Povežite se s nama

Politika

Laličić: Ova Vlada ima zadatak da povrati, za vrijeme ekspertske Vlade, ozbiljno narušen imidž Crne Gore kao poželjne investicione destinacije

Objavljeno

dana

Laličić: Dokazi svjedoče da je Komnenović iznio neistine na moj račun

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanica Demokratske partije socijalista Jovanka Laličić tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, ukazala je na činjenicu da je istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju nešto što je zavrijedilo pažnju, ne samo crnogorske javnosti, već i mnogo šire, ali i podijelilo stručnu i laičku javnost Crne Gore posebno na relaciji NVO, turističkih poslenika, udruženja i drugih s jedne strane i Vlade s druge strane.

Pitanje nafte i gasa, kako je kazala, je dodatno aktuelizovano usljed povećanja cijena energenata posebno nafte i energetske krize, koja je nastala zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Ona je istakla da su predviđanja stručnjaka bila takva da bi razvoj naftne industrije donio mnogo veće prihode od turizma, što bi u kraćem roku genereisalo sveukupni ekonomski razvoj.

Advertisement

Podsjetila je, između ostalog, i na jedan megarazvojni projekat.

“Podvodni energetski kabl između Crne Gore i Italije, čija je vrijednost preko milijardu eura, stavljen je u funkciju za vrijeme mandata 41. Vlade Crne Gore”, kazala je ona.

Na kraju svog izlaganja Laličić je izrazila nadu da će, u periodu koji dolazi, Crna Gora biti prepoznata po ovakvim i sličnim projektima i da će se ubrzo vratiti, za vrijeme 42. Vlade ozbiljno narušen imidž Crne Gore kao poželjne investicione destinacije.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

CDT: Nastavljeno podrivanje demokratije

Objavljeno

dana

Autor

CDT: Vlada umjesto usvajanja Temeljno ugovora da utvrdi prijedlog teksta na način rimjeren demokratskim društvima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izglasavanjem “zetskih” zakona promijenjena je podgorička izborna jedinica u sred izbornog procesa, poručuju iz Centra za demokratsku tranziciju.

“Ta pojava se u literaturi zove gerrymandering i predstavlja opasnu izbornu manipulaciju. Partije nijesu izvukle pouke iz onakvog odlaganja izbora. Nastavljaju sa podrivanjem demokratije!”, navodi CDT na Tviteru.

Podsjetimo skupština je sinoć usvojila izmjene dva zakona kojim je predviđeno da Zeta dobije status opštine, ali i da građani Zete ne glasaju na lokalnim izborima u Podgorici koji su raspisani za 23. oktobar.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Bošnjačka stranka će se sjutra odrediti o inicijativi za smjenu Vlade

Objavljeno

dana

Autor

BS odgovorila Vučuroviću: Turska je dokazani prijatelj Crne Gore, zahvalni smo što će pomagati našim državljanima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Bošnjačka stranka na sjutrašnjoj sjednici Predsjedništva te partije odlučiće kako će se odrediti prema inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, kazao je portparol te stranke Adel Omeragić.

Sjednica na kojoj će se o tome glasati zakazana je za petak, 19.avgust. Inicijativu su trećeg avgusta, nakon tajnovitog potpisivanja ugovora između Vlade i SPC, predali predstavnici DPS-a, SDP-a, SD-a, LP i DUA, što je ukupno 36 poslanika. To znači da je za smjenu vlade neophodno još pet glasova.

Bošnjačka stranka je i ranije najavila da će se prema o ovoj inicijativi odnijeti odgovorno, te da će odluku donijeti organi partije.

Advertisement

Podsjetimo, danas je i dio bivše parlamentarne većine, predvođene DF-om i Demokratama, predao u skupštinsku proceduru novu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi i smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Zirojević: Izdajnik Abazović uspio da pomiri Crnu Goru, svi okupljeni oko jednog cilja – rušenja najgore Vlade

Objavljeno

dana

Autor

Zirojević: Kamo sreće da Matija Bećković više nikad ne uđe u Crnu Goru

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izdajnik Abazović je konačno uspio da pomiri Crnu Goru, kazao je portparola Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević nakon što je i dio poslanika bivše vladajuće većine podnio inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

“Nakon što je ostvario svoj dječački san i pošao na Formulu 1, Dritan Abazović je, po svemu sudeći, ispunio još jedan san – ujedinio je i pomirio Crnu Goru. I to kako je pomirio i ujedinio – na današnji dan je 68 od ukupno 81 poslanika jedinstven u stavu da je Abazoviću istekao rok trajanja i da mu je mjesto na smetlištu crnogorske politike”, kazao je Zirojević.

Među tim poslanicima ima, ističe on, i Crnogoraca, i Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata…

Advertisement

“Svi okupljeni oko jednog cilja-da sruše najgoru Vladu u Crnoj Gori od onih okupacionih do danas. Zato ne treba imati šesto čulo niti sposobnost predviđanja budućnosti da bismo prognozirali-pade Dritan kao da ga ni bilo nije. Mi ćemo ga možda i zaboraviti,ali tužilac ne smije”, kazao je Zirojević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije