Povežite se s nama

Crna Gora

Sjutra pretežno sunčano i veoma toplo

Objavljeno

dana

Prvi dan 2022. godine biće sunčan i topao za ovo doba godine

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Vrijeme sjutra – pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti.

U popodnevnim satima, uglavnom u sjevernim predjelima, uz promjenljivu oblačnost ponegdje kiša ili pljusak i grmljavina, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha 11 do 25, najviša dnevna do 38 stepeni.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Baranin se zakucao u potporni zid tunela Sozina, prevezen u Klinički

Objavljeno

dana

Autor

Baranin se zakucao u potporni zid tunela Sozina, prevezen u Klinički

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u tunelu Sozina povrijeđen je S.B. (1962) iz Bara. Zbog udesa, saobraćaj je u prekidu i stvaraju se velike kolone.

S.B se, kako je Primorskom portalu saopštio rukovodilac ODT u Baru, tužilac Radovan Đurišić  zakucao u potporni zid po sredini tunela.

S.B. je prevezen u KBC, a za sada se ne zna priroda povreda.

Advertisement

U udesu nije bilo drugih učesnika.

Očekuje se da uskoro saobraćaj bude normalizovan.

Uviđaj je u toku.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Abazović: Prosvjetnim radnicima biće brzo ponuđeno rješenje

Objavljeno

dana

Autor

Abazović o Otvorenom Balkanu: Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Prosvjetnim radnicima u Budvi, koji štrajkuju zbog višegodišnjeg čekanja rješavanja stambenih pitanja i kašnjenja gradnje stambene zgrade, biće brzo ponuđena jedna vrsta rješenja, kazao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je novinarima, nakon obilaska Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), kazao da se za te radnike traži rješenje, dodajući da je riječ o naslijeđenom problemu, koji nema nikakve veze sa Vladom.

“To je problem sa investitorom, koji je bio jako neodgovoran, i koji sad traži dodatna sredstva zato što nije zadovoljan cijenom. Ima milion problema ali i za njih ćemo naći rješenje. Ali ono mora da im bude prihvatljivo”, kazao je Abazović.

Advertisement

Upitan kad mogu očekivati konkretne poteze, on je kazao da se na tome intenzivno radi.

“Biće im ponuđena jedna vrsta rješenja vrlo brzo”, rekao je Abazović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Vuković: Javni servis ponovo nije otkrio izvor podataka

Objavljeno

dana

Autor

Vuković: RTCG prekršila programske principe i kodeks novinara

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednik Skupštine Media centra Duško Vuković kazao je da menadžmenta RTCG ponovo nije otkrio izvor podataka, odnosno na osnovu kojeg zvaničnog mjerenja su imali najveću gledanost u julu ove godine, što je, ističe, i bio povod za reagovanje Media centra.

“Menadžment je time dodatno potvrdio naše sumnje i navode da šire lažne vijesti. Tim prije jer se gledanost Parlamentarnog kanala uopšte ne prati”, naveo je Vuković u reagovanju.

On je poručio kako bi bilo dobro da se iza reagovanja na saopštenje Media centra potpiše njegov autor.

Advertisement

“Jer to reagovanje sigurno nije pisalo kolektivno tijelo, eufemistički oslovljeno sa Menadžment RTCG u objavi na portalu RTCG. Bilo bi pošteno da javnost zna ko je iz RTCG obmanjuje, tim prije jer su, pouzdano znamo, dokumenta za koja smo kazali da nedostaju na web sajtu RTCG objavljenja tek nakon našeg saopštenja”, istakao je Vković.

Kako je naveo, menadžment RTCG je, obmanuo javnost tvrdnjom da se na web sajtu nalazi nešto čega nije bilo u momentu slanja našeg saopštenja.

“Nakon saopštenja Media centra, na web sajtu RTCG su postovani izvještaji o realizaciji programskih planova za 2021. i izvještaj o istraživanju javnog mnjenja, koga je i sada pretragom lakše otkriti na web stranici OEBS-a, nego na web sajtu RTCG”, dodao je Vuković.

Advertisement

On naglašava da podaci, “iz konačno na web sajtu RTCG objavljenog istraživanja iz juna ove godine govore u prilog onome na šta ukazuje Media centar – aktuelni generalni direktor RTCG Boris Raonić se nakon godinu dana direktorovanja jedva primakao rezultatu bivšeg generalnog diektora Rada Vojvodića iz 2013, kada je povjerenje u TVCG bilo 26 odsto”.

“Ne treba gospodina Raonića da boli to što nije bolji od Andrijane Kadije i Vladana Mićunovića, koji su u martu 2018. godine (usred države “zarobljenih institucija”), doveli RTCG na prvo mjesto po povjerenju građana. Nijesu reforme u RTCG počele od Raonića, koji je za godinu dana mandata izvršio više od 40 izmjena u Aktu o sistematizaciji. Suštinske promjene su započete u 2017. i 2018, kada je dvojac bez partijskih kormilara (Kadija-Mićunović) vodio nacionalni medijski javni servis”, poručio je Vuković.

Ističe da ostaje pri mišljenju da je metodologija sabiranja podataka gledanosti različitih kanala Javnog medijskog servisa besmislena i gruba manipulacija, bez obzira na to što se menadžment RTCG pozvao na autoritet Evropske radiodifuzne unije (European Broadcasting Union – EBU).

Advertisement

Podsjeća da su iz Menadžmenta RTCG-a saopštili sljedeće: “Otvorenost prema konstruktivnom dijalogu, saradnja sa međunarodnim institucijama i primjena evropskih standarda predstavljaju granične vrijednosti okvira unutar kojeg djeluje nova uprava RTCG. Nemamo namjeru da se vraćamo unazad u lokalne neozbiljne rasprave o partijskim i klanovskim interesima, koji su kolektivno ugroženi ovim promjenama”.

“O tome koliko su RTCG i aktuelni generalni direktor Raonić otvoreni za sugestije i kritike govori podatak da su skoro sva kritički intonirana saopštenja Media centra na račun nove uprave bila ignorisana od urednika”, kazao ejj Vuković.

Koliko im je stalo do uvažavanja mišljenja drugih i poštovanja vlastitih programskih principa i profesionalnih standarda ocjenjuje, govori to, što nastavljaju da, suprotno svojim internim aktima, na portalu objavljuju problematične ankete, na šta im je Media centar svojevremeno skrenuo pažnju.

Advertisement

“Oko politizacije RTCG govore podaci koje smo već mnogo puta ponovili i nastavićemo da to činimo, potpuno uvjereni da time doprinostimo istinskom reformisanju RTCG u medijski javni servis: jedan član Savjeta RTCG je izabran nezakonito, generalni direktor Raonić je izabran nezakonito, direktorica TVCG je izabrana nezakonito”, zaključuio je Vuković.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije