Povežite se s nama

Novosti.rs

SIN DONEO DROGU U ŠKOLU, MAJKA PLATILA KAZNU: Bizaran slučaj u Budvi

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


TRINAESTOGODIŠNJI dečak u školu doneo marihuanu, majka kažnjena novčano.

Foto: B. Dabić

Advertisement

Zbog prekršaja zanemarivanja u vaspitanju i podizanju svog deteta Sud za prekršaje u Budvi izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 250 evra državljanki Rusije Z.V. (46).

- Okrivljena je sankcionisana jer je 13. maja utvrđeno da njen trinaestogodišnji sin u Drugoj osnovnoj školi u Budvi poseduje manju količinu opojne droge marihuana, o čemu je Upravu policije obavestilo osoblje škole - saopštio je predsednik Suda za prekršaje u Budvi sudija Marko Đukanović.

BONUS VIDEO: HAPŠENJE STEČAJNE MAFIJE U CRNOJ GORI - Priveden Blažo Jovanić

AdvertisementNovosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

ŠTA JE PRETHODILO MASAKRU NA CETINJU? Monstrum imao zakazan pregled kod psihijatra – mislio da mu komšije bacaju magiju

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


UBICA sa Cetinja Vuk Borilović (34), koga je likvidirao jedan od meštana naselja Medovina, u poslednje vreme ponašao se čudno i pokazivao je znake paranoičnog ponašanja, navode meštani.

Foto: Društvene mreže

Advertisement

Napao komšiju pre 15 dana, lomio mu stvari po kući?

Borilović, samo 15 dana ranije, upao je kod komšija i polomio im stvari.

Juče popodne, prema rečima upućenih, trebalo da ode u Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti, zbog psihičkih problema koje je imao u poslednje vreme, prenosi crnogorski Standard.

Ženu i troje dece nedavno je odveo u Herceg Novi, a njegovi sugrađani tvrde da je bio prilično povučen, ali da je u poslednje vreme umislio da ga komšije progone i da bacaju čini na njega, da ga potkradaju, zbog čega je nedavno postavio i nadzorne kamere.

Advertisement

Nakon što je pucao u Martinoviće, on je nazvao Miloša Martinovića i rekao mu da mu je pobio familiju.

Zatim je ušao u kuću drugih komšija gde je ubio još dve osobe. Među žrtvama masakra našao se i ujak napadača, koji je kad je čuo za krvavi pir sestrića krenuo da ga spreči u daljem pohodu na komšije.

NJega je, kako navodi očevidac, sestrić ubio jednim hicem u predelu grudi.

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

HRONOLOGIJA MASAKRA NA CETINJU: Uprava policije Crne Gore objavila šta se dešavalo kad je Vuk Borilović počinio nezapamćen zločin

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


UPRAVA policije CG saopštila je šta se hronološki dešavalo na Cetinju kada je Vuk Borilović počinio nezapamćeni masakr.

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

Advertisement

U navodu policije stoji da je dežurna služba bezbednosti Cetinje u 15.30 obaveštena od strane više građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

 - Takođe, na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode - navode iz policije.

Na lice mesta hitno su upućene policijske patrole koje su prilikom dolaska, u blizini naselja Medovina, čuli pucnje, vrisku i galamu meštana.

Advertisement

 -  Istovremeno, videvši ih osumnjičeni V.B. je upotrebio vatreno oružje prema policijskim službenicima koji su, usled ispunjenosti zakonskih uslova, uzvratili upotrebom vatrenog oružja u cilju onesposobljavanja napadača. Tada je od strane policijskih službenika u pravcu izvršioca teškog krivičnog dela ispaljeno oko 20 projektila - dodaje se u saopštenju.

Ističu i da je prilikom razmene vatre u ovom događaju, jedan policajac ranjen u predelu glave.

 - Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti - piše u saopštenju.

Advertisement

UP pojašnjava da nisu izlazili sa saopštenjima za javnost "iz objektivnih razloga", odnosno sve dok nesumnjivo nisu bile utvrđene činjenice i posledice u ovom, za crnogorske okolnosti, nezapamćenom zločinu.

 - Verujemo i da je to bio jedini odgovoran pristup, a posebno imajući u vidu da bi objavljivanje bilo kakvih nedovoljno proverenih informacija, a takvih je imajući u vidu osobenost okolnosti bilo mnogo i mogle su voditi negativnim posledicama. Takođe, odmah po izveštavanju policijskih službenika o okolnostima na licu mesta i lociranja ranjenog počinioca teških krivičnih đela, kao i blokiranja dela područja radi zaštite građana i stvaranja preduslova za delovanje taktičke jedinice, otpočeta je procedura angažovanja specijalne taktičke jedinice (PTJ), a u međuvremenu je nastupila i smrt V.B. - navodi se u saopštenju.

 - I dalje se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada tačno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se proveravaju daljim policijsko – tužilačkom aktivnostima - kažu u UP.

Advertisement

Uprava policije je najavila da će shodno svojim procedurama, u okviru kompletnog utvrđivanja činjenica o ovom slučaju, proveriti i sva postupanja svojih službenika kako bi merodavno utvrdili da li su ona bila u skladu sa zakonom i standardima.

 - U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posledičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda. Uprava policije apeluje na solidarnost i da se ovaj tragični događaj ne zloupotrebljava u javnom životu i na društvenim mrežama, kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst, jer zlonamerno, netačno i neutemeljeno iznošenje činjenica u odnosu na pojedince, kao i na slijed događaja, nije izraz ni poštovanja prema žrtava, niti pomaže nadležnim institucijama da sve procedure okončaju u skladu sa zakonom. Veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, saopštenja i ponašanja da se spriječe bilo kakvi povodi za dalje konflikte između porodica, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorenjeni na području Crne Gore. Konačno, apelujemo i na medije da koriste komunikaciju sa policijom i tužilaštvom i da, shodno profesionalnim standardima, proveravaju sve navode na ovim adresama pre objavljivanja. Uprava policije će nastaviti da informiše javnost o svim detaljima ovog slučaja, a izražavamo nadu i da će javnost imati razumevanja da svaka informacija koju Uprava policije daje zahteva višestruke provere  to zaheva određeno vreme -navode u policiji.

BONUS VIDEO:

Advertisement

ZANEMELO CETINJE: Život u crnogorskoj prestonici utihnuo dan nakon velike tragedijeNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

ISTRAGA DA UTVRDI KO JE UBIO BORILOVIĆA: Formiran predmet, oglasilo se Više državno tužilaštvo u Podgorici

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


VIŠE državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom jučerašnjeg događaja na Cetinju, saopštila je rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica.

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

Advertisement

Ona je u saopštenju podsetila da je Vuk Borilović vatrenim oružjem ubio 10 i ranio 6 osoba, dok je nakon toga i on ubijen.

- Tako da će se tek nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji koje su u toku, a u cilju potpunog resvetljavanja predmetnog događaja te sprovođenja veštačenja po naredbi ovog tužilaštva, kao i saslušanja svedoka očevidaca doći do dokaza ko je lišio života lice V.B. - kaže se se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva. 

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije