Povežite se s nama

Politika

Kovač: Četiri člana radne grupe prihvatila nacrt Temeljnog ugovora, predstavnici SPC ga načelno prihvatili

Objavljeno

dana

Kovač sa predsjednikom Sindikata UIKS-a: Pokrenućemo proceduru rješavanja problema radnog staža, prihoda i stalnog zaposlenja

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Srpska pravoslavna crkva (SPC) u načelu je prihvatila radnu verziju Temeljnog ugovora, kazao je ministar pravde Marko Kovač. On je demantovao navode da je samo on bio za ovu verziju, dok su ostali članovi radnog tima bili uzdržani i navodi da su četiri člana prihvatile taj radni dokument.

On je novinarima, nakon panela “Kako vladavinu prava uvesti u Crnu Goru?“ konferencije Centra za građansko obrazovanje, rekao da se potpisivanje Temeljnog ugovora očekuje nakon što kompletna procedura bude završena.

Kovač je naveo da tekst mora ići prvo na Vladinu komisiju, a poslije toga na Vladu.

Advertisement

“Vjerovatno i od SPC mora proći određenu procedure, tako da će nakon svih tih procedura, sporazumom biti dat termin, nadam se, potpisivanja Temeljnog ugovora”, rekao je Kovač.

On je demantovao navode da je samo on bio za ovu verziju, dok su ostali članovi radnog tima bili uzdržani.

“Radna verzija od pravnog tima Vlade je usaglašena u ponedjeljak. Od pet članova radnog tima, četiri su prihvatile taj radni dokument. On je predočen predstavnicima SPC koji su ga prihvatili načelno”, rekao je Kovač.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Kovačević: Ne bi valjalo da je DPS spao na to da ga Damjanović brani od Bojovića

Objavljeno

dana

Autor

Kovačević: Ne bi valjalo da je DPS spao na to da ga Damjanović brani od Bojovića

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Politička promjena u Crnoj Gori učinila je da mnoge marginalne političke pojave dobiju prostor napadom na ljude od integriteta i kredibiliteta, poručio je Malik Kovačević, izvršni koordinator Kluba GI “21. maj”.

Jedan od takvih je, smatra on, i Aleksandar Aca Damjanović, predśednik opskurne organizacije CKM, koja svojim cirkuskim djelovanjem samo nanosi štetu suverenističkom bloku.

“Taj isti Aca, lider te takozvane crnogorske kulturne mreže se našao da priča o obrazu Rada Bojovića i djelovanju GI “21. maj”.

Advertisement

Taj isti Aca i njegova takozvana crnogorska kulturna mreža koja je ,,srpskoj majci” Svetlani Ceci Ražnatović dodijelila takozvani crnogorski oskar popularnosti.

Reći samo ovo, bilo bi dovoljno da shvatimo ko je i kakav je čovjek Aca, ali osim ovog “uspjeha” i uloga u borbi za Crna Goru, on se može pohvaliti i napadom na časni FCJK i napadima na druge slobodne ljude u ovoj zemlji”, poručio je Kovačević.

Ne bi, kako dodaje, valjalo da je DPS spao na to da ga Aca Damjanović brani od Rada Bojovića koji je svoju posvećenost Crnoj Goru odavno dokazao.

Advertisement

“Jedinstveni suverenistički blok je realna težnja svih dobromislećih ljudi u ovoj zemlji koji vole Crnu Goru, ali ne i pomenutog Damjanovića i njemu sličnih koji busanjem u patriotske grudi na Vučićevim medijima, očito želi da nanese štetu tom bloku, zarad određenih, vjerovatno finansijskih usluga”, rekao je Kovačević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Leković: Joković roni suze zbog fotelje

Objavljeno

dana

Autor

Leković: Joković roni suze zbog fotelje

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Sve što je Joković ponio kad je prodao “baraku” DPS-u bili su milioni, koje je, po sopstvenom priznanju Abazovića, dobio za koalicioni aranžman sa DPS-om a obraz je očito ostavio u Kini gdje je kupovao patike po 8e, a narodu Crne Gore ih prodavao po 100 eura, naciju je ostavio u DPS-u, gdje se predstavljao kao Crnogorac, a sve vrijeme tvrdio da je Srbin, kako bi se lakše iskeširao kao i svi drugi profiteri, a lažni političari, saopštio je Momčilo Leković, predsjednik mladih Demokratske Crne Gore.

“Kod ovog izuzetno oštroumnog čovjeka rušenje narodne Vlade i Bečića sa DPS-om i umjesto njega postavljanje Đurovićke iz časnog SNP-a i izbor DPS Vlade je pošteno, a rušenje DPS Vlade, ovog malog DPS-ovca i milionera je nepošteno. Kad dobiješ aplauz za ovu genijalnost javi se da i mi aplaudiramo, do tada ti je samo ostalo cmizdrenje i plakanje za funkcijama. I zaista to smiješno izgleda kad jedan mali DPS-ovac, a ostrašćeni milioner roni suze zbog fotelje, zaboravljajući da ga je upravo DPS birao za potpredsjednika, kao i ostale njegove ministre i predsjednicu Parlamenta, koja smijeni jednog od najboljih vojnika i generala Đurovića, a postavi kadar DPS-a”, navodi Leković.

Zaboravio je, kaže, ovaj mali DPS-ovac da je glasovima DPS-a smjenjivao sve kadrove Demokrata i dovodio na njihova mjesta velike DPS-ovce.

Advertisement

“I sad kad je prodao sve što je imao plače za foteljom kao Koreanci za Kim Džong Unom.

I na kraju, pozdravi Vlada Pavićevića i poruči mu, da ako još jednom napiše tekst o časti bilo koga iz Demokrata, a ti ga kao i do sad samo potpišeš, građani Crne Gore će imati prilike da se sa čašću ovog svačijeg igrača i te kako upoznaju”, zaključuje Leković.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

PROVOKACIJA Lider DVERI poručio iz Petrovca: Bićemo opet ista država, samo lagano, ljetujem u svojoj zemlji

Objavljeno

dana

Autor

PROVOKACIJA Lider DVERI poručio iz Petrovca: Bićemo opet ista država, samo lagano, ljetujem u svojoj zemlji

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Srpski ultra-desničar Boško Obradović, lider tamošnjeg pokreta Dveri, ljetuje u Lučicama kod Petrovca, što je iskoristio da pošalje poruku kako će Crna Gora i Srbija opet biti dio iste države.

On je objavio dvije fotografije iz Lučica, jednu iz devedesetih godina, a drugu nastalu danas – obje na istom mjestu na plaži u Lučicama.

“Jesmo li rekli da se ljetuje samo u našoj zemlji? Crna Gora i Srbija – to je jedna familija. Biće to ponovo jedna država, samo lagano”, napisao je Obradović na Twitteru.

Advertisement

Obradović je poznat po šovinističkim stavovima, a o Crnoj Gori je nebrojeno puta govorio kako je bila pod ‘komunističkom okupacijom’, da je u pitanju srpska država i slično.

Ne mnogo drugačije stavove iznosio je i o nekoliko drugih država sa kojima se Srbija graniči, a njegov je desničarski pokret poznat i po homofobiji, porukama protiv migranata i ostalih grupa koje nijesu po volji radikalnoj desnici.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije