Povežite se s nama

Pravila Privatnosti

KO SMO MI

Naša websajt adresa je: https://www.cgvijesti.net

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO I KAKO IH PRIKUPLJAMO.

Prikupljamo podatke o vama i vašim povezanim uređajima kada nam ih date kada koristite uslugu CG Vijesti, kada posjetite web stranicu CG Vijesti ili od trećih strana.

a. Podaci koje nam pružate: Kada kreirate nalog ili na drugi način komunicirate s nama, prikupljamo podatke koje nam date, a koji mogu uključivati ​​podatke koji otkrivaju identitet, poput vašeg korisničkog imena i lozinke. Optimalni pretplatnici mogu se prijaviti na svoj račun koristeći svoj optimalni ID i lozinku.

b. Podaci koje prikupljamo kada koristite uslugu CG Vijesti: Kada koristite web lokaciju ili aplikaciju CG Vijesti kao pretplatnik ili korisnik, mi i naši pružatelji usluga automatski prikupljamo podatke o upotrebi i podacima o uređaju.

c. Podaci prikupljeni putem kolačića, web Beacons i sličnih tehnologija: Mi i naši davatelji usluga koristimo tehnologije praćenja weba poznate kao „kolačići“ i „Jasni GIF-ovi“ (poznate i kao „web Beacons“, „internetske oznake“, „pikseli“ ili “ pixel tags „) za prikupljanje dodatnih informacija o vašoj interakciji sa web lokacijom CG Vijesti. Kolačić je mali šifrirani računalni kod koji se dodaje u datoteku na vašem računaru kao zapis o vašoj posjeti. Ne prikuplja niti daje vaše ime ili bilo koje druge lične podatke o vama, ali se može koristiti za prepoznavanje vašeg uređaja ili računara kada se ponovo vratite na našu web stranicu. Jasni GIF -ovi su linije koda koje web stranicama omogućuju sažetak općih obrazaca korištenja posjetitelja i pružanje personaliziranih usluga. Kada objavljujemo video zapise, mi i naši pružatelji usluga možemo koristiti lokalne zajedničke objekte, poznate kao „Flash kolačići“, za pohranu vaših podešavanje za kontrolu glasnoće ili za personalizaciju određenih video značajki.

d. Podaci koje pružaju treće strane. Od trećih strana možemo dobiti dodatne informacije kako bismo nadopunili podatke koje prikupljamo od vas kako je opisano u Obavijesti o optimalnoj privatnosti korisnika. Ove podatke možemo kombinirati s podacima koje prikupljamo od vas i o vašem korištenju usluge CG Vijesti.

e. Podaci prikupljeni od djece. Mi svjesno ne tražimo od djece da kupuju ili koriste naše usluge ili proizvode i ne prikupljamo svjesno lične podatke od osoba mlađih od 13 godina. Da bi otvorili račun u CG Vijesti portalu, pojedinac mora imati najmanje 13 godina. Djeca starija od 13 godina, ali mlađa od 18 godina moraju imati saglasnost djetetovog roditelja ili staratelja za korištenje usluge CG Vijesti. Ako smatrate da bismo mogli imati lične podatke djeteta mlađeg od 13 godina, kontaktirajte nas na kontakt@cgvijesti.net

m. “Reklame prve strane” je oglašavanje ili marketinška komunikacija za proizvode i usluge CG Vijesti.

n “Reklamiranje treće strane” je oglašavanje ili marketinška komunikacija za treću stranu (uključujući, na primjer, za proizvode i usluge koji nisu od CG Vijesti).

KAKO KORISTIMO INFORMACIJE.

Koristimo Informacije koje prikupljamo za legitimne poslovne aktivnosti, uključujući: 1) za pružanje i poboljšanje usluge CG Vijesti, 2) za komunikaciju s vama i 3) za oglašavanje i marketing.

a. Za pružanje i poboljšanje usluge: Informacije koje prikupljamo koristimo za obavljanje poslovnih aktivnosti u vezi s pružanjem usluge CG Vijesti, uključujući: 1) otvaranje vašeg računa; 2) provjeru autentičnosti pristupa vašem računu; 3) administriranje računa; 4) pružanje usluga; 5) razumijevanje korištenja usluge CG Vijesti; 6) poboljšanje naših usluga i identifikovanje i razvoj novih funkcija, proizvoda i usluga; 7) interna analitika i izvještavanje; 8) otkrivanje neovlaštenog prijema, upotrebe ili zloupotrebe servisa CG Vijesti i zaštita naših korisnika i pretplatnika od lažnog, uvredljivog ili nezakonitog korištenja ili pretplate na CG Vijesti; 9) zaštita naših prava; i 10) u skladu sa važećim zakonom.

b. Za komunikaciju s vama: Koristimo i podatke koje prikupljamo za isporuku i personalizaciju naše komunikacije s vama. Na primjer, možemo koristiti podatke o nalogu koje nam date da bismo vas obavijestili o ažuriranjima usluge CG Vijesti ili u vezi s drugim aktivnostima vezanim za uslugu CG Vijesti.

c. Za oglašavanje i marketing. Također koristimo prikupljene podatke kako bismo vam poslali promotivne komunikacije za uslugu CG Vijesti i omogućili isporuku oglašavanja prve strane i oglašavanja treće strane za koje smatramo da bi vas mogli zanimati. Možete odjaviti neke marketinške komunikacije od nas.

d. Korištenje de-identificiranih informacija. Naše prikupljanje, korištenje i otkrivanje Identificiranih podataka podliježe našoj diskreciji i ne podliježe ograničenjima u ovoj Politici privatnosti.

KADA I SA KIM MOŽEMO PODELITI INFORMACIJE.

Otkrivamo samo podatke koji otkrivaju identitet kako je opisano u ovoj politici privatnosti. Vaše podatke možemo podijeliti sa sljedećim vrstama strana:

a. Ovlaštene strane s vašim pristankom. Možemo otkriti Lične Identifikacijske Podatke (LIP) o vama trećim stranama uz vaš pristanak.

b. Pružaoci usluga. Možemo podijeliti vaš (LIP) sa našim pružateljima usluga. Na primjer, možemo koristiti analitičke usluge trećih strana za prikupljanje podataka o korištenju naših usluga. Također koristimo uslugu provjere autentičnosti treće strane kako bismo osigurali da su pojedinci koji žele pristupiti sadržaju CG Vijesti ovlašteni za to. Ovi pružaoci usluga ovlašteni su koristiti vaše osobne podatke samo ako je potrebno za pružanje ovih usluga u naše ime.

c. Zakonita otkrivanja podataka. Prihvatate i slažete se da možemo otkriti vaš (LIP) ako to od nas zahtijeva zakon ili ako imamo dobru vjeru da je takvo otkrivanje razumno potrebno: 1) u skladu s važećim zakonom, sudskim pozivom, sudskim nalogom ili drugim zakonskim propisima proces; 2) istražiti kršenja ove Politike privatnosti ili drugih ugovora koje imamo s vama; 3) da odgovori na tvrdnje da bilo koji sadržaj krši prava trećih strana; 4) da odgovori na vaše zahtjeve za korisničku podršku; i 5) radi zaštite prava, imovine ili lične sigurnosti javnosti, CG Vijesti i pretplatnika CG Vijesti. Takođe možemo otkriti (LIP) agencijama za provođenje zakona u hitnim okolnostima, gdje je otkrivanje takvih informacija u skladu sa vrstama otkrivanja u hitnim slučajevima koje dopušta ili zahtijeva zakon.

PRIKUPLJANJE PODATAKA TREĆIH LICA.

a. Linkovi. Možemo pružiti veze do web stranica i aplikacija trećih strana. Imajte na umu da se odredbe ove Politike privatnosti ne primjenjuju na ove vanjske web stranice ili aplikacije, niti na bilo koju zbirku vaših osobnih podataka nakon što kliknete na veze do takvih vanjskih web stranica. Nemamo kontrolu nad takvim uslugama i stoga vas upućujemo na njihove politike privatnosti radi informacija o njihovim odgovarajućim praksama privatnosti. Linkovi na web stranice ili lokacije trećih strana služe za vašu udobnost i ne označavaju našu podršku takvim trećim stranama ili njihovim proizvodima, sadržaju ili web stranicama.

b. Platforme trećih strana. Ako ste pretplatnik koji pristupa sadržaju CG Vijesti ili aplikaciji CG Vijesti putem platforme treće strane, preporučujemo vam da pregledate politiku privatnosti za tu platformu jer se odredbe ove politike privatnosti ne primjenjuju na te platforme ili aplikacije. Nemamo kontrolu nad takvim uslugama i stoga vas upućujemo na njihove politike privatnosti radi informacija o njihovim odgovarajućim praksama privatnosti.

IZBORI KOJE MORATE OGRANIČITI KORIŠTENJE I PODJELU INFORMACIJA.

a. E -mail. Prilikom otvaranja računa možete primiti određene e -mailove: (1) Možemo vam slati biltene i drugu e -mail o novim ili nadolazećim proizvodima, uslugama ili ponudama CG Vijesti. Ako odlučite da više ne želite primati ove e-mailove, možete se odjaviti prema uputama u svakoj e-mailu ili u postavkama računa. (2) Kada se prvi put registrirate za CG Vijesti, možemo vam poslati e -mail dobrodošlice koja sadrži informacije o usluzi CG Vijesti i vašem računu. S vremena na vrijeme možemo vam slati i druge e -mail u vezi sa statusom vašeg računa. Možete odustati od primanja ovih transakcijskih e-maila.

b. Oglašavanje prve strane na osnovu interesa. Neki oglasi koje vidite na internetu ili u mobilnim aplikacijama na svojim uređajima prilagođeni su vašim interesima i zasnovani na vašim aktivnostima na mreži ili u mobilnim aplikacijama. Ako ne želite primati oglase zasnovane na interesu za proizvode i usluge CG Vijesti na drugim web stranicama ili mobilnim aplikacijama, možete odustati od većine takvog oglašavanja tako što ćete otići na sljedeće web stranice kojima upravljaju google oglašivači: https://support.google.com/ads?hl=sr#topic=7049263

Imajte na umu da vaše postavke za isključivanje možda neće stupiti na snagu odmah i ne primjenjuju se retroaktivno na postojeće oglasne/promotivne poruke ili kampanje.

KAKO ŠTITIMO VAŠE INFORMACIJE.

Za zaštitu vaših podataka koristimo fizičke, elektroničke, administrativne i proceduralne mjere zaštite, uključujući (LIP). Unatoč ovim mjerama, ne garantujemo sigurnost informacija pohranjenih u našoj bazi podataka ili da neovlaštene strane neće presresti podatke koje šaljete ili primate putem interneta. Kao zajednički resurs, Internet izlaže naše usluge i vas riziku od neovlaštenog pristupa datotekama i podacima, čak i kada se primjenjuju sigurnosne mjere.

IZMENE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI.

Ovu Politiku privatnosti možemo promijeniti u bilo kojem trenutku. Obavijestit ćemo vas o bitnim promjenama objavljivanjem revidirane Politike privatnosti na web stranici. Pozivamo vas da povremeno pregledavate Politiku privatnosti kako biste se informirali o svim promjenama. Revidirana Politika privatnosti stupa na snagu na dan objavljivanja, osim ako u revidiranoj obavijesti nije navedeno drugačije. Razumijete i slažete se da ćete, ako koristite uslugu CG Vijesti nakon datuma stupanja na snagu ažurirane Politike privatnosti, CG Vijesti smatrati vašu upotrebu prihvaćanjem ažurirane Politike privatnosti. Ako napravimo materijalne promjene koje će rezultirati novom upotrebom, otkrivanjem ili dopuštenjem pristupa prethodno prikupljenim podacima koji otkrivaju identitet, dobit ćemo vašu odgovarajuću saglasnost prije implementacije takve promjene kako to zahtijeva važeći zakon.

KAKO NAS KONTAKTIRATI.

Molimo kontaktirajte nas ako imate pitanja o ovoj politici privatnosti: kontakt@cgvijesti.net

 

Datum izmjene: 25/09/2021