Povežite se s nama

Vodeni Sportovi

MI: Dukić i Marković napreduju, medalja nije daleko

Objavljeno

dana

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Nastavljeno je takmičenje u jedrenju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a posle trećeg dana i šest regata, u konkurenciji koja je veoma blizu one na šampionatima Evrope, Ilija Marković zauzima šesto, a Milivoj Dukić osmo mesto.

Jedriličari iz Crne Gore su ostvarili napredak, učvrstili su se u TOP 10, a u nastavku takmičenja, mogu da maštaju i o borbama za medalju. Podsećanja radi, do kraja Igara, ostalo je još pet regata, a samim tim i dosta prilika da se Dukić i Marković još više primaknu pobedničkom postolju.

JK Delfin

Ilija Marković je tokom trećeg dana zauzeo osmo i peto mesto, pa se sa kote devet, probio na kotu šest. Dukić je bio deveti i četvrti, pa je sa 10. mesta, stigao do osmog mesta.

Lidersku poziciju posle tri dana, drži Žan Baptist Bernaz iz Francuske, drugi je Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a na trećem mesto je Žan Luka Zelko iz Slovenije.

Advertisement
Bogee Toth/sailingacademygc

Od ostalih jedriličara iz regiona, Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 15, Nikola Banjac iz Srbije na koti 16, Stipe Gašpić iz Hrvatske je na koti 17, a Liam Orel iz Slovenije na koti 18.

Takmičenje se nastavlja 30. juna, a zatim sledi dan pauze. Ostaje nam da jedriličarima iz regiona poželimo mnogo uspeha i dobar vetar.Sportklub
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vodeni Sportovi

Klakor i Marković za SK: Spremni smo za šampionat sveta

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
JK Delfin Tivat

Jedriličarska reprezentacija Crne Gore, u sastavu, Milivoj Dukić, Ilija Marković, Nikola Golubović, pod komandom selektora Ilka Klakora, morala je da promeni plan priprema, pa je usled nedostatka finansijskih sredstava, umesto u Marseju, gde će biti olimpijsko regatno polje, deset dana intenzivno radila u Ulcinju.

Uslovi za rad su bili idealni, sve što je planirano odrađeno je maksimalno, a zatim su se misli usmerile ka novim, velikim iskušenjima, a prvo u nizu je Svetsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled Crne Gore braniti selektor Ilko Klakor i mladi Ilija Marković.

JK Delfin

„Uslovi za rad su bili idealni. Maksimalno smo iskoristlli proteklih deset dana, podigli smo nivo fizičke i taktičke forme za period koji sledi, ali se iskreno nadam da ćemo naredne godini imati mogućnost da deo priprema odradimo na regatnom polju, na kojem će biti održane Olimpijske igre, kojima težimo i koje su primarni cilj“, naglasio je za Sport Klub, Ilko Klakor pa nastavio:

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

„Sada sve misli usmeravamo ka Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine. Ilija Marković je imao sjajnih rezultata tokom ove godine. Bio je u zlatnoj grupi na seniorskom Evropskom prevenstvu, bio je deseti na Evropskom prenstvu za jedriličare do 21 godine. Teško je u našem sportu davati prognoze, mnogo toga zavisi od uslova na regatnom polju, koncentracije, fokusa. Spremni smo, primarni cilj je plasman u finale, odnosno zlatnu grupu, a posle toga možemo da pričamo o novim ciljevima i dostignućima“.

JK Delfin/Duško Miljanić

Ilija Marković deluje odlučno i samouvureno. Napreduje iz dana u dan, na pomenutom Evropskom prenstvu je ostvario veliki uspeh, plasmanom u TOP 10, ali je ostao veliki žal jer je zbog problematičnih sudijskih odluka ostao bez prilike da se bori za medalju. Nedavno je na Mediteranskim igrama, u seniorskoj konkurenciji, osvojio osmo mesto.

„Spreman sam za Svetsko prvenstvo koje sledi. Kao i na svakom velikom takmičenju, cilj je da svaku regatu odjedrim maksimalno fokusirano, sa što je moguće manje grešaka. Daću sve od sebe da stignem do finala, odnosno zlatne grupe, a zatim, nadam se, sledi borba za plasman u TOP 10. U ovom trenutku obećavam da ću dati sve od sebe da nastavim nisku uspeha koje su jedriličari iz Crne Gore, uključujući i mene, ostvarivali u godini koja je u toku“.

Advertisement
JK Delfin

Svetsko prvenstvo u Portugaliji, Vilamuri, na programu je od 22. do 28. avgusta. Podsećanja radi, Ilija Marković je prošle godine na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine zauzeo sjajno deveto mesto u paklenoj konkurenciji, koja ga očekuje i u Portugaliji.Sportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Srbija sa 15 predstavnika na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
FOTO: Kajakaški savez Srbije

Evropsko prvenstvo u kajaku počinje u četvrtak 18. avgusta u Minhenu.

Reprezentaciju Srbiju predstavljaće ukupno 15 takmičara raspoređenih u 14 posada. Za što bolji plasman u Nemačkoj boriće se sledeće posade:

Advertisement

K4 500 olimpijska: Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Stefan Vekić i Strahinja Stefanović, K1 500 neolimpijska: Bojan Zdelar, K1 1000 olimpijska: Bojan Zdelar K2 1000 neolimpijska: Anđelo Džombeta, Ervin Holpert

K4 1000 neolimpijska: Milenko Zorić, Mihajlo Subotić, Marko Subotić, Branko Lagundžić, K1 200 neolimpijska: Marko Novaković, K2 200 neolimpijska: Marko Novaković, Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Marija Dostanić, Kristina Bedeč, K1 500 olimpijska: Marija Dostanić, K1 1000 neolimpijska: Kristina Bedeč, K 1 5000 neolimpijska: Kristina Bedeč K1 200 neolimpijska: Milica Novaković, C 1 200 olimpijska: Tijana Arsić

U para kajaku Srbija će imati dvojicu aduta: KL 2 200: Vuk Radovanović, KL 3 200: Strahinja Bukvić

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Martinović bez druge medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
Savez za Sinhrono plivanje Srbije

Na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u nedelju je održano i drugo finale, solo slobodno, za muškarce u umetničkom plivanju. Srpski predstavnik Ivan Martinović koji je pre dva dana u solo tehničkom programu osvojio bronzu, ostao je bez medalje.

Ivan je u petak osvojio bronzu, a u drugom nastupu zauzeo je četvrto mesto.

Advertisement

Dominantno je do zlata, drugog na ovom šampionatu, došao dvostruki svetski šampion Đorđo Minisini sa ukupnom ocenom 88.4667.

Španac Fernando Dijaz del Rio osvojio je srebro (83.3333), a bronzom se okitio Francuz Kventin Rakotomalala koji nije nastupao u petak (78.0000).

Martinović je za svoj nastup ocenjen sa ukupno 68.5333, a na ovom prvenstvu ga očekuje još nastup u mešovitom duetu.

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije