Povežite se s nama

Politika

DF rekao šta je imao, da vidimo dokad će Krivokapić da trpi uvrede i ucjene

Objavljeno

dana

DF rekao šta je imao, da vidimo dokad će Krivokapić da trpi uvrede i ucjene

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Više nije pitanje šta će predstavnici Demokratskog fronta reći premijeru Zdravku Krivokapiću, već do koje granice će on da trpi, smatra politički analitičar Ranko Đonović.  Krivokapić je, podsjetimo, prozvao Demokratski front i jednog od lidera tog saveza Andriju Mandića da je direktno i lično vršio pritisak da se izbor mitropolita cmogorsko-primorskog odgodi do rekonstrukcije Vlade. Mandić je odgovorio da je Krivokapić predložen sa visokih crkvenih adresa za nosioca liste “Za budućnost Crne Gore” kao garant da će biti potpisan temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Đonović je, komentarišući aktuelne odnose na relaciji Demokratski front Krivokapić, za Dnevne novine kazao da je crnogorski premijer vjerovatno i prije vidio, ali sada javno kazao da Vladu ruši DF.

“Znamo šta govore lideri DFa Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević… Više nije pitanje šta će reći Krivokapiću, već do koje granice će on da trpi. Dakle, ova situacija može da se riješi smjenom aktuelnog premijera, stvaranjem nove većine od strane opozicije i Demokrata i GP URA, odnosno jednog od ovih političkih subjekata ili će se ići na nove izbore. Ovako da ostane praktično je nemoguće, smatra Đonović.

Advertisement

Govoreći o uticaju Beograda na političku situaciju u našoj zemlji, Đonović kaže da je on više nego očigledan.

Prema njegovim riječima, srpski predsjednik Aleksandar Vučić direktno kotroliše svu imovinu koja se nalazi pod upravom crkve.

“Ukinut je Episkopski savjet, ali Beogradska patrijaršija ili Vučić žele apsolutnu, potpunu kontrolu i brzo rješavanje stvari. Vjeruju da su sada najjači, najdominantniji u odnosu na sve druge strukture u Crnoj Gori, pa se zato brzinski smjenjuju ambasadori, postavlja mitropolit za kojeg očekuju da će im biti lojalan, kupuju mediji, dok istovremeno preko svojih eksponenata pokušavaju da dobiju naše resurse, čime bi direktno uticali na ekonomiju Crne Gore. To pokazuju tajna zaduživanja, uništavanje nacionalne avio-kompanije i mnogo toga drugog. Sve to radi Beograd i ne mogu da vjerujem da još ima nekog ko to ne vidi. Oni žele da kupe Cmu Goru i da je ekonomski kontrolišu. Vjerski je kontrolišu preko SPC. Ukoliko bi imali pet, šest ministara koji su direktno odgovorni Vučiću, on bi bukvalno gospodario Cmom Gorom. Na tome se upravo radi preko ĐF-a” ocjenjuje Đonović.

Advertisement

On ističe da političke relacije koje svakodnevno gledamo u Crnoj Gori nijesu ništa novo. Komentarišući sukobe unutar vladajuće većine, Đonović vjeruje da će biti potpuno razotkriveni podli politički potezi prema Crnoj Gori i svemu crnogorskom.

“Vjerujem da će u tim unutrašnjim sukobima ‘izgorjeti’ jedni druge ili makar djelimično oslabiti. Time će građanske i patriotske snage dobiti na težini i političkoj snazi. Bez obzira što svi mi imamo ozbiljne primjedbe na prethodnu vlast i one koji bi sada formirali vlast, moramo da znamo da lošije od ovoga što sada imamo ne može biti, ali ni da Crna Gora nije bila nikada jača nego što je sada” kaže Đonović.

 

Advertisement

 Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Bošković: Niko iz DPS nije pod uticajem kavačkog ili bilo kog kriminalnog klana

Objavljeno

dana

Autor

Bošković o događaju u Danilovgradu: Direktno svrstavanje na stranu agresora

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković najoštrije odbacuje tvrdnje jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da je bilo ko iz DPS-a pod uticajem kavačkog ili bilo kog kriminalnog klana.

“Siguran sam da je toga svjestan i poslanik Knežević koji u želji da politički poentira, neodgovorno crta meta sopstvenim kolegama”, istakao je Bošković na Tviteru.

Ipak, dodaje, sve ovo neće prikriti činjenicu da kolege iz opozicije svoju neprincipijelnost kod zakazivanja saslušanja pokušavaju neosnovano prebaciti na DPS.

Advertisement

“Naime, još prilikom zakazivanja saslušanja kazali smo da nećemo prisustvovati ovoj sjednici zbog odbijanja kolega iz opozicije da podrže kontrolno saslušanje povodom audio snimka komandanta PTJ , čime su jasno pokazali svoju nedoslednost i princip dvostrukih aršina”, naveo je Bošković.

Advertisement

Podsjetimo, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević saopštio je danas da počinje da sumnja da su kolege pod uticajem kavačkog klana.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Poslanici predložili izmjene zakona kako bi Zeta postala opština

Objavljeno

dana

Autor

Poslanici predložili izmjene zakona kako bi Zeta postala opština

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanici nove parlamentarne većine podnijeli su prijedloge izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o Glavnom gradu, kojim je predviđeno formiranje nove opštine – Zeta.

Prijedlog su potpisali poslanici Daliborka Pejović, Miloš Konatar, Draginja Vuksanović Stanković i Amer Smailović.

“Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, kojim se opštini u okviru Glavnog grada Golubovci utvrđuje status opštine, ukazala se potreba za brisanjem odredaba Zakona o Glavnom gradu, kojim je utvrđeno da su Golubovci opština u okviru Glavnog grada. Predlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu brisane su odredbe koje su uredivale simbole i praznik i pečat opštine u okviru Glavnog grada, poslove opštine u okviru glavnog grada, organe opštine u okviru Glavnog grada, odnos organa opštine i organa Glavnog grada, kao i odredbe koje su uređivaie način fmasiranja opštine u okviru Glavnog grada”, navodi se u obrazloženju.

Advertisement

Ističe se da je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore usaglašen sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi Savjeta Evrope, te da za sprovođenje zakona nijesu potrebna dodatna sredstva u budžetu Crne Gore.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Klub poslanika DPS: Senzacionalistički izvještaji o finansiranju pojedinih sportskih klubova, pokušaj nanošenja štete istaknutim sportskim radnicima

Objavljeno

dana

Autor

Medija centar DPS: Sramotni komentari na portalu Borba, zahtijevamo odgovornost uredništva portala

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) najoštrije osuđuje senzacionalističke medijske izvještaje povodom finansiranja pojedinih sportskih klubova, a koji nijesu utemeljeni na činjenicama, već smišljeno i tendenciozno imaju za cilj nanošenje političke štete istaknutim sportskim radnicima u Crnoj Gori, poručili su iz Kluba poslanika DPS Crne Gore.

“Ovo je ujedno nastavak prakse koju je uvela prethodna vlada, koja ima za cilj politizaciju sporta i korištenje sportskih rezultata za dnevno-političke medijske obračune pritom zloupotrebljavajući za to neke od sportskih kolektiva koji su našu državu na najslavniji način predstavljali na međunarodnoj sceni i donijeli medalje sa najvećih svjetskih takmičenja”, pojasnili su iz DPS.

Odali su priznanje, poslaniku Boškoviću, “kao jednom od sportskih radnika najzaslužnijih za rukometne rezultate”.

Advertisement

“Takođe, koristimo ovu priliku i da odamo prizanje Predragu Boškoviću, istaknutom sportskom radniku, jednom od najzaslužnijih za sjajne rukometne rezultate na svim nivoima i dugogodišnjem potpredsjedniku Evropske rukometne federacije, za nemjerljiv doprinos razvoju rukometa i sporta uopšte. Ljudi poput njega, predstavljaju ponos Demokratske partije socijalista, a ostvareni rezultati pod njegovim rukovodstvom u ŽRK Budućnost ostaće trajno upisani zlatnim slovima u istoriji crnogorskog sporta”, dodali su iz Kluba poslanika DPS.

Pa poručili sljedeće.

“Marginalnim pojavama, poput Marka Begovića, za koga je inspekcija utvrdila da ne ispunjava uslove ni za v.d. direktora Uprave za sport i mlade i čiji je doprinos razvoju crnogorskog sporta ravan nuli, ovom prilikom se nećemo ni baviti”, zaključili su iz Kluba poslanika DPS.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije