnu, već i zakonodavnu funkciju. Niz zakona koji su u skupštinskoj proceduri ne mogu biti razmatrani, usljed činjenice da g. Bulajić blokira rad Skupštine, zbog čega trpe građani. Crna Gora je jedina država koja nije donijela niti jednu antikriznu mjeru i na taj način pomogla svojim građanima i privredi.

Uprkos svemu navedenom g. Bulajić odbija da zakaže sjednicu Skupštine kršeći Ustav Crne Gore i Poslovnik Skupštine Crne Gore.

Pred g. Bulajićem stoji dilema, da li će raditi „sve što odluči DF“, kako je najavio Andrija Mandić, ili će raditi u skladu sa Ustavom i Poslovnikom. Ukoliko Vas partijske naredbe sprječavaju da radite u skladu sa Ustavom, podnesite ostavku i oslobodite ključnu instituciju partijskih okova”, zaključuje Zeković.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Ivanišević o slučaju Vladimira Božovića: Nadam se da ovaj čovjek poznaje stid

Objavljeno

dana

Autor

Ivanišević o slučaju Vladimira Božovića: Nadam se da ovaj čovjek poznaje stid

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Ivan Ivanišević ambasador Crne Gore u Francuskoj komentarisao je slučaj bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića koji se i dalje predstavlja kao nosilac te funkcije.

”Kad elementarna pristojnost, čojstvo i profesionalna odgovornost pokleknu pod najnižim porivima”, napisao je Ivanišević komentarišući saopštenje kabineta Predsjednika Crne Gore u kojem navode da će tražiti zabranu ulaska Božovića u Crnu Goru zbog toga što se i dalje predstavlja kao ambasador Srbije.

”Nadam se da ovaj čovjek poznaje stid. Zbog njega samog. Zbog funkcije, koju je u ime Republike Srbije, obavljao u našoj državi”, kazao je Ivanišević.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Kabinet Đukanovića: Pismo Vučićevog saučešća stiglo sa adrese Vladimira Božovića, još jedan čin nepoštovanja institucija CG

Objavljeno

dana

Autor

Đukanović uputio saučešće Zemanu: Tužne slike iz prijateljske Češke

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima dvoje djece, a šestoro povrijeđeno. Pismo je upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića.

Iz kabineta Đukanovića podsjetili su javnost Crne Gore da je Vladimir Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

“Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija”, istakli su u saopštenju.

Advertisement

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Kabinet Predsjednika Crne Gore će, kako su najavili, ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane Vladimiru Božoviću.

“Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

DF sjutra donosi odluku o Sudskom savjetu

Objavljeno

dana

Autor

Lideri DF-a povodom potpisivanja Ugovora sa SPC: Crna Gora se vraća svojoj vjekovnoj duhovnoj i moralnoj vertikali

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjedništvo Demokratskog fronta sjutra će donijeti odluku oko Sudskog savjeta, saznaje Dan.

Sjednica predsjedništva partije biće održana u 18 sati.

Poslanici će na sjednici koja će biti održana 16. avgusta odlučivati o Sudskom savjetu, a spisak kandidata dobio je zeleno svijetlo na Odboru za politički sistem.

Advertisement

Oni su ranije donijeli odluku kojom su profesori Pravnog fakulteta Radoje Korać i Nebojiša Vučinić kao i advokati Dragan Šoć i Fikret Kurgaš izabrani za kandidate iz reda uglednih pravnika za Sudski savjet.

Poslanici DF-a Slaven Radunović, Predrag Bulatović i Jovan Vučurović tada su bili uzdržani.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije